Tuhy I oni se pokušavaju izboriti za bolju situaciju gdje čak i manji crunch osuđuju. Po meni je to dobar potez i ne shvaćam zašto ljudi moraju kritizirati kada se netko želi izboriti za bolje uvjete. Svi misle da oni sjede u klimatiziranom prostoru i piju čaj i slušaju hipstersku glazbu dok se igraju jedinicama i nulama. Ne misli se o tome kako se postavljaju nerealistični rokovi od strane ljudi koji nisu u doticaju sa strukom. Ili kako se korisnički zahtjevi naknadno dodaju što bude krivica loše organizacije menadžera. Ili kako se traže funkcionalnosti koje su gotovo nemoguće za implementirati, ali se očekuje da se implementiraju i stavi se na njih rok. Ne govori se ni guranju "obiteljske" kulture u tvrtke kada onda kada imaš izbor hoćeš li prekovremeni raditi je toliko usađen sram ako ga ne odradiš da prelazi u mentalno maltretiranje. I ne govorim sada specifično o CDPR-u, nego općenito o struci. Ovo je još i dobro naspram onoga što je do nedavno bilo. Rockstarov crunch je neljudski, o Team Bondiju da ne govorim, kada su se protezali tjedni i mjeseci neprekidnog rada od kojeg mentalno rikneš.
Nitko od njih ne govori da je crunch jedino u gaming industriji, dok ovdje primjećujem stav: "Meni je sranje pa kaj oni onda plaču". Imaju sreću što je riječ o deficitarnom zanimanju i imaju tu mogućnost dati otkaz ili prigovarati na stanje u firmi. Tu privilegiju koriste kako bi na bilo koji način poboljšali radne uvjete i ne vidim apsolutno ništa loše u tome.
Meni je žao kada vidim koliko sranja ima i u drugim zanimanjima, ali nisu novinari samo piknuli industriju i rekli: "Aha, tu sigurno ima sranja", već je to došlo od prigovara i zviždača koji su pridobili pažnju novinara. I ovako ispada da samo pišu o gaming industriji, što isto nije istina. Piše se i o doktorima koji rade neljudske sate, o Amazonovim radnicima u skladištima koji rade u neljudskim uvjetima, novinari pišu o puno toga, samo što je ovo gaming forum i logično je da će pisati o problemima u gaming industriji.