Kada si već spomenuo, evo dogodilo mi se nakon dugo vremena da nisam skoro 10 dana uopće upalio desktop PC. Ok, ulovila me još jedna viroza nakon gripe, nagomilalo mi se previše zaostataka na poslu i svašta nešto pa je valjda plejka navečer bila dosta privlačnija za igranje od (još) sjedenja ispred monitora.
No to je (naravno) samo kratka faza bila, večeras sam opet ispred monitora i guštam. Mi (stari) smo tako navikli.
Što se tiče mlađih generacija, nisam baš siguran - npr. moj nećak od 11 godina ima sada ogromnu želju da si složi prvi desktop PC za igranje, do sada se igrao na Switchu, PlayStationu i mobitelu naravno. Zadnji desktop PC kojeg sam prodao, došao mi je neki roditelj sa svojim tinejdžerom koji ga trebao prvenstveno za gaming i streaming (mali je imao već nekli svoj channel). PC gaming mislim da počne biti privlačan kod nešto starije djece kada uopće počnu kužiti dijelove računala, kada vide kako se igre mogu izvoditi bolje / brže / na način kako tebi više odgovara, kada nekako velik trošak PC-a mogu "diplomatski" dogovoriti sa starcima uz neku prvu vlastitu štednju itd.
Realno, ja sam se kao klinac isto prvo počeo igrati na konzolama (SNES pa kasnije PlayStation), s time da onda mobiteli nisu još postojali lol. PC igranje me tek privuklo kada sam već krenuo skoro u srednju školu i kada to nije koštalo nenormalno puno (zapravo je i onda, ne znam koji k je bio starcima da su mi to išli kupovati). Čak i laptopi koje spominješ, sada s ovim DLSS / Frame generation tehnologijama bit će dosta sposobni prožvakati igre tako da realno mislim da za PC gaming nema nikakve brige.