Nexus Nemam problem s tim, već imam problem kada netko kaže da će to nategnuti XSX "do ibera" ili da je to next gen naslov. Neće i nije. To je činjenica.
Riječ je o procesorski vrlo zahtjevnoj igri koja ima izuzetno impresivan draw distance i vrlo detaljan svijet bez ikakvog učitavanja. Osvjetljenje je izvanredno, reagira na materijal i boju i čini svijet prirodnijim.
Neće ti apsolutno niti jedna igra do kraja generacije nategnuti konzole do svojih limita, a čak i one igre koje će to biti će doći eventualno od Naughty Doga koji ima iskustvo sa izvlačenjem maksimuma iz Sonyjevih proizvoda još od dana prvoga Crasha.
Nexus Uostalom, evo ti lijepa usporedba na PC-u između Originsa i Odysseya, full postavke, 1440p.
Chono je ovdje lijepo spomenuo kompresiju videa na YouTubeu. Mogu ti osobno to potvrditi jer igram na 1440p. Ovo što se vidi u videu je lošije kvalitete od onoga što je na monitoru.
Nexus Ako tebi ovakve teksture izgledaju next gen, izgled likova i sve ostalo...
Naći ćeš takve teksture u 99% igara i nalazit ćeš ih i dalje. Većina igara se radi pod pritiskom i ima određene limite, kako poslovne tako i hardverske. Kompromis će uvijek postojati. Izgled likova ne znam ni što bih odgovorio jer... Da... Likovi su vrlo detaljni, oči izgledaju vrlo živo, ekspresije u cutscenama su kvalitetne i pokazuju jasno emocije i to je to.
Nexus Da me netko pita "ej, koja ti igra izgleda next gen" ja bi rekao TLOU2. Ostalo me ne zanima. To što je AC open-world je skroz druga stvar.
To je vrlo površan način za gledati nešto kompleksno. To su igre koje imaju drukčiji proces izrade, drukčiju raspodjelu resursa i općenito drukčiji efekt na hardver. Linearna igra ima puno više restrikcija koje olakšavaju developeru da barata resursima i kontrolira izgled svijeta. Otvoreni svijet je pješčanik u kojem se nadaš da nisi nešto slomio kada predaš igru igraču jer mu time daješ i veliku slobodu. RDR2 je jedna od najljepših igara generacije. AC: Odyssey je isto tako jedna od najljepših igara generacije. I obje su lijepe na svoj način jer je drukčiji pristup bio svakom od tih svjetova s umjetničke strane.