Fico Razumijem da je bilo koja simulacija cjenom vislja od npr videogre i to je ok, ali ova se reklamira kao videoigra/simulacija i tada ne podrzavam ovakve cjene. Opcenito znas moju politiku prema dlc, remsterima, rimjekovima, mikrotransakcijama i da ti ne nabrajam dalje.
Mislim i gran turismo se vec desetljecima reklamira kao videoigra/simulacija (iako nije to naravno) pa nije isla u ovakve ekstreme.

maverick Mislim i gran turismo se vec desetljecima reklamira kao videoigra/simulacija (iako nije to naravno) pa nije isla u ovakve ekstreme

Kod gran turisma je svaki update i dlc free

Icek Napisao si dvaput istu stvar na drugačiji način

Krenuo pisati jedno, htio drukčije, zaboravio obrisati. 😆 Hvala, ispravio. 🙂

maverick Razumijem da je bilo koja simulacija cjenom vislja od npr videogre i to je ok, ali ova se reklamira kao videoigra i tada ne podrzavam ovakve cjene.

Čekaj malo, simulacije jesu videoigre, to je neosporivo. Većina marketinga za Flight Sim je dolazila od strane YouTubera koji igraju simulatore i prezentirali su ju kao simulaciju, ne arkadu. To što je netko sam sebe uvjerio da je ovo Blazing Angels ili neka takva igra si je sam kriv.

Fico jbg ne znam. Meni postoji razlika izmedju simulacije i videoigre. Postoji tona simulacija koje nemaju nikakve veze sa videograma, a ovoj je problem upravo to sto je videogra kada ju treba podvaliti kupcima, a simulacija po cjeni.

Pa za FS se slažem s obzirom na scale igre da se dodatne stvari naplaćuju. Pa nije da su u igri tri aviona samo (valjda nisu)?

munja Kod gran turisma je svaki update i dlc free

Osim Hamiltona koji je pohlepan 😃

chono7 a joj, to ti je novi algoritam i API, to nema veze sa starim koji je ugasen. Ovo je sve procjena na temelju public podataka. Steam je zatvorio pipu odavno

A nit je Steam Spy bio baš precizan prije. Ke god, neka srednja procjena prodanih kopija od broja korisnika je uzeta.

PS2MASTER bio je poprilicno precizan i zbog toga ga je Valve sasjekao u korijenu. Sada su to nekakve procjene, izracuni i nekakvi meta podaci u algoritmu, a to ni sam autor ne moze potvrditi koliko je precizno. Jer 300 000 primjeraka aprox. je realno velika brojka moju mozes falit.

chono7 Jer 300 000 primjeraka aprox. je realno velika brojka moju mozes falit.

Je, al brojka prodanih kopija ionako nemoze biti veci od broja korisnika.

Ne moze nikako, ali problem je sto taj Rus vise ne moze vezat API za Steam i cupat podatke o igrama i vlasnicima istih. Nema korisnika, nema igre.

Fico Doslovno sprdnja, čista jebena sprdnja od haikua se shvaća kao Sveto pismo koje pljuje po PlayStationu.

Samo bih još jednom rekao da ovo nije haiku već pjesma od grupe Opća Opasnost. Fakat ispada da ne znam što je haiku. Just saying.

munja Znas koja je ura kad je jedan od moderatora voda navale sa tin provokacija a svaki drugi post mu je omegalul i slicne baljezgarije koje su bile atraktivne prije 15 godina kod ekipe koja je ekvivalent danasnjin fortnite igračima.

Broj 1 ne prozivaj me za gluposti.
            Broj 2 nisam vođa nikakve navale.
            Broj 3 gdje sam ja to napisao Omegalul?
            Broj 4 nemaš pravo komentirati za provokacije kad si ti taj koji pokušava chonu provocirati znajući da će mu slijedeća biti ban

munja Slazen se, predugo si na ovom forumu bez ikakvog bana. Ko tebe stiti, kome ti placas

chono7 Kolega opet postajes bezobrazan i neugodan bez razloga. Ako mislis nastaviti u ovom smjeru, ja ne sudjelujem onda u tome. Svako dobro

munja Sad znas kako je drugima kad pricaju sa tobon

Nemaš se pravo javljati.

Zašto ne bi Sony izbacio igre i za PC...onaj tko želi maksimalno video iskustvo igrat će na PC-u...ovi ostali kojima to toliko nije bitno kupit će konzolu...vuk sit A ovce na broju

fensisuperstar koja je to tocno istina??? Da se ti i ovaj drugi vec duze vrime češkate međusobno po jajcima i provocirate po forumu i da mu dugo vrimena drzis leđa od bana. I ja mislin da je istina. Da se ponasas cesto ko 11godisnjak koji je usa u pubertet i to je istina. I najveci vrh je kad si neki dan woodieju napisa da bi chonoa bana bez obzira sta ste si jako dobri. Grohotom se nasmijem. Dugo godina si mi bija omiljeni forumas jer si bija normalan, al ovo izdrkavanje u zadnje vrime je postalo skroz jadno. Downvote za laži, pozere i lažljivce niko ne voli jebiga. Aj okidaj si kitu na komade od 20cm 🤣🤣🤣 (btw oni koji najvise pricaju i imaju najvise nesigurnosti)

Prvo nauči se komunicirati. Ja i on si ne "češkamo jajca međusobno". Tako si doma razgovaraj sa majkom i ocem. A za tvoju informaciju ja sam već Chonu banao. Zato prestani ti širiti gluposti, laži, vrijeđati ljude sa tim jadnim pokušajima provokacije. Prije si ti taj 11godišnjak koji se ne može na internetu normalno ponašati i koji nema apsolutno ali apsolutno nikakav smisao za humor. Sama činjenica da za razliku od ostatka foruma nisi shvatio da je to jedna šala koju već dugo godina koristim je dovoljna. : - ) <3

Budi pozdravljen!

Fico Nakon što ga se ispravilo, jer je napisao nešto za što ga se može ispraviti u svega par klikova, krene sputavati i uspješnost igre na PC-u jer...

Pitam te za prva njegova 2 (odnosno, gledam opet) 4 posta.
                Što je on tu krivo rekao?
                Master je odgovorio Flipperu i spomenuo Horizon, prije toga je negirao naslov same vijesti i tu je relativno u pravu.

Ne referiram se na Horizon nego na njegove prve postove koji su dočekani sa "kasno je, već ga bacam", "plejku ne vidim od pc otkad exkluziva nema višeee", posprdno "hvala sony" i onaj meme s kapicom.

Zanimljivo je kako se njemu prigovara što je osjetljiv i što reagira, a još je zanimljivije što se takvi postovi pc igrača karakteriziraju kao "nevina sprdnja, lagana zajebancija i način pisanja", dok, da netko od PS igrača piše na takav način bio bi okarakterizian kao trol, provokator i što sve ne.

Uopće mi se ne moraš trudit dokazat drukčije, nećeš uspjet.
                Želio bih vidjeti da netko od "nas" razgovara sa ostalima na takav način...daleko bi doguro u pm...

Fico A ti si postao policija za potrebne i nepotrebne objave?

Takvim postovima se izazovu samo ovakve rasprave, svađe i provokacije.
                Ako su ovo primjeri kvalitetnih rasprava, onda ja i ti imamo različit pogled na to.
                Please, ne obraćaj mi se s visoka. Imam pravo reći ono što mislim, a to je da je takav način "komunikacije" otrov za bilo kakvu kvalitetnu raspravu.
                Nisam nikakav lovac na lajkove, ali se po njihovom broju vidi koliko se ljudi slažu sa mojim mišljenjem i kolko im idu na živce te "jebene sprdnje" od strane Pc igrača.

Fico Uzimaš dvije apsolutno nepovezane situacije i toliko je nekorektno me ići prozivati za to

Ne prozivam tebe nego sam dao dva usporedna primjera i ne vidim gdje sam pogriješio. Nisi me ničim razuvjeril da sam u krivu.

Fico Pa ne muljaj mi oči time da su Emilijo i PS2Master jedini koji kure vatru Sonyjevim fanaticizmom na forumu kada to jednostavno nije istina.

Slobodno nabroji ostale.

fensisuperstar Broj 3 gdje sam ja to napisao Omegalul?

Ajde, jbte, znamo svi tvoj način pisanja...sad se vadiš na jednu riječ...

fensisuperstar Broj 4 nemaš pravo komentirati za provokacije kad si ti taj koji pokušava chonu provocirati znajući da će mu slijedeća biti ban

Chono je sam napisao da je bio šupak samo da potiče aktivnost na forumu.
                Chono danas i Chono otprije 2 tjedna nisu iste osobe.
                Sa Chonom danas možeš sjest normalno na pivu i zapit se dok se zajebavaš oko konzola, pc-a i igara.
                Chonu otprije 2 tjedna bi zatuko tim istim pivskim flašama.

Tuhy Ajde, jbte, znamo svi tvoj način pisanja...sad se vadiš na jednu riječ...

I dalje stoji što sam napisao. Promijenio sam dvije riječi u tekstu i svi su se uzjebali oko toga, iako je @Heat kriv za sve ( 😃 ). I da ga jebeš bila je dobra šala. Da ga jebeš. Nadovezao sam se na taj "Uzalud" od mastera ko zeko u pekari sa pitom od mrkve.

Tuhy Chono danas i Chono otprije 2 tjedna nisu iste osobe.
                  Sa Chonom danas možeš sjest normalno na pivu i zapit se dok se zajebavaš oko konzola, pc-a i igara.
                  Chonu otprije 2 tjedna bi zatuko tim istim pivskim flašama.

i dalje kakve to ima veze sa time da ga je i sad pokušai izbejtati. Nitko nije negirao da je Veljko imao probleme sa komunikacijom na forumu. Apsolutno nitko. I nije fer kad je odlučio biti 110% korektan pokušavat ga izdrkati znajući da je jebeni Viking. Sa njime se i prije moglo popit piva, i skroz je normalan lik IRL, trudi se biti je dobar otac (jer jebiga znat ćemo svi koliko smo dobri tek kad nam klinci budu imali 18 😃), dobar je na svom poslu. Jedino što mu je netiquette smrdio.

munja fensisuperstar sad se pak ponašaš ko uvrijeđena srednjoskolka 🤦‍♂️🤦‍♂️🙄🙄

ispravak netočnog navoda. Da se ponašam ko uvrijeđena srednjoskolka bilo bi:

Mene možeš samo uvrijedit ako mi spominješ sina, majku i ženu. Za sve ostalo postoji mastercard.

@munja ja nemam ništa protiv tebe da se razumijemo. Ja nemam ništa protiv nikoga (well mostly^^). Iako sam znao zbog nekih stvari puknuti u određenim instancama kad mi je IRL život bio u kurcu, ja generalno nisam osoba koja se srdi radi debilana na internetu, ali isto tako neću dopustit nikome da me vrijeđa. Ako sam ja svojim postanjem nekoga uvrijedio meni je iskreno žao, ali zbog šala i pošalica biti tretiran ko jebena šupčina nije fer.

ljudi smirite se i uozbiljite. svi znamo da su jedini pravi gejmeri buducnosti oni koji se igraju na mobilnim platformama. ovi razmazeni home konzolasi i pecejasi su outdated.