Ja iskreno ne znam od kad koristim Spotify, ima sigurno 5 godina. Prije sam se na Androidu koristio sa crackanom verzijom Spotify-a koja omogućuje nelimitirano skipanje glazbe i miče reklame, no od kad sam prešao na iOS sam skužio da preko malo skakanja kroz obruče mogu platiti Premium iako tad još Spotify niuje bio službeno dostupan kod nas.
Koristim Family Premium od kad je došao kod nas i sve uredno šljaka, čak imam još dva slota za Premium! Odlična stvar recimo kad bi se našla ekipa i uzela svak jedan slot pa to ispada nekih 160 kn/god ili ti nekih 13 kn/mj. Super stvar je osim što je IMHO najbolje dizajnirana glazbena aplikacija jest da ti prati navike slušanja te ima jako jeben algoritam za preporučivanje novih Daily playlista gdje se sve svede na više manje žanrove koje slušaš. Isto tako, možeš tražiti muziku i po "mood" kategorijama, tipa ako ti se sluša vesela glazba samo izabereš tamo pa imaš još podkategorija. Podcasti su mi još jedna super stvar gdje ima sve i svašta, ali najpoznatiji je naravno Joe Rogan. Ehh da, isto tako jako dobra stvar je što sa Premium pretplatom imaš pravo skidati koju god pjesmu želiš offline u slučaju da odeš negdje gdje recimo nemaš dostupan net, ili još bolje skineš sve što slušaš za offline i ne troši ti uopće data promet tako da i za to možeš uštediti.
Meni je na svu sreću sve jako dobro ukomponirano u iOS ekosustav, mogu sve skombinirati sa Airpods i te sa Apple Watch-em gdje naravno ima Spotify aplikacija te uredno mogu pjesme mijenjati preko sata te izabirati nove bez da uopće vadim mobitel iz džepa!