wooddiebone Matt Walsh je debil. To nije upitno. Ali ako nastaviš kroz život prolazit sa dismissanjem činjenica samo zato što je osoba koja ih iznosi problematična, onda ćeš vrlo brzo zagresti u indoktrinaciju i jednoumlje. Jako puno čitaš o tome i znaš što je thought bubble, ali ne vjerujem po ovome kaj pišeš da uzimaš informacije i donosiš svoje zaključke nego čitaš tuđe interpretacije i krojiš mišljenje po tome.
Dovoljno sam razborit da mogu prepoznati indoktrinaciju. Mogu Goebbelsove filmove gledati i bi li isto govorio da "dismissam" cinjenice. Ne, ne bi, jer ti Occamova ostrica govori da je rijec o propagandi. Istu tu ostricu primijeni na pitanje trans prava. Toliko sitna i marginalizirana skupina je stavljena pod reflektore jer glasni ljudi truju javnost neistinama, obavijenim strastvenim rijecima i zastrasujucim prognozama.
Matt Walsh ima doslovnu povijest manipulacije informacijama koje iznosi javnosti. Ono sto ja aktivno negiram je njegova interpretacija. Jer je krojena da potvrduje specificnu viziju. Pravo istrazivanje krece od hipoteze, znajuci da rezultat nije nuzno kao u toj istoj hipotezi. Kada se istrazivanje kroji da potvrdi hipotezu, ono je zatrovano i nevaljano.
Da tvrdi, onaj koji ne tvrdi je neodgovoran. Oprosti, ali imamo podatke i statistiku.
Nijedan odgovoran liječnik neće preporučiti eksperimentalne tretmane za bilo koju bolest, a kamo li ohrabrivati rodnu tranziciju i hormonalne terapije koje nisu u potpunosti istražene i potvrđene.
Od kud ti to?
Ne, ne, drzi se tocno toga sto si rekao. Govoris o nametanju, o doslovnoj big-trans kampanji, o tome da iza toliko malog uzorka covjecanstva stoji toliko snazan lobi. Sad upotrijebi tu Occamovu ostricu i reci mi je li vjerojatnije da iza toga stoji velika akcija modifikacije spolova ili je ipak vjerojatnije da ljudi poput Walsha, koji financiranje vuku od raznih radikalnih udruga, to rade kako bi destabilizirali narod, poticali i sirili strah kako bi osobno profitirali. I tocno znam da znas i sam da je potonje daleko vjerojatnije.
Svaki razuman lijecnik ne razmislja na taj nacin, nego donosi odluku koja je definirana njegovom strukom, a ne time sto javnost govori.
Opet ti kažem, sve kaj trebaš je stat i razmislit. Jel ti djeluje empatično i pozitivno ovo što se događa u americi sa tranzicijama djece?
Apso-jebeno-lutno. Jer je rijec o poticanju mentalnog zdravlja i prihvacanju toga da su ljudi drukciji. Radikaliziranje takvog neceg ide u korist samo ljudima koji teze destabilizaciji i skretanju paznje s pravih problema. Padas na takav senzacionalisticki prikaz situacije u skolama. Uvijek ces imati anomaliju, uvijek, to je neizbjezno, ali ono sto je cinjenica je to da postoje striktni, medicinski potkrijepljeni postupci koji prvo dijagnosticiraju, a tek onda primjenjuju terapiju koja ni ne krece od hormonalne terapije. To mi nitko ne moze poreci jer je toliko jednostavno za provjeriti da je sramotno o tome uopce voditi diskusiju.
Imamo eskalaciju ratova, krizu koja vodi u drugu krizu, probleme s trzistem nekretnina, posljedice globalnog zatopljenja vise ni ne kucaju na vrata, nego su u hodniku i traze di je dnevni boravak. Jebeno je fascinantno da se politicki fokus i odluka podrzavas li nekoga ili ne, svodi na to tko laje vecu senzacionalnisticku spiku. Ma jebes fascinantno, jezivo je. Jezivo je sto se toliko lako ljudima prebaci fokus, pogotovo kada se djeca spomenu.
Za one koji nisu upoznati, toplo preporucam da malo procitaju o Think of the Children – jednoj od najefikasnijih metoda distrakcije i varanja javnosti.