Ovo pišem svjestan upozorenja i potrudit ću se ne zaslužit baš ban, ali reći ću što mislim.
Može kazna, al molim ne brisati jer je bitno.
ante-sb
Može te bit sram.
Da si ne znam u kakvom ratu bio i da si ne znam šta radio, zbog ovakvih ko ti je mene, a i jako puno ljudi sram reći da smo domoljubi i da volimo svoju zemlju.
Zbog ovakvih ko ti koji svoj staž u ratu koriste da bi pred nekim dobili privilegiju, govora ili bilo čega.
Zbog takvih ko ti koji odu u Njemačku, ne plaćaju kune poreza u "domovini" i onda imaju obraza izaći na izbore svaki put i zaokružiti opciju koja se najviše okitila nacionalnim obilježjima kao da je to neka garancija domoljublja i dobrih namjera.
Ti si sa 19 godina bio šmrkavac koji nije znao zbog čega je u ratu i zbog koga.
Nasrali su ti propagandnog smeća u mladu naivnu glavu i uspjeli su te uvjeriti da u rat ideš zbog nečeg višeg od politike.
Ostario si u prdonju u Njemačkoj, izoliran od svih realnih situacija s kojima se Hrvati u Hrvatskoj susreću i onda imaš petlje, IMAŠ TOLKO NEVJEROJATNO PUNO JEBENE PETLJE da ideš čovjeku napisat nešto poput ovog:
ante-sb Ja se tusiram u eurima a ti placi i kukaj kako je tesko.
Da teško je.
Lakše je ići u rat i možda poginuti za tu svoju voljenu Hrvatsku nego ostati u njoj, raditi, truditi se i pomoći joj da sazrije u slobodnu i modernu državu kakva bi trebala biti. Kakva je zaslužila biti.
Ironično, ti si taj koji je bio u ratu, a manje si vrijedan Hrvatskoj nego netko tko čitav život u njoj živi, radi i trudi se.
Zato si i veliki domoljub. Sramiš se jer si preveliki slabić da bi živio kao Hrvat pa se kitiš zastavama, pjesmama i obilježjima da ti spase ono malo dostojanstva što ti je ostalo nakon kaj si se za političare borio protiv susjeda.
Žao mi je samo kaj sa takvim vrijednostima odgajaš djecu i za njihovo dobro im želim da su jednako glupi kao i ti jer ako nisu, odrast će srameći se svog oca.