maverick Jako je nekorektno od tebe zaključivati kakav život netko ima kada ne znaš ništa o meni. Ako išta, ja sam sretan sa svojim životom i svjestan sam da ima puno više ljudi u goroj situaciji od mene. To ne znači da ignoriram probleme oko sebe i probleme drugih. Bilo bi vrlo sebično od mene kada bi sve što se mene direktno ne dotiče ignorirao.
Također si nekorektan kada govoriš ljudima da "man upaju". To i rade. Glasuju novčanikom i prozivaju nepravde, podižu svijest o problemima i žele ljude motivirati na informiranje, no ti ih zbog toga omalovažavaš i onda se uvrijediš kada se nađeš prozvanim u nečemu. Nije u redu od tebe govoriti mi da nešto poduzmem kada me ne poznaš. Ne znaš da idem po prosvjedima, da koristim svaki put svoje glasačko pravo i da se trudim pratiti sve što se događa oko mene jer imam snagu, kao i svaki pojedinac, napraviti promjenu. Samo si zaključio da ništa ne radim. To me ne vrijeđa, to me rastužuje.
Nitko te ne sprječava da ti ignoriraš probleme i ništa ne poduzimaš jer ti je tako lakše, apsolutno nitko. To ne znači da ignoriranje ne vuče sa sobom posljedice. Te posljedice su točno ove koje Woodie spominje, loša vlast u državama, manjak prava i ostali faktori koji pridonose slabljenju kvalitete života. Da ne odem u potpunosti u politiku, zadržat ću se na sferi igara.
- Ignorirala se Xbox Live pretplata i sada se plaća igranje igara na internetu.
- Ignorirala se PS+ pretplata i sada se plaća igranje igara na internetu
- Ignorirale su se mikrotransakcije pa su postale standard
- Ignoriralo se rezanje sadržaja koje se pretvorilo u pre-order DLC-e pa su sada postali standard
Mogao bih i dalje ići, no smatram da nema potrebe. Sve je to rezultat jedne pasivnosti i razmišljanja da dokle god mene nitko ne dira, svijet je predivno mjesto za živjeti. Slobodno tako misli, no nemoj se onda čuditi kada ljudi prozivaju takav stav.
munja Ti se dajes kao relevantno stajalište oko toga šta je činjenično točno i šta ne. Kako se nama serviraju informacije odnosno "dezinformacije" tako se i tebi serviraju. Kako potvrdit da su ona dva izvora koja si zakačija točna ilitiga istinita.
Zastrašujuće je koliko se lako omalovažava nečiji trud i riskiranje života. Isobel Yeung je svjetski poznata reporterka koja je izvještavala iz žarišta ljudskih sukoba kao što je Sirija, međutim dođe jedan Munja i propitkuje autentičnost nečega bez ikakve podloge kojom bi mogao poduprijeti tu tvrdnju.
Molim te da pronađeš onda izvor koji opovrgava procurene dokumente i 30 minuta dokumentarca za koji sam siguran da nisi ni sekunde pogledao. Znaš kako se potvrđuje istinitost? Tako da se ima mala doza znatiželje i ide se istraživati. Pogledaš druge izvore, pogledaš pojavljuje li se još uvijek, provjeriš povijest izvještavanja prenositelja vijesti, pogledaš na kakvom glasu stoji reporter ili reporterka. Može se provjeriti, ali ti biraš biti neopravdano skeptičan. Slobodno možeš govoriti što god želiš, ali nema nikakvu težinu kada to ne možeš ničime potvrditi.
Toliko od mene. Neke stvari mogu prešutjeti, ali kada se s tolikim ponosom hvali i uzdiže neodgovornost jednostavno moram reagirati.