Zakomplicirali ste ga. Picek, majstor će od "kutije" do tvog stana dovući optičku nit (kroz bužir, on zna kako, izbušit će s jedne strane da "uđe" u njega), zabit će je u tvoj ruter u tvojem stanu i ti ćeš dalje manevrirat kako si i dosad.

Kad bude drugi stan u tvojoj zgradi uzimao internet, majstor će optičku nit dovući do drugog stana i zabit u drugi ruter u drugom stanu.

U hodniku sve što bude provlačio i eventualno bušio stavit će u kanalice i bit će lijepo i pristojno.

12 dana kasnije

Predao sam zahtjev za RUNE optiku davnih dana i još nikakvog odgovora.

Na forumima sam čitao da su ljudi znali čekati i blizu dvije godine.

Navodno da RUNE nije neka velika firma a uzeli su si posla za usrati se. Valjda se zato toliko čeka.

Zna li netko ako postoji kakva alternativa? Tako još radi priključke do kuće?

Brijac ali s Bnet tehničarom tak da ne znam kako je u HT-u.

Ma ak ih zamoliš napravit će ti svi i bez da im daš novčanu potporu, osim ak je neki zajebani tip i drži se striktno svog zadatka koji je dobio od firme.

Kablova imaju takoreći na bacanje i nakon neke instalacije kod nekog taj dio kabela kojeg je možda previše odrezal ide u škart a može se recimo iskoristit za drugu prostoriju pa zato će učinit da ti sprovedu i na druga mjesta u objektu.

Lijepa riječ čini čuda, poslije ih još nagradiš da imaju za cugu i sretni svi.

Koristi li netko T-com 5G kućni internet?

Iskustva, dojmovi?

Zanima me koliko je taj 5G dobar za gaming odnosno koliki je otprilike ping.

Spojim konzolu preko hotspota na 5G od mobitela ali ne vidim neku veliku razliku.

Na A1 4G ping mi je 60-80 a na 5G preko mobitela 45-65 a nekada zna skočiti do 80…

StarFox_N Zanima me koliko je taj 5G dobar za gaming odnosno koliki je otprilike ping.

Sjećaš se Matije iz klana? On je prije 12-3 godina s nama derao BF3 i BF4 na 3G usred ničega i bio jedan od najboljih. Poslije i R6 itd.

Igra veliku ulogu i ruter, nije isto hotspot i direkt s rutera. HT većinom ima dobre 5G rutere i bit će ti odlično iskustvo dok ne dođe optika. Btw, spletom životnih okolnosti, Matija ti danas nadgleda provođenje optike po Istri, mogu ga pitat kako je kod tebe situacija, samo mi javi podatke

Fenix Kako ne. Dobro se sjećam Matije iz BF3 dana.

Siege sam zaigrao s njim samo jednom kada je on već bio odustao od igre.

17 dana kasnije

jel netko na telemach optici? vidim nove cijene i svakako jeftinije od A1

6 mjeseci kasnije

Jel itko na SIM kućnom HT internetu? Imam 5G Gigabox i vikendom, te kroz udarne termine dana radi kao govno. Zadnjih cca 3 tjedna je takvo stanje, recimo ujutro sad super. Užasno me živciraju, najviše podrška kojoj ovce ne bih dao da čuva, i to uvijek rezultira da mijenjam providera jer mi nitko ziv ne zna pomoći i samo gasimo i palimo SIM karticu…

Kakav je sad A1? Imaju 5G tarife 600GB i 1TB, radi li to stabilno? Meni za Kutinu ovdje HT ima 1-2 crte za 5G, ali ok mi je to da pukne nekad net zbog toga, no oni imaju grdih problema s kapacitetom očito jer jedini nude 5G Flat tarife i očito se sve zapunilo.

11 dana kasnije

I

Ko ima koju optiku i kako ste zadovoljni

Iman opciju tcom na kojem sam 20g i vise i telemach koji daje 2gb brzinu za cijenu od 1gb sto daje tcom

Miro 1 i 2 ti je ionako isto, a Telemach se po podršci ne može ni usporedit

Fenix

To se slazem ali brate preko 20 godina i jos 3 moba na pretplati i oni nedaju nista e to me jebeno ljuti.

Da je to par eura ajde

Ali 1gb telemach 23 e a 35e je tcom

Miro Gledaj koliko imas podrske i koristi, nemoj gledat brojke. Ja bih presao na bilo koga samo da su stabilni i da podrska valja.

foggy

Stabilno mora biti jer je nova mriža i ovi sto su uzeli telemach su zadovoljni.

Ja san kod ovih govana dugo i iman i vezu za popravak i sve ali me nervira da nedas apsolutno nista i jos moran platiti više.

Kaže evo vam tablet samo 120e morate doplatiti, a evo onda vama moj kurac bez ikakve doplate

Miro a onda uzmi Iskon na istoj optici ako želiš uštedit

Fenix

A od njih u zivotu nisan cuo nista dobro tako da oni ne dolaze u obzir

Ako ti trenutna infrastruktura dobro radi bez da centrala ili nešto zajebava drži se tog što imaš. Platiti ćeš tih 10€ mjesečno ekstra što su praktički dva doručka ali ćeš se spasiti glavobolje i frustracije koje će ti Telemach zadati. Nije vrijedno novaca, vjeruj mi.

Miro HT samo drugo ime. Imaju istu korisničku podršku i odnedavno se eskalacije rješavaju doslovno iz istog reda

3 mjeseci kasnije

Ima ko informacije koji kurac je tcomu?