XSX bez problema vuče igre na 4K rezoluciji, dok PS5 (zasad) ne može, tvrde nove informacije
Heat Zašto ne brojimo centimetre? @fensisuperstar ajde ti meni ovo objasni. Zašto pikseli, a ne centimetri?!
Oke, sad je krenulo u obično prepucavanje pa bih vas zamolio da se malo primirite.
Nexus ako se broje centimetri pobjedit ću u visini širini duljini i dubi...
Broje se orgazmi... njezini
Sad kad je XSX prezentiran na Hot Chipsu i sve nepoznanice u vezi GPU uklonjene. @chono7
Ke misliš u vezi ovog? Upravo ono što sam pisao u vezi većeg takta na PS5.
Il ovak :
Triangle rasterisation is 4 triangles per cycle.
PS5:
4 x 2.23 GHz ~ 8.92 Billion triangles per second
XSX:
4 x 1.825 GHz - 7.3 Billion triangles per second
Triangle culling rate is twice number triangles rasterised per cycle.
PS5:
8 x 2.23 GHz - 17.84 Billion triangles per second
XSX:
8 x 1.825 GHz - 14.6 Billion triangles per second
Pixel fillrate is with 4 shader arrays with 4 RBs (render backends) each, and each RB outputtting 4 pixels each. So 64 pixels per cycle.
PS5:
64 x 2.23 GHz - 142.72 Billion pixels per second
XSX:
64 x 1.825 GHz - 116.8 Billion pixels per second
Texture fillrate is based on 4 texture units (TMUs) per CU.
PS5:
4 x 36 x 2.23 GHz - 321.12 Billion texels per second
XSX:
4 x 52 x 1.825 GHz - 379.6 Billion texels per second
Raytracing in RDNA2 is alleged to be from modified TMUs.
PS5:
4 x 36 x 2.23 GHz - 321.12 Billion ray intersections per second
XSX:
4 x 52 x 1.825 GHz - 379.6 Billion Ray intersections per second
Mislim da su "stručnjaci" s jedne i druge strane već počeli izmišljat ove podatke i usporedbe.
@PS2MASTER imam isto misljenje kao i sto sam napisao prvi dan nakon onih prvih specsa, a to je da uvijek dajem prednost visim taktovima u ovom slucaju PS5. Pod jednim uvjetom. Da zaista takt gpua bude nominalni i da konzola moze odrzavati peak clockaze i gpua i cpua kada igra to zatrazi. U suprotnom ako varijabilni takt bude sarao sa gpua na cpu, malo sam priznajem skeptican. Barem poucen dosadasnjim iskustvom i gledanjem u one silne brojke na PCu kada si stimam i izvlacim najbolje iz konfe u igrama.
chono7 U suprotnom ako varijabilni takt bude sarao sa gpua na cpu, malo sam priznajem skeptican. Barem poucen dosadasnjim iskustvom i gledanjem u one silne brojke na PCu kada si stimam i izvlacim najbolje iz konfe u igrama.
Cerny je rekao downclock oko 2% takta ( kojih 50 Mhz ) je potrebno da potrošnja struje padne 10% kad dođe to "najgoreg slučaja u igri". Al to ne znači pad performansi u igrama, no.
znaci nemate pojma koja je konzola jaca. well cekati cemo prve multiplatformske DF Retro analize pa cemo odluciti koju kupiti.
- Uređivano
maverick dodam te ja na ps4, nece on nikuda ici. pitam te ozb jer ne kuzim te usporedbe i sta bi one trebale znaciti, a nemam volje lamrdati po internetu i desifrirati tekst nekg geeka.
Sad bi ti mene dodo na PS4 nakon 7 godina. Je, nek.
Jači je XSX općenito gledajući, no. PS5 GPU neke stvari radi bolje zbog višeg takta, npr. renderiranje pixela na ekranu će biti brže i više na PS5 uz pomoć više kompresije na SSD-u.
SEX je jači od peška, ali nije tolko kolko je peško jači od SEXa.
- Uređivano
PS2MASTER Je si li siguran u to? Jer xbox ima 52 compute unita dok ps5 36. Ssd nema bas veze sa redneriranjem pixela jer se sve texture, modeli, itd. nalaze u ramu, takoder kad smo vec kod rama xbox ima 10 gb rama koji ima vecu propusnost od ps rama, a u tom dijelu ce se vjv nalazit stvari koje su vise potrebne gpu-u. Ssd jedino koristi npr. brežem swapanju low res i high res tekstura/modela (ako npr. igrac u svom fov-u ne vidi nekvo kamenje, teren koje je iza njega) pa ce devovi moci napravit "vise" sa manje rama.
I jos jedna stvar sto se tice xbox-a, slicniji je pcu zbog toga jer mu je os temeljen na windows jezgri i graficki api je directx 12 tak da je lakse portati igru sa pc-a na xbox nego na ps5.
Ovo sad mozda izgleda kao da sam malo xbox fanboi, ali ono nemam ni jednu konzolu.