Fico Mislim da ni sam ne shvaćaš koliko si bezobrazan time da ne ulažeš ni mrvicu truda u to da pročitaš kada netko s tobom priča. Ako se dovodiš do toga, onda nisi ni vrijedan konkretnog odgovora.
Uh. Pa napisao si da Xbox ima diviziju za PC koja im omogućuje skidanje igara na Gamepassu. Nije točno, neće se moć skidat sve. I mislim kao što sam prije rekao na neke X1 igre te X360 igre. MS je razvijao servis. Ali kasni 5 godina. Kad si već napisao da Gamepass evoluira, onda je logično zaključiti evoluira zbog streama koji tek sad treba dobit i koji si spomenuo u nekoliko navrata, dok PSNow ga ima 5 godina, s tim da je download opcija došla nešto kasnije. Bez obzira što je stream trenutno u 720p, al govori se o tome da stream tek sad treba doć na Gamepass. Dakle, meni je logično za zaključiti da je PS Now napredniji jer ima obje opcije. Jedan ima opciju tu, drugi još nema.
Fico Hvala što si tako reagirao. Ne moram dalje ni odgovarati jer se vidi da ti nije cilj uopće pričati o temi, već braniti Sony. Prvo me tražiš da osudim MS jer sam kritiziranjem Sonyja, logično, Microsoftov plaćenik. Onda kada eksplicitno još osudim ekskluzivnost sadržaja na MS-ovim proizvodima (iako sam više puta spomenuo kako ne odobravam ikakav oblik ekskluzivnosti) odjednom neću ništa postići i nije važno.
Opet uh. Nećeš niš postić osim što ćeš ljudima govoriti tu da su fenboji i šta već. Tak je kak je i biznis je to. Kad već tako me fino osuđujete da branim Sony, ajde, branim ga. Al iz tog razloga jer niko nije zucnuo kad je MS najavio 22 vremenske ekskluzive. E pa kad sam to spomenuo, onda je krenulo osuđivanje. Ako ne odobravaš ikakav oblik ekskluzivnosti, onda Nintendo bi propao. Sorry, al velika većina se tu s tobom nebi složila. Svi bi vi igrali igre na jednoj platformi. E pa nejde to tako. Ovo je kompetitivna industrija i ekskluzive postoje s razlogom.
Fico Na koji način već sada Xbox igrači Tetris Effecta imaju prednost nad PS igračima?
Isto što se desilo i sa Yakuzom. Neće je biti na PS5 neko vrijeme i Tetris neće imat multiplayer na PS5.
Fico Na koji su način kada igrači kupe Gunk za PlayStation zakinuti naspram onoga kada kupe za Xbox ili PC? Aha, da, nisu, jer ne mogu kupiti za PlayStation.
Na koji su način zakinuti PC ili Xbox igrači kada kupe Marvel's Avengers naspram PlayStation igrača? Aha, da, na način da za istu cijenu dobivaju manje sadržaja.
Čitavo vrijeme pokušavaš izjednačiti posve različite vrste ekskluzivnosti.
Ne. Ja stalno govorim da eskluzivnost neke cijele igre puno teža nek što je ekskluzivnost nekog lika. To je praktički DLC. A jel Sony platio da ima Spideya. Je? A Spidey uopće nije ni bio dio postave otkad je najavljena igra. Šta se ljudi uopće imaju bunit ak je neko nešto platio? Nek se bune u biti. Njihov problem.
Fico Možeš mi reći koja je igra imala platformski išta više osim skina nakon fijaska s Destiny 2 sadržajem na PlayStation 4? Kada već kažeš da je netočno, molio bih te da navedeš neki primjer.
Zar nije PS4 verzija Fortnitea imala više ekskluzivnih skinova? A imat će i Crash 4 skinove za PS4.
Fico Kolega, ako je ovo tvoj pokušaj racionalnog, bojim se vidjeti kako tek izgleda zadnji stadij fanbojizma.
Je, racionalno je. Prestani gledati samo iz svoje perspektive kao potrošača.
Fico Trenutno – ne.
Kasnije – da.
S druge strane, nudi puno manje. Nema crossplaya s drugim platformama, nema streaminga u kvaliteti višoj od 720p, nema brdo opcija koje sam već spomenuo kao nedostatak i previše puta u ovoj diskusiji. Logično je da će servis koji nudi manje biti jeftiniji.
Trenutno je jeftiniji i bit će jeftiniji PS Now uvijek
Jedna godina PS Now je 60$, 1 godina običnog Gamepassa je 120$. Sve igre koje podržavaju cross-play na PS4 i u ponudi su u PS Now servisu, ima cross-play sa svim platformama ( npr. PUBG i Street Fighter V )
Fico Maloprije si rekao da je Game Pass skuplji od PS Now.
Da, je. Gledao sam regularne cijene. To što je Gamepass Ultimate trenutno na akciji za samo 1 mj. ne poništava ono što sam rekao da je PS Now. Al ljudi su to radili. Pogledaj si primjer Gears 5. Došo na Gamepass, ljudi odigrali SP kampanju za 1$ ili sa Trial verzijom i odbacili igru.
Fico Sad već ne znam jesi ozbiljan ili se sprdaš.
Pitaj Xbox kanal. Rekli su sami - Više igara je bolje.
Fico Plaćaš za niz igara cijenu koja je četvrtina standardne AAA igre. Ne znam kako je kod tebe, ali $15 za najveći tier je puno povoljnija opcija od $60 + $10 za PS+ ili Xbox Live.
I na PS Now plaćaš za niz igara. Za 60$ kupiš pretplatu od 12 mj. Dakle, PS Now je povoljniji.
Fico Drago mi je da si završio svoju objavu na isti način kako si počeo, ignoriranjem bilo čega što sam napisao, a da ti se nije svidjelo. Više sam puta napisao da razumijem zašto to rade, ali da samo zato što je nešto lov na profit ne znači da se to ne bi trebalo osuđivati.
Da, počeo sam sa : "pa MS je najavio 22 vremenske ekskluzive", pa ak može MS, može i Sony. Nisam ignorirao ništa, nek govorim kak je.
Fico Pa kad jesi fanboj. Vjerujem da te baš briga za moje mišljenje, ali cijenio bih 10x više da samo priznaš da jesi i gotovo. Ovakvim pretvaranjem samo potvrđuješ to da jesi fanboj.
Pa nek sam. I drago mi je. I tebe briga za moje mišlenje pa smo kvit.