ThomasAAnderson Trump i morončine Kennedy i dr. Oz objavile da je paracetamol povezan s autizmom
S druge strane nitko od nas na forumu ne može znanstveno dokazati da paracetamol ne uzrokuje autizam. Većina stručnjaka koji tvrde da paracetamol ne uzrokuje autizam za vrijeme kovida su tvrdili da je cjepivo bilo sigurno. Imam skepticizam u vezi "stručnjaka".
Paracetamol se počeo prodavat 50tih. Veliki rast autizma uočen je krajem 90tih nakon što su promijenili kriterije u vezi diagnostike autizma.
Na kraju dana svakakva budala može reći da nešto uzrokuje autizam, i svi mi možemo reći da je to bullshit, ali znanstvenik to mora dokazati.
Ja ne vidim za sad nikakve konkretne dokaze iz provedenih istraživanja da možemo biti 100% sigurni da paracetamol korišten u nekoj dobi trudnoće ne utječe na razvoj fetusa/bebe i samim time ne uzrokuje autizam.
Skoro svaki lijek može izazvat nuspojave. Jebemu mater na linexu piše da može izazvati proljev. Na lijeku koji se uzima kad imaš proljev. Pa ti sad vidi.