somethingwrong Druga strana te statističke medalje je rasni omjer u zatvorskom sustavu.
Pa to sam i spomenuo.
Fico Ja ne vidim nikakav problem u tome, kao sto ne vidim problem nekome prilagoditi rod ako kaze da sam krivo rekao i da se smatra nekim drugim. Ne znam zasto se ljudi toliko protive tome kako drugi sebe vide i predstavljaju, ako doslovno nikome ne skode.
Ja sam imao trans lika na poslu, Tori se zvao, nisam ni znao da je ikad bio žena dok nisam vidio na linkedinu.
Oslovljavao sam ga sa dude i najnormalnije smo komunicirali. Da sam ga ikad krivo oslovio, ne bi se uopće ljutio ili inatio ako bi me zamolio da ga oslovljavam kao muško.
Meni je problem kad netko krene u interakciju sa očekivanjem da ja krivo oslovim njegov deklarirani spol ili pronounse i onda se ponaša ko da sam ga smrtno uvrijedio ako se to i dogodi. U tom momentu interakcija završava, a ako bi me nastavio tlačiti s tim, dobio bi kao i svaka osoba prisilno udaljenje iz mog osobnog prostora.
Oprosti, ali kroz život nejdem sa strahom od izgovorene riječi, osoba koja to ne razumije je netolerantna, ne ja.
Srećom kod nas nema puno takvih slučajeva, ali svejedno sam uspio naići na to.
U trenutku kad mi itko, a pogotovo država krene određivati kako ću govoriti idem u otvoreni revolt kolko god imao tolerancije i suosjećanja prema tim ljudima.
Znači na kraju dana, konstantnim spominjanjem pronounsa, deadnameanja i osuđivanjem ljudi koji ih ne koriste postižeš upravo eskalaciju problema.
U životu nisam napravio ništa nažao niti jednoj trans osobi, zašto onda čitam i gledam konstantno posvuda kak sam loš čovjek i kak moram koristit pronounse kak spada?
Fico Ako zelis diskutirati o ovome, prvo se informiraj o razlici izmedu spola i roda. Onda mozemo pricati.
Malo stani na loptu jer nisi najpametniji.
Rod (gender) je društveno definirani skup obilježja i ponašanja karakterističnih za jedan od dva spola. Samim time kao što postoji dva spola, postoji i dva roda.
Jedna osoba može pokazivati bilo koju karakteristiku suprotnog spola na način da se ponaša, izgleda ili osjeća kao pripadnik drugog spola.
Znanost u nijednom momentu ne podržava ideju da tvoj rod ima ikakvog utjecaja na tvoj biološki spol ili da postoji više od dva roda, samo da se radi o spektru. Ljudi kojima je to bitno izmišljaju imena za rodove, ali nitko kao osoba nema odgovornost da koristi ta imena isto kak nitko nema odgovornost tirkiznu zvati tirkizna umjesto svijetlo plava.
Rod kao takav nije nikakav temelj za određivanje zakona, pravila ponašanja ili bilo čega drugog jer se ne temelji na tvrdim činjenicama nego na unutarnjim osjećajima pojedinca koje je nemoguće znanstveno definirati.
stitrek izgleda da određenim pokretima kao feminizam odgovara imati i rod.
Feminizam i rodna ideologija su dvije dijametralno suprotne filozofije.
Pojava feministica koje podržavaju rodnu ideologiju je fascinantna i jako tužna stvar.