Fico to je bio najočitiji joke ikada, ali ajde.
Ali poanta stoji kao odgovor na Sritrekov podatak da preko 60% PC igrača igra na 1080p. Ono, what the actual fuck. To je PS3 reza bez obzira na frejmrejt. (Mogu razumjeti ako se radi o laptopu ili malim monitorima, ali za ovako lijepe igre kao Horizon, ta mi reza nema smisla, ni kao test , ni kao mjerilo ičega)
Sterlok Razumijem testiranje sa jakim procesorom radi isključivanja bottoenecka, ali test u nižoj rezoluciji može imati smisla samo ako se želi izbjeći VRAM faktor da i slabije kartice sudjeluju u testu, što je samo po sebi paradox pogotovo ako znamo da se HZD i HFW vrte čak i na PS4 u većoj rezoluciji i u slučaju HZD ne traže više od 8GB Vrama.
U ovom testu, ako dobro razumijem ruski, jedan dio testa je čak rezultat i sa DLSS/FSR upscaleom pri 1080p.
Kad izađe PC verzija HFW , uzimam je čisto da usporedim 1:1 sa PS5 verzijom.
Što se tiče visokog frejmrejta, imam monitor sa 144Hz i osobno mi ne igra ulogu tako visok frejmrejt, radije idem na rezoluciju i kvalitetu. S upaljenim G Sync me ne smeta niži ali stabilan frejmrejt, jedino di sam osjetljiv su trzanja, tearing i slično, ali to sve G Sync rješava. Meni je zakucanih 60 sasvim dovoljno da igram i uživam.
Ali eto, sto ljudi-sto ćudi, valjda ima likova koji kupe 4090 i i9 i udaraju 1080p single player gaming.