• Gaming Vijesti
  • Otkrivena je RTX 3000 serija: RTX 3080 dvostruko snažnija, 3090 je izvan ove planete, a 3070 je novi best buy

Pročitaj na portalu
Članak

Otkrivena je RTX 3000 serija: RTX 3080 dvostruko snažnija, 3090 je izvan ove planete, a 3070 je novi best buy

Prošlih mjeseci iz Nvidije curilo je na sve strane, međutim, ono što je upravo predstavio Jensen Huang izulo nas je iz cipela. Nova generacija grafičkih kartica Ampere napravila je najveći generacijski iskorak dosad. Kako po performansama, tako i po cijeni.

Savrsenstvo! Ubili su sa revealom!

Nekako mi se čini da je RTX 3080...san koji ne košta previše. Ja sam mislio da će biti cca. $900-1000.

Da stavim i ovdje najbolji reveal nextgen hardwarea.

Oh well. Vrijeme da se puni kasica prasica. 3080 izgleda kao fenomenalna kupovina. GTX 980 koju sada imam je za mene najbolja grafička ikada koliko još uvijek nudi konkurentnosti. Čini mi se da je 3080 idealna za napredak. Da sam bogatiji, uzimala bi se 3090, ali toliko para bome nemam.

Fico 3090 dupla cijena, 20% jača. Najsmješnije mi je što 3080 ispada best buy. Nakon 2080 relativnog faila, 3080 ponovno utjeruje stah u kosti Matiji Gupcu i seljačkoj buni.

Jebemti jedva čekam na 3080-ki pokrenuti Kotor. <3

maverick Nou,nego slažem novi PC nakon 6 god.XSX se kupuje ove godine svakako,ako izađe naravno.

Ovo će mi vrtiti igre sljedećih 900 godina na 1080p 🤣

Vidi, vidi. Nvidia se poprilično fokusirala na ono što je Cerny govorio. I/O I/O I/O

Zaključak . PS5 je future proof. 😃

maverick

What? Nvidia za kompresiju podataka mora korisititi GPU, PS5 ništa od toga. Future PROOF! 😄

"Sva skockana a nema kome popusit"-ova popularna uzrecica mi pristaje na ovakve vijesti nekako. Niti se ima sta igrat na PCu,ono sta ima su losi portovi a i đabe sve mocne brojke i snaga kad npr. dode TLOU 2 na 7god starom stroju i izdominira.

Ovo ce biti dominacija samo takva. Nece biti posteno usporedivat multiplatforme ako dlss i RT upogonis na ovome. Ljudi ne kuze da ova serija ima hrpu chipova samo za RT, ostatak najbrze graficke memorije na svijetu, propusnost i novi taktovi ostaju free!
        Joj Cyberu, kada te pokrenem na ovome!

19marksman89 Kako se nema što odigrati? Hrpetina multiplatformskih naslova postoji. Nisu Sonyjeve ekskluzive jedine igre na svijetu. Kada pogledaš i van toga, prema cRPG-ima, strategijama, simulacijama – snažan komp puno znači.