Pročitaj na portalu
Članak

Koji je po vama najbolji RPG generacije?

Bilo da preferirate više zapadne ili JRPG-eve, složit ćemo se kako je ova generacija bila izrazito plodonosna. Od evolucije Souls žanra, preko akcijskih igara koje sada sve više integriraju RPG elemente, pa sve do pa sve do penetracije Kineza na tržište. Ovaj žanr je posljednjih 6 godina prštao od kvalitete. Koji RPG biste izdvojili kao najbolji ove generacije?

Za mene Persona 5, bez ikakve diskusije. Ako JRPG ide pod RPG, a ide.

foggy Ako JRPG ide pod RPG, a ide

Ako želiš da Persona 5 ima šanse pored Witchera 3, bolje nek je JRPG posebna kategorija 😆😆😆😆😆

Za mene je to World of Final Fantasy. Nakon sto godina cmoljenja fanova je napokon pružio ono što smo htjeli i ponajboljoj mogućoj maniri. Da je grafički bio bolje iveden, ane da izgleda kao loš port sa Vite, bio bi jedan od ponajboljih JRPGova na PlayStationu općenito.

Ovo je bar jednostavno, Witcher 3 bez premca. Pogotovo nakon ekspanzija.

Naravno, opet, Disco Elysium je vjerojatno tu negdje. Ne bih trpao Automatu u RPG kategoriju, niti Soulsborne naslove. Da sam igrao više cRPG-eva proteklih godina, možda i ne bi rekao Witcher 3, ko zna, ali tu smo gdje jesmo.

Shani still best girl, don't @ me.

Persona 5. Makar je tu i Divinity: OS2 blizu, kao i prvi Pillarsi. W3 mi je akcijski RPG i overall najbolja igra generacije, ali ne bih ga svrstavao u čistokrvne RPG-e.

Zapravo igre tipa Divinity: OS2 i PoE su i najbolji primjer RPG-a jer te ne koče ničim, imaš skoro apsolutnu slobodu odabira lika i smjera razvoja likova (moguće je čak i s party likom igrati u D: OS2). To je sloboda koju bi pravi RPG trebao nuditi, uz onu ponuđenu s questovima.

Witcher 3 sa ekspanzijama. Ne treba puno dodavati zasto i kako.

A kaj da tek ja kažem, koji nisam igrao nit Witcher nit Pillarse nit Divinity...
      A liteRPG-ove me sram stavljat ovdje kao nominaciju?

Ne kužim, a RPG mi je najdraži žanr... Quo vadis Tze, Quo vadis?

Nači, jedino mi ostaju DA: Inquisition i Andromeda za proglasit pobjednikom....
      Here goes nothing... - Dragon Age: Inquisition

Da sranje sto je strpano u istu kategoriju s JRPG, ali sto je tu je.
        Witcher 3.

Tzereen Molim te da ides igrati igre i ovu objavu uredis prije nego sto dobijes permu. Hvala.

@wooddiebone
        Da, odvojit JRPG i RPG, to su mi totalno druge kategorije iako su iste 😃 Uvijek mi je to išlo odvojeno, po puno toga.

JRPG:
        Persona 5 (stvarno nemam dvojbe, meni je ovo igra generacije u puno kategorija)
        Dragon Quest XI
        FF7 Remake (meni sjeo brutala, ali nije top 5 kraj ovih giganata gore i dolje)
        Trails in the Sky (trilogija, najbolja od svih njihovih i jedna od dražiš igara). Makar je ovo PS3 era, ali imaju kasnije PC portove pa čisto zato navodim.

WRPG:
        W3
        Divinity: Original Sin (dvicu nisam dovršio još, ali prvih 20h po svemu je bolji od jedinice)

ARPG:
        Svi su smeće osim NieRa 😃
        Monster Hunter: World & Iceborne
        Dark Souls 3
        Sekiro
        Bloodborne
        Nioh 2

Moram se vratit u ovaj topic kad nađem vremena, ovdje sam doma, ovo mi je 1. žanr života.

Flipper Xenoblade Chronicles 2 na Switchu.

Ujedno i jedini JRPG koji si odigrao do kraja 😃

Zero Persona 5. Makar je tu i Divinity: OS2 blizu, kao i prvi Pillarsi. W3 mi je akcijski RPG i overall najbolja igra generacije, ali ne bih ga svrstavao u čistokrvne RPG-e.

A da, zajebano baš. Svi oni imaju RPG sisteme, pa onda imaš i Turn-based pristup, akcijski...Ovdje je više stvar klasifikacije, teško je s tim RPG etiketama. I Horizon je RPG po tome 😃

Po meni God of War, jer ima odlične RPG elemente.

Witcher 3 bez ikakve konkurencije 😀

weky salu na stranu, ali ima odlicno smisljene RPG elemente, ali jako slabo izvedeno. Potencijal stvaranja builda im je nekako promaknuo i nisu ulozili dovoljno truda u statse i opremu. Steta

Ajde, ajde. Da je Mass Effect remaster trilogija izašla ove godine, posere se i po Personi i Witcheru i svemu.

Znam da većini to nije pojam RPGa, ali po filozofiji sa kojom je taj žanr nastao, Mass Effect je prime example žanra.

wooddiebone Znam da većini to nije pojam RPGa, ali po filozofiji sa kojom je taj žanr nastao, Mass Effect je prime example žanra.

Slažem se s ovime.