Došao sam do zaključka da mi se nastavak više sviđa jer je sve - veće. Nemamo jednog, već dva glavna lika s detaljnom pozadinom, i rivali su što mi je bilo posebno zanimljivo. Priča se proteže kroz duže razdoblje, na puno različitih područja, ambicioznija je, prikazuje čitavu obalnu stranu jednog kontinenta i na koji način funkcioniraju frakcije koje tamo prevladavaju. Sporednih likova ima više, naravno, ali i više znamo o njima. Combat je bolji, raznovrsniji, sa više mogućnosti, isto kao i stealth, više je naoružanja i upgradeova za iste. Uglavnom, nije uvijek veće = bolje ali u ovom slučaju definitivno jest po mom mišljenju. U prvom dijelu se cilja intimnost no ponekad se završavalo na banalnim survival film scenama sa pokojim efektnim dijalogom tu i tamo, i konstantan fokus na Ellie i Joela znači da nismo stigli ništa vidjeti iz drugih perspektiva. Kužim zašto ljudi toliko vole tu igru, samo meni je nekako u rangu kao film The Road, dobra drama sa 2 lika ali stavljeno u čitav apokaliptični kontekst ispadne mi preograničeno i na kraju ne toliko napeto ili emocionalno, premda TLoU ima neke doista pamtljive trenutke kakvima se taj film nije približio. Uglavnom, dvojka je kao cjelokupno iskustvo jednostavno bolja igra po meni, i to u gotovo svemu, makar se mogla tu i tamo malo skratiti i manje naglasiti gender equality fore (ova je lezba, ona druga želi bit muško itd.).
I da, ovi komentari gore su odvratni. Kako se netko može spustiti na tu razinu zbog igre, prejadno.