Fico Nemoj me nimalo pozivati na ucenje o raspravljanju. Ja sam svo svoje strpljenje za ovakve rasprave odavno potrosio.
Onda ne ulaziš u temu i ne dođeš provocirat i rage baitat.
Postoje ljudi koji mogu o ovome raspravljat na normalan način, bez da trpaju ljude u koš s nekim ekstremistima zato jer im se jedno mišljenje poklapa.
Medijska pismenost ide both ways. Ili tvrdiš da nas dvoje imamo pristup dva različita interneta?
Fico Pisem direktno jer znam da sav trud koji se ulozi u argumentiranje je uzaludan. Ljudi ne mijenjaju misljenje na temelju dokaza, samo na temelju toga svida li im se misljenje ili ne.
Naravno da je uzaludan trud kad jedino što nudiš je ponavljanje stvari koje sam čuo nebrojeno puta i nikad nisu držale vodu.
Ljudi koji su otvoreni promjeni mišljenja, a ja to jesam, mjenjaju mišljenje po dokazima da, samo ti još nisi dao nijedan dokaz koji zdrav razum i logika ne pobija u potpunosti.
Fico Blokatori puberteta se mogu u bilo kojem trenutku prestati koristiti cime se proces puberteta nastavlja.
Jako lijepo za pročitati, ali ovo je apsolutna neistina. Kakve su društvene posljedice na osobu koja do 25. godine ne uđe u pubertet?
Nakon prestanka uzimanja se pubertet nastavlja? Što je sa spolnim zdravljem? Što je sa hormonalnim zdravljem? Ponavljam, djeca nisu laboratorijski miševi i imaju život s kojim se moraju nositi.
Na koji način radiš djetetu uslugu tako što ga stavljaš na puberty blockerse? Što je korisno izvučeno iz toga?
Fico Isti se ne dijele kao da su bomboncici na necijem rodendanu, nego se prolazi kroz niz specijalistickih pregleda, koji ukljucuju vise strucnjaka za psihologiju i psihijatriju. Prekini prezentirati ovo kao da se djecu forsira na nesto i kao da samo zato sto je u trendu odlucuju piti blokatore puberteta. Padas na senzacionalizam.
Ja znam da se djele. Pa onda možemo pričat o tome ko puši propagandu. Imaš eksplicitne slučajeve gdje se to događa.
Naivan si i vjeruješ slijepo u nešto što ne vjeruju ni ljudi koji su to isto napisali.
Fico Na pricu o spolu i rodu se reagira jednako kao i kada se normalizirala homoseksualnost, nesto sto kod nas jos uvijek postoji kao problem u obrazovnom sustavu jer se nedavno dizala strka oko toga da su dva muskarca prikazana kao roditelji u jednom udzbeniku.
Boldam ovo da ne moram ponavljat jer je bitno da se ustanovi u startu.
Transrodnost i rodna ideologija nemaju nikakve dodirne točke sa seksualnom orijentacijom i stavljanje toga u isti koš je manipulativno i potpuno neutemeljeno.
Upravo sa ovim pokazuješ kolko si podložan propagandi.
Fico I onda se jos poziva na komad najprozirnije propagande poput Walshovog What is a Woman. Daj me nemoj. Iduca ce relevantna referenca za toleranciju biti Pero Coric.
Ja sam te pitao za mišljenje o tome, dobio sam ga. Zašto sad pokušavaš stvorit sliku da sam ja to iskoristio kao relevantnu referencu?
Pretpostavljam da film nisi pogledao nego mišljenje o njemu temeljiš na stvarima koje si saznao sa strane kao i većina ljudi koji pričaju slično kao i ti.
Ne možeš imati realnu sliku o bilo kakvom problemu ako nisi voljan proučiti više od jedne perspektive.