PC Master Race chat
- Uređivano
In 2023, Samsung is now offering 57 inches of curved Mini LED display with a refresh rate of 240Hz, a peak brightness of 1000 nits (VESA DisplayHDR 1000 certified, 420 nits typical), and a total resolution of 7,680 x 2,160. That translates to a wildly ultra-wide 32:9 aspect ratio.
Rezolucija perfektna
Igrati Starfield na tome
Deadwalker koliko šuške :-D
wooddiebone AI JE STVOREN ZA OVAJ TRENUTAK.
fensisuperstar jel bas gledas ssd ili nvme i cemu 500 GB?
da ne spamam u Starfield temi
Genesis običan ssd. kad kupim novu matičnu uzet ću nvme od 2 TB
zašto 500 gb? Zato što 870 evo 500 gb košta 38 eura atm a 1 tb košta 100+ eura matematika.
fensisuperstar kad ce novi PC?
bolje stedit pare nego potrosit na ssd i na miru uzet 2TB nvme
Genesis čekat će. moram kupit auto
- Uređivano
Lol @ novi PC. Jedino kaj se uzima u kompletu su matična, proc i eventualno RAM.
Sve ostalo se upgradea po putu.
Ako ćemo po kućištu sudit, komp mi je star 7 godina
wooddiebone Amateru, moje kučiste ima 12 god sad , u a da sudimo po DVD čitaću XD
prodao stari PC za 900 eura i kupio kompletno novi za 1200 eura. Nije mi se dalo mijenjati samo grafu
fensisuperstar zašto 500 gb? Zato što 870 evo 500 gb košta 38 eura atm a 1 tb košta 100+ eura
A zakaj bi morao uzimat baš samsung i to 870?
Pa Adata su650 1tb ima za doslovno 40e ili 303kn.
Kakav mrtvi samsung evo lol pa nije to nvme područje…
doctorfreak Kakav mrtvi samsung evo lol pa nije to nvme područje…
Boze kakve gluposti mozes pisati..
Samsung je po kvaliteti ssdova najjači globalno, sata i nvme zajedno. Nauci se razliku izmedju sata diskova nvme diskova evo, qvo i pro te evo plus modelima. Sve ima svoje kako i zasto.
Adata. Pazi ti kaj ja moram čitati. Bože Petra…
- Uređivano
Samsung 970 Evo Plus NVMe 500 GB za 43 eura.
https://www.instar-informatika.hr/samsung-ssd-970-evo-plus-500gb-nvme-m2/211826/product/
Kakva kurčeva SATA Adata za tu lovu. Ma da je 12TB.
Pa neću koristit SSD za multimediju ili arhiviranje. Za to imam višestruko jeftinije i veće HDDove.
wooddiebone ali Fensi je napisao da ce kasnije kupit nvme u novom buildu…sad hoce samo ssd…
imam od Crucial marke SSD i nvme, odlicno rade, brzine pisanja i citanja su top pogotovo gen4, tako da nema neke razlike od recimo samsunga osim u nazivu
- Uređivano
Genesis Nemaju pojma ni jedan ni drugi. Razlika u brzini klasičnih sata diskova je nikakva..oko 400-550mb je razlika minimalna.
Baš zbog toga govorim da se ne radi o nvme pa ne treba uzimat neznam kakve marke.
Imam takvih nekoliko adata i apsolutno nikakvih problema. Ali da bitno da oni znaju,hvala Bogu pa ih ne moram slušat za savjete.
@wooddiebone pametnjakoviću čitaj bolje..spominje sata ssd…neki ljudi imaju starije ploce i sockete koji možda ne podržavaju nvme o kojem ti piseš vec samo sata ssd diskove.