buz Onda nemoj kriviti mene za ono sto ti upravo sada radis. Ta razlika je definirana vec jako, jako dugo te se uci u skolama jos od puno prije nego sto je krenula pjena na usta od bijesa kojeg vidimo zadnje 2-3 godine.
somethingwrong Sve sto sam napravio je da sam se osvrnuo na nesto sto si napisao (crno na bijelo, tu je, svi vide).
wooddiebone Oslovljavao sam ga sa dude i najnormalnije smo komunicirali. Da sam ga ikad krivo oslovio, ne bi se uopće ljutio ili inatio ako bi me zamolio da ga oslovljavam kao muško.
Meni je problem kad netko krene u interakciju sa očekivanjem da ja krivo oslovim njegov deklarirani spol ili pronounse i onda se ponaša ko da sam ga smrtno uvrijedio ako se to i dogodi.
Oprosti, ali kroz život nejdem sa strahom od izgovorene riječi, osoba koja to ne razumije je netolerantna, ne ja.
I sad nema opcije gdje netko zamoli da se drukcije oslovljava i da tu staje prica? To je nepostojeci scenarij? Naravno da ce biti razlicitih reakcija. Imat ces svakakvih reakcija na bilo sto kod bilo koga, ne samo transrodnih osoba.
Sreca u nesreci je da je ovo samo jedna okolina. Ona u kojoj nema pretjerano mladih osoba. One su vecinom otvorenijih razmisljanja od vas pa se ne ljute na nesto poput zamjenica, vec se radije fokusiraju na buducnost.
Jedino bih vam svima preporucio da se malo pitate odakle vam toliko gorcine i ljutnje jer sam sasvim siguran da identifikacija manjine sigurno nije razlog, vec samo ispusni ventil za koji treba najmanje truda.