Slažem se za penjanje, Aloy kod penjanja puno manje sluša nego bi očekivao u igri ovakve produkcije i s ovim datumom izlaska, trebao sam to uvrstiti u osvrt, ali istina je da dok sam igrao nije mi to smetalo i nije mi to oduzimalo od iskustva ponajviše jer me ostatak igre na najbolji mogući način vratio u doba kad kontrole i nisu bile najbolje pa smo morali uživat u onome što imamo, a uživali smo puno. Nije izgovor za traljavost, ali je razlog zašto nisam to napomenuo.
Za combat i ronjenje se ne slažem. Ronjenje samo treba skužit, nakon toga postane poprilično intuitivno. Bitno je napomenut da nakon nekog vremena otključaš breathing mask koja otvara ronjenje i podvodnu eksploraciju na razinu slobode koju imamo na kopnu i tu bi jedino zamjerio manjak konkretnog podvodnog contenta iako ima i više od dovoljno world-buildinga za izgubit se u maštanju i eksploraciji.
Combat je meni apsolutno savršen. Neprijatelji su spužve samo dok ne savladaš prikladne metode i taktike. Čak i na većim težinama, fokusiranje na slabe točke i korištenje adekvatnog naoružanja, municije i pasivnih bonusa koje nudi oprema često rezultira one-shotanjem slabijih i čak ne tolko slabijih neprijatelja, dok jačima health pada suvislo i smisleno ovisno o tome kakav ti je pristup.
Kombinacija stealth-ranged i critical bonusa, piercing arrowa i Focused shot abilitya one shota svakog human neprijatelja, a ako označiš weakpoint i pogodiš ga direktno, češće nego očekivano čak i Apex Elemental Clawstrider pada u jednom shotu.
Adhesive municija je odličan dodatak i daje totalno novu razinu kontrole bojišta i crowd controla. Stealth je često obavezan u početnim stadijima obračuna jer slabi neprijatelji u kombinaciji sa jakima mogu biti jako opasni čak i ako ti je dodge game na razini.
Najspongy i zapravo najopasniji po mom iskustvu su mi bili Shell-walkeri, ali i za njih postoji taktika koja je efektivna onoliko koliko si daš vremena da ju savladaš kak spada. Tearblast+weakpoint te dovede jako daleko.
Većina weakpointa je očita iz skeniranja, ali neki od neprijatelja imaju i napade koje ako uspješno interruptaš u dobrom momentu strijelom u dobro mjesto, gube dvije trećine healtha momentalno tako da treba promatrat ponašanje mašina tijekom borbe kao u svakoj boljoj boss borbi.