maverick Jesam.Al suosjećam sa svima u lopovskoj državi.Skoknut ću do MediaMarkta da vidim njihove cifre koje su gotovo uvijek oko 60€ na nove igre.

emilijo Još mi je ostalo 16 perfect relicsa, 22 sam riješio.

100% no death run? Ili time trialsi?

master_x pa pitam samo jer znam da si nesto spominjao pa reko odakle sada od jednom zabrinutost za cjenu u RH. nasi su uvjek bili lopovi za sve sto se tice tehnologije. da zivim u RH iz inata vise nikada nista ne bih kupio od nasih distributera. ja ne znam dali sam kupio 10ak igara u HR, sve mi otac prije iz njeme donosio, a sada si vec godinama sam ovdje za postenu cjenu kupujem, pogotovo preko ebaya si mozes jeftino rabljenje uzimati, tako da nemas razloga sto se tice igara uopce ici u media markt, saturn i sl.

ontopic ja si razmisljam pricekati xbox series x verziju igre, ali cu je definitivno zaigrati, nebitno na kojoj platformi. citam da je igra odlicna, a zbog lose prodaje bi ovo mogao biti zadnji carsho, samo zato sto smo toliko nenormalni da nam je drazi posrani rimejk od potpuno novog nastavka, a to nam govore prodajni rezultati.

Ako je prodaja failala, to je vrlo vjerojatno isključivo zbog napuhane cijene. Jbt, £60 a trilogiju su prodavali za duplo manje novaca.

Icek da, ali trilogija su uljepsane igre sa ps one koje se tako i igraju. ovo je potpuno nova igra, vrijedna tog price tagga. rimejkovi bi trebali kostati 10€, a ne ko demon's souls 110.

zasto se ne bunite sto su rdr2, cyberpunk itd 60€? po cemu je sada ok da one kostaju full price, a crash 4 ne? ili evo novi ratchet koji cek ostati 80€? ne kuzim tu vasu racunicu nikako

maverick
          Crash trilogija je remake, ne remaster.
          Smeta ljude što su trilogiju naplatili £30, a samo jedan nastavak iako novi je duplo skuplji. Eto, to je moja pretpostavka. Ne znam da li više prolaze igre sa maskotama po punoj cijeni, ljudi možda više žele za tu cijenu realistične likove, a ne maskote. No opet, tu je Mario i njegove igre po £45 😃
          Meni osobno je sumanuto paltiti igru £60, ako je to regularna edicija. Za digitalnu AAA igru u preorderu ili day one, max što ću platiti je £50, iznad toga ne idem. Osim u slućaju CoD i GTA, koji se jbg moraju igrati Day One 😃 😃 😃

Ma ova igra ima contenta ko sva tri zajedno. Vrijedi svake lipe.

Radi se o fizičkim brojkama UK chartova, čemu panika? Ova igra vrijedi novaca, pogotovo ako je to nešto što želite igrat, nema bolje igre ovog žanra trenutno. Druga je stvar žele li ljudi takve igre...

Po meni je malo marketing failao, slabo ili nikako nisam viđao da će igra i nije mi iskakala iz paštete kao što je to slučaj s nekima. U svakom slučaju apsolutno su opravdali cijenu ako se mene pita. Možda ljudi ipak sad čekaju novu generaciju, pa piknu crasha na prvom popustu.

Meni je ostalo još 10 time trialsa, ovo sad na kraju je 9/10 težina postalo, 4h mi je trebalo za jedan level...Baš je fino teško 🙂

Koliko toga gore nasr*anog za ovu igru a a na kraju, igra je ispala odlicna.. Mislim, ljudi pisu takve gluposti, a kada isprobaju, onda shvate da su u krivu..
            (Mislim na komentare prije kojih dva tjedna)

samurai82 A pa klasika, uvijek par ljudi trola nepotrebno 🙂 Crash 4 što je prezentirao da će biti, tako je i bilo. I stvarno su napravili dobar posao, samo toliko dugo nakon trojke i možda je to ipak ljude malo ohladilo. A i slabo je ovakvih platformera, svi sad samo neke battle royale gluparije igraju.

foggy 100% no death run? Ili time trialsi?

No death run. Time trailse ću rješavati kada dobijem Triple Spin.

Ja cu ga uzeti samod a cijena malo padne.. posto je situacija kod nas, takva kakva je.. a i Play 5 cekam, tako da cemo vidjeti 🙂

emilijo foggy 100% no death run? Ili time trialsi?

No death run. Time trailse ću rješavati kada dobijem Triple Spin.

Aha, taj dio je lakši, no death runovi su lakši jer imaš vremena za razmislit, ali sjebani jer puno lakše možeš nešto fulat ili ne dohvatit neku visoku kutiju. Uzimaju mi puno manje vremena nego time trailsi, ali nije bome nije lagano preživit i odigrat savršeno, pogotovo kad krenu ove sekvence kad te ganjaju pa ništ ne vidiš. Jetboard Jetty me baš napatio, a nije ni teško, samo sam drljavo igrao. Sekunda nepažnje i sve pada u vodu...

samurai82 Ja cu ga uzeti samod a cijena malo padne.. posto je situacija kod nas, takva kakva je.. a i Play 5 cekam, tako da cemo vidjeti 🙂

Mislim da puno ljudi čeka sniženje i da će onda prodaja porast, igra je pobrala super ocjene, ali ni ja nekad ne ulazim po punoj cijeni u neki naslov.

Realno cijena je previsoka tko što rekao, pogotovo nakon cijene ranije trilogije na realease day.
                  Volim crasha ali 549kn samo da prvih dana igram tu igru ne hvala.

Treba bit realan i razumjeti da crasha u vecem postotku igraju maloljetni i da roditelji nisu bas lagane ruke sa novčanikom.

Vjerujem da bi zaradili daleko više da je day one cijena tipa 300-350kn.

Jbt pa kad pogledaš evo gledam na njuški ps4 pro rabljeni sa dva kontrolera 1000kn,dakle crash je više od pola vrijednosti rabljene konzole.

A i nije isto uspoređivat prosjecnu kupovnu moc jednog hrvata i britanca. S tim da bi stvar bila jos gora u britaniji je igra jeftinija nego kod nas. GG

Stvarno ne razumijem tvoju logiku, zašto bi Crash 4, fully developed igra, uglancana i velika kao sve 3 igre trilogije, bila 300kn na dan izlaska?
                  Mogu shvatit s obzirom na tu trilogiju što spominjete, ali remake već postojeće igre nema smisla prodavat po punoj cijeni, nije to nova igra. To jedino Square moze bit takav supak što je i bio slučaj.

Crash 4 kao i svaka nova igra, ima punu cijenu i ja tu ne vidim problem. Da su i dali 70kn nižu cijenu, ne vjerujem da bi stvari bile drugačije.

foggy

Po mojoj logici je trilogija isto koštala ako ne i više, pa nisu oni samo uzeli igre s ps1 i jednim klikom to pretvorili na ps4 naslov. Vjerujem da je gore raditi identičnu kopiju nečeg nego stvarati nešto iz nule.

Napravili su trilogiju, dakle imaju stvoreni engine, dobro su se prilagodili na kreiranje sadrzaja, dakle sa cetvorkom vec imas uigran tim, uvrstis nove ideje i eto igre.

doctorfreak Naravno da nisu, ali su imali sve gotovo, priču (koliko god to nije bitno u ovoj igri), grafiku, apsolutno sve su imali već, pa lakše je preraditi igru koja ima sve osmišljeno nego izmislit 40+ novih levela, logiku, grafiku, animacije, sve živo, nove mehanike, likove, njihovu fiziku.... To je Crash 4, sve je novo, sve je svježe, to je zahtjevalo puno veći effort i puno veći team da bi se isti postigao. Za mene je to ta razlika i zato mi veća cijena ima apsolutno smisla, a ovo što govoriš ne toliko.

Ja pričam ljudima da igram novog Crasha, ljudi me pitaju "Pa šta je to izašlo?". Zato kažem da je marketing failao. Nisu nahajpali dovoljno igru. Kakva se sve govna prodaju po punoj cijeni i onda se govori o milijunskim primjercima, stvarno nema razloga da onda ovo flopa.

foggy Možemo pričat u nedogled ali ni ja ni ti ne znamo koliko ih je igra u konačnici koštala naprama trilogije ( barem ja nisam našao informaciju na netu).

Gle da je prosječna hrv placa tipa 20k kuna nebi bio problem,ovako je problem.

Možda tebi osobno nije problem dat 500kn za takav platformer ali ja sam tip osobe koji ce za te novce rade kupit 5 rabljenih starijih igara po 100kn i pojest hambi i za par mjeseci ubosti tu igru rabljenu za 200kn.

Možda kažem možda bi skeširao 500kn na prvi dan npr za bloodborn 2 ili slično i to razumijem.

Ali da imam npr klinca osnovnoškolca i da me žica za takvu igru 550kn nebi išlo.

I kak ce im bit marketing super kad npr nisu htjeli dat free demo? Pa tu se iz neba vidi da im je bitna samo lova.

doctorfreak foggy Možemo pričat u nedogled ali ni ja ni ti ne znamo koliko ih je igra u konačnici koštala naprama trilogije ( barem ja nisam našao informaciju na netu).

E vidiš, možemo, ali činjenica da nešto napraviš novo (sve što sam naveo, level design, grafika, logika i sve) je jednostavno samo po sebi logično da iziskuje više, pa to ti je valjda jasno. Kad imaš primjer onda imaš sve to gotovo, nema pripreme tog dijela. Na to mislim, i to 100% iziskuje više efforta, nema dvojbe da nije tako.

Sve ovo ostalo, slažem se i skroz mi je razumljivo. Vrlo će brzo na popust igra pa će bit sve oke, za sve. To što nisu dali free demo prezirem iz dubine duše, nikako mi to nije jasno, to je pederski potez vrijedan svakog prezira.

Icek znam da je remake, ali je i dalje zastario ko i ps one verzije, samo je grafika bolja.

ovo sto goran i ja velimo. nisam jos ni zaigrao igru, a znam da je vrijedna 60€ pogotov jer ce onaj ratchet koji je isto mrtvi platformer kostati 80, a to sto oni britanski izrodi kupuju uoopce nije relevantno. nek igraju gearse i cod, za nista kompleksnije nisu ni stvoreni. crash ima pravo kostati isto kao i ona prevara tlou2 ili bilo koja druga aaa igra.