Odigro neki dan i FF mod, tek tolko da riješim igru i zauvijek ju maknem sa harda. Vjerojatno sam tih 10-15 sati mogo i kvalitetnije iskoristit, al stvarno mi je bilo žao ostavit igru na 85% kompletiranosti (trofeja).
Stvarno sam pročital dosta pozitivnih dojmova o igri i ne mogu shvatit da li su ljudima toliko opali kriteriji ili se samo slijepo opravdava novac kojim je netko platio igru.
Igra ima svojih dobrih monenata (početak, kraj te pokoji dobar i zanimljiv dio sa nekim antagonistima, tak tak fight isključivo ako gledam aspekt korištenja Eikona), a velika većina ostalih je prosjek koji je mogao proć prije 10-15 godina dok nismo imali Witchera, Horizon, Zeldu ili Last of Us.
Sve loše vezano uz katastrofu od exploringa, craftinga, pacinga, sidequestova (2-3 pred kraj imaju prolaznu ocjenu, ostali su nešto najgore ikad), rpg elemenata i razvijanja lika (😂) smo već prošli i nepojmljiv mi je svaki pozitivan komentar vezan uz te stavke. Možda mogu to razumjet od strane nekog mlađeg casual igrača koji ne zna za bolje, ali nikako od strane recenzenata koji su ovu igru okovali u zvijezde.
Ono što mi je u ovom drugom prolasku upalo još više u oči jest to su Eikon borbe samo blještavi kvazi spektakl di često nit ne vidiš kaj se događa na ekranu i ko koga jebe (osim što kamera svojski jebe igrača) te da se apsolutno svaki glavni quest svodi na red dosadnog i besmislenog razgovora -> red dosadnog trčkaranja do točke na mapi -> još dosadnog i besmislenog razgovora sa besmislenim random likovima na mapi -> red borbe -> red završnog dosadnog razgovora. Uz pokoju iznimku sa dobrom animacijom između svega toga (Hugo, Bahamut, Odin…).
Skip tipka je jedna od najboljih stvari u ovoj, nažalost, jednoj samo prosječnoj igri.