Nisam sad nesto previse upoznat sa situacijom, u zivotu ne znam da li sam trans osobu susreo. Moje misljenje je ako se covjek ne osjeca kao musko/zensko ili se osjeca zarobljen u svom tijelu tko sam ja da mu/joj branim tranziciju(jel se to tako kaze?). Ako ce ta osoba biti sretnija nakon promjene spola, go for it. Gledao sam jedan dokumentarac gdje se isto mlada muska osoba osjecala kao zensko vec od svoje sedme godine, roditelji to nisu mogli prihvatiti i pokusavali su taj proces odugovlaciti jer su mislili da je samo mladenacki hir. Na kraju je osoba promjenila spol s 18 godina (ili zapocela proces u to vrijeme) i sad se osjeca sretno desetak godina kasnije, roditelji su to isto s vremenom prihvatili.
S time zelim reci da se sigurno neka djeca od samog pocetka osjecaju zarobljeno u svom tijelu i sigurno trebaju proci kroz to dok druga samo prolaze pubertet i razne nesigurnosti koje to nosi i ne treba im promjena spola. Zato mislim da je poprilicno skakljiva tema koja se ne bi trebala forsirati djeci barem dok ne navrse tipa 16 godina.