maverick Bome, kompleksna je dobar pridjev. I dalje ne spavam mirno.

BioShock remastered. Ako se računa. 😅

Heat Denied! 😃 Pogresni glasovi idu za Personu 5 ili NieR, biraj

Resident Evil VII mi ima odličnu priču i neočekivan rasplet. Glas ide njemu.

Detroit became human i uncharted 4

God of War
      RDR 2
      Detroit

yakuza 0 ako se broji buduci da je zapravo bila dostupna i na ps3 iako je van japana za sve PS4.
      ako ne onda definitivno najdraza RDR2

Ovo je sad malo problematično pitanje za odgovoriti, jer daleko najvažnija priča (pogotovo za trenutno stanje svijeta) jest The Silver Case i njezin nastavak The 25th Ward. Problem je što je to zapravo igra stara 20 godina i tek izdana nedavno na engleski jezik. A bome bi se moglo i shvatiti da nije igra jer je većina Silvera čitanje teksta sa tu i tamo kojim jednostavnim rebusom. Dakle, ne bi to stavio u kategoriju novih izdanja ove generacije. (Svejedno toplo preporučam.)

Također, većina razvikanih i popularnih naslova ima sasvim solidnu priču koja kontekstualizira mehanike igre, ali meni je bitno koliko su te mehanike povezane sa pričanjem priče, tj. koliko su mehanike dio priče a ne samo izlika koja postoji zbog priče. Dodatni mi je problem što nisam odigrao Disco Elysium, nijedan Divinity, novi Torment, u osnovi bilo koji veći cRPG od recimo Obsidiana nisam odigrao, a šanse su jako dobre da te priče imaju svoje zasluge koje ne bi smjele proći nezapaženo. Shodno tome, moji uži kandidati bi bili:

• Bloodborne
      • Undertale
      • Nier: Automata
      • Witcher 3
      • Prey
      • Hollow Knight
      • Return of the Obra Dinn
      • Deracine
      • Death Stranding

I sad moramo dedukcijom micati one igre sa mehanikama koje su slabije povezane s pričom, a problem je što sve ove igre imaju iznimno dobro povezane elemente u jednu cjelinu i teško mi je procijeniti nijanse razlike, ako je to uopće moguće. Kad sam Undertale već stavio u igru generacije, ovdje neću. Witcher 3, sjajan kakav jest, ne radi ništa suludo poput Automate. Obra Dinn je sjajan triler, ali je "samo" triler. Bloodborne i Hollow Knight su sjajni u pričanju neispričanog, a Prey, Death Stranding i Deracine imaju bolesno dobru koheziju mehanika sa temom priče. A opet, kad kažeš Automata, ona ima pomalo od svega nabrojenog.

Idemo s time. Nier: Automata za najbolju priču generacije. Iako je lako moguće da je Disco Elysium na istoj razini po svemu što čujem.

Uncharted 4
        Ghost of Tsushima
        Last of Us 2
        God of War
        Detroit
        I vjerujem da ih ima jos.. ali ne mogu se sjetiti vise 😃