@Fenix Vezano za VR mode. Košta 10 eura i cijela trilogija je dostupna u VR-u što je fenomenalno.
Odigrao sam tutorial da se upoznam s mehanikama i pokrenuo Pariz (fashion show), Marrakesh, Sapienzu, Mumbai, Dubai i Hawke's Bay (Novi Zeland).
Oduševljen sam kako grafički izgleda za jedan VR iako je vidljivo da se izgubilo nešto oštrine (što je i normalno). Djeluje jako živo i atmosferično.
Kada sam se ušetao u onu palaču na Pariškoj modnoj reviji, Viktor Novikov se krene spuštati niz stepenice u predvorju, ljudi oko mene krenu pljeskati, fotografi slikaju… Ne mogu ti opisati kako sve to dobro djeluje oko tebe.
Što se tiče prezentacije i doživljaja čista desetka.
Što se gameplaya tiče nije baš najsjajnije što sam primjetio već u tutorialu.
Modeli likova, fizika kada ga gušiš, upucaš ili pogodiš nečim u glavu su super ali…
Neke mehanike su pomalo šlampavo izvedene. Rukovanje puškom ili snajperom je totalno čudno. Kao da ima neki delay i teško je ciljati.
Pištolj spremim u futrolu i ne registrira je pa mi padne na pod.
Misija u Dubaiju na samom početku gdje fotoaparatom moraš skenirati da otvoriš prozor.
Nikako nisam mogao normalno uloviti fotoaparat namjestiti ga blizu glave da krene skenirati. Stalno se skeniranje prekidalo.
U tih pola sata što sam isprobavao naletio sam na nekoliko glitcheva. Ništa strašno, sve sitnice ali se vidi da nije sve to dovoljno dobro ispolirano.
Očekujem neki patch ali čak i da ostane ovako nije loše. Zažmiriti ću na neke slabije gameplay segmente jer s strane "doživljaja" tih mapa (lokacija) je stvarno gušt.
Opširnije i detaljnije ću kada završim igru. Ne samo o VR-u nego i općenito.