Zero
slažem se i drago mi je da živim u vremenu u kojem se od uplale pluća ne umire ko na traci (i jedan Rene Decard je umro od toga). Ali bih isto tako volio kada bi postojao još barem jedan lijek koji se otkrio u par mjeseci, koji je prošao sva "rigorozna testiranja", da se studije javno objave (ako je sve tako sigurno, zašto postoji moratorij na ugovore, kliničke studije i sl.?) i na kraju, ako ništa, da je - 100 % sigurno. Ja uistinu nisam čuo da je i jedan drugi lijek 100 % siguran i učinkovit i da je to "jednako kao popiti čašu vode". Obični antibiotik ima 50 potencijalnih nuspojava. Ali eto, blaženi mi, u par mjeseci se otkrije nešto 100 % sigurno.
A o znanstvenicima bi se dalo. I među njima, kao i među drugima ima i onih koji rasturaju a i onih koji si vole pisati titule. No kada malo zagrebeš među razne "stručnjake" koji se pojavljuju u medijima, vidiš da dobar dio njih nema nikakve rezultate, nitko ih ne citira, završili doktorate u mickey mouse fakultetima (nešto kao naš Osijek). I onda se hvale kako su sretni "jer su došli na televiziju". Pa prije par g je bilo nešto vezano za klimu, nekakva kak ti konferencija. I onda odeš guglati "znanstvenike". Ne znaš koji je manje relevantan, nemreš naći ni jedan rad, docenti u rangu Banožića sa radovima i "Kupanje je vezano za ljeto, skijanje uz snijeg".
Kao i onaj naš "zrakoplovni stručnjak", koji skriva biografiju ko zmija noge, koji nikada nije radio u ni jednoj kompaniji, koji nema nikakvu dozvolu za letenje, ali ga mediji prezentiraju kao "stručnjaka". Ima svoj privatni portal i usput voli maltretirati djevojke. To su mu reference.