Resident Evil: VIllage

Datum izlaska: 07.05.2021
Izdavač: Capcom
Developer: Capcom
Platforme: PlayStation 5, Xbox Series X, PS4, XONE, PC
Trailer:

Capcom nastavlja rasturat sa novim Resijem. Poželjno je da ponovo bude podrška za VR. VR i 3D zvuk u kombinaciji sa mrakom i maglom. I zombijima. Pune gaće zagarantirane.

Ovome se najviše veselim od prikazanog. Dosljedno sve s rumorima i to mi se baš sviđa, gotički setting, zabačena sela, mračnija atmosfera i nekakvi vukodlaci, baš sam tako nekako zamišljao da bi moglo biti. Ima i jedan kratki gameplay reveal na YT-u gdje vidimo povratak menija kao u RE4 što je definitivno plus. Uglavnom, malo se zna ali se dosta očekuje. 🙂

A mogli su grafiku dignut malo na viši nivo, ipak se radi o ps5. Al seting i likovi su mi zanimljivi. Bit će opet crijeva i sitnaže na svakom stolu. MOglo bi se probat radi doze straha koju trebam s vremena na vrijeme. Ne mogu ništa obećat.

Predivna 4K galerija od stotinjak slika. To je već next-gen. RE Engine ubija.

Ja ću samo izdvojiti par, počevši s novim madafakin Chrisom.

I još nekoliko. Atmosfera ubija.

DAJ MI VR CAPCOM

DAJ MI DRUGI PAR MUDANATA ISTO OKE FALA

A bio je primjetan taj neki VR štimung, baš kao sedmica. Ali bit će ovo gušt preći i bez naočala.

Nije pravi Resident Evil za mene (kao ni 7) al opet jebeno izgleda. Bas kako je bio i slucaj s 7. Jebena igra ako ga ne gledam kao RE lol
jedva cekam. Engine im je cudo i dalje

Čini mi se da bi novi Resi mogao biti nešto sasvim drugačije do sad. Svakako se veselim i drago mi je da je Capcomu krenulo sa serijalom nakon loše šestice..Treba napomenuti da su sa odličnom prodajom prvog remake i Zero na PS4/X1, skužili da nisu izgubili fanove i da želimo horor avanturu a ne fps.

viper89 Bas kako je bio i slucaj s 7. Jebena igra ako ga ne gledam kao RE lol

I dalje mi je nevjerojatno kako RE1 remake u prvom licu sa VR podrškom neki ne mogu smatrati kao RE igrom. 🤣

ni priblizno lol 😃 bez brige uvidio sam ja sve hintove i povratak korijenima ala re1 al i dalje to nije RE, ta spika sa chainsaw familijom i goo zombiji lol RE su zombiji, i to je 2 savrseno pokazao sa remakeom, koja perspektiva je nebitna

2 mjeseci kasnije
    mjesec kasnije

Upravo potvrđeno - dolazi i na PS4 i na XONE

Doduše, tako i izgleda.

Ako ćemo cjepidlačiti, rekli su da razmišljaju o tome ali ne mogu obećati da dolazi 🙂 Prvo žele osigurati najbolje moguće next-gen iskustvo a onda će odlučiti za PS4 i XboxOne.

RE serijal je dosad bio pokazatelj tehničkog napretka i jedna od onih 3rd party igara za pokazivanje. Radije bih da tako nastave i da ne rade cross gen s kompromisima koji bi se mogli odraziti i na next gen verzije.

4 mjeseci kasnije

daj demo meni, daj svima!!