OK, oni koji imaju drugačije stajalište od tebe o Trupmu su idioti i samo si ti objektivan

Pošteno

Nitko na ovom forumu ne podržava Putina, nitko se ne slaže sa ruskom invazijom na Ukrajinu, nitko ne tvrdi da bi "mir" u kojem Ukrajina mora popljugat Rusiji i pristat na svašta bio pravedan.

Al ako je alternativa daljnje zveckanje oružjem, širenje sukoba i slanje vojnika iz zemalja EU na ukrajinski front… e, jebiga. Možete me nazvat i pičkom i kukavicom al ja nisam za daljnji nastavak rata i nisam za to da se radi odluka mrtvih idiota koji vode EU taj rat proširi na ostale zemlje. Trebo bi pljeskat Macronu, Ursuli i sličnima i kimat glavom na njihova sranja? Ma da nebi…

Idete u krajnost i maltene čim netko ne pljuje po Trampu i ne heshtaga SlavaUkrajini, on je putinofil i navija da Rusi nastave sa ovim što Rusi rade. Jebeni mediji poput jutarnjeg i slične stoke se natječu tko će pisat veća sranja protiv Trumpa i njegovih postupaka.

Jel frajer egocentrični narcisoidni manijak? Vjerojatno je. Jesu mu sve odluke dobre, razumne i skroz pametne? Ne bih se složil, ali isto tak se svi njegovi potezi potenciraju na n-tu i izvlači se samo ono najgore iz svega. Čovjek je na funkciji jedva mjesec dana. Posljedice njegovih odluka i odluka njegove administracije će sigurno bit dalekosežne, ali nitko od vas ovdje nije ekonomski i politički stručnjak i analitičar da može 100% realno reć kako će se neke stvari odvit kroz koji mjesec / godinu. Ja jako poštujem većinu komentatora u ovom topicu i volim pročitati njihova realna razmišljanja i onda kad se ne slažem sa njima, al teško mi se otet dojmu da u puno toga navlače vodu na svoju ideologiju i razmišljanja. I ako se netko ne slaže s vašim narativom, krenu optužbe i maltene vrijeđanja.

Stavljate Woodiu u usta ono što nijednom riječju nije reko. Radite mu ono za što upravo njega optužujete. Jel vi pročitate sve što je napiso il samo selektivno tražite nešto između redaka da bi se mogli nečeg uhvatiti? Woodie mi nije najdraži lik na forumu i imali smo dovoljno svojih nesuglasica i rasprava, al baš ga pretjerujete.

Ako je za vjerovati internetu, SAD je dosad u Ukrajinu utuko oko 70 milijardi Eura. Hej, SEDAMDESET MILIJARDI! Trump hoće zavrnuti pipu i dobiti nešto nazad? Pa meni osobno je to najlogičnija stvar na svijetu, pogotovo za biznismena poput njega.

Hrvatska je pomogla sa otprilike 184 milijuna eura. Za naše prilike i našu državicu basnoslovna cifra. Da se razumijemo, pomoći im je trebalo i podržavam, al jbmu mater, mislim da bi bilo dosta i da se hrpa te love može preusmjeriti i u poboljšanje hrpetine stvari u našoj zemlji. Bogdragi zna da je kod nas potrebna hrpa ulaganja i obnova svega i svačega, i ne podržavam da se i dalje upumpavaju milijuni i milijuni u Ukrajinu. Ljudima još nije sanirana šteta od potresa, al ne, ajmo sa novih 20 milijuna u Ukrajinu. Ma dosta više.

Tuhy Možete me nazvat i pičkom i kukavicom al ja nisam za daljnji nastavak rata

Nije nitko za nastavak rata

Ali bogami da je kod nas bilo nema vise rata ali osvojeno ostaje srbiji nebi nikad a ni onda pristao.

The United States has told its allies that it does not plan to participate in military exercises in Europe, according to reports.

The move, the latest in Donald Trump's pivot away from the bloc, would see America pull out of exercises beyond those already scheduled for this year.

The withdrawal concerns exercises that are on the "drawing board", according to Swedish newspaper Expressen.

It means that Nato countries will be forced to plan exercises without the participation of the US military, the largest in the alliance.

Mr Trump has repeatedly criticised Nato countries for not meeting the current goal of spending two per cent of GDP on defence, arguing that the disparity puts an unfair burden on the United States.

On Friday, he warned that the US may not defend Nato allies who do not meet the spending target as part of a major shake-up of the alliance.

https://www.telegraph.co.uk/us/politics/2025/03/08/us-to-cease-all-future-military-exercises-in-europe-reports/

Tuhy Hrvatska je pomogla sa otprilike 184 milijuna eura. Za naše prilike i našu državicu basnoslovna cifra. Da se razumijemo, pomoći im je trebalo i podržavam, al jbmu mater, mislim da bi bilo dosta i da se hrpa te love može preusmjeriti i u poboljšanje hrpetine stvari u našoj zemlji.

Jako puno tu stvari ima za replicirati, ali većina je već bila diskutirana, a oko osnovne premise da bi trebalo dozvoliti Putinu da zadrži petinu teritorija Ukrajine i nazovemo to "mir" i to je to, stvarno ne znam kako o tome diskutirati jer očito se živi u paralelnom svemiru gdje je nešto tako moguće i da će to biti pravi mir. Tu je i pitanje da ako se dozvoli jednom diktaturu da jednostavno silom uzme teritorij druge suverene zemlje kako će to utjecati na druge i njihove ambicije i koliko "mira" će svijet zapravo vidjeti u sljedećih 10 godina. To je dodatna tematika o kojoj nitko ne želi razmišljati, ekipa ovdje želi otvoriti index, vidjeti sunce i dugu i ne razmišljati o nekim tamo ratovima. Koji će krenuti ukoliko se krene maksimalno podilaziti diktatorima i invazijama na suverene države.

Zato baš ću se samo osvrnuti na ovo

Hrvatska je pomogla s slanjem stare opreme i municije od čega je većina bila za otpis, u ovom iznosu. Hrvatska, kao i većina država, uključujući US, nije slala lovu, slala je što je imala po skladištima od vojne opreme. S tim da smo mi za razliku od nekih, bili toliko pristojni pa im nismo poslali raspadajuće tenkove u kojima bi bili glineni golubovi na ratištu. To su bile stare puške i municija koje ne možeš preprodati na placu i uložiti u obnovu kuća. Hrvatska im nije poslala cent na neke bankovne račune iz proračuna. Kao i većina - svi ovi iznosi koji se spominju su iznosi poslane opreme od koje je većina bila stara i nekorištena koja bi se ionako otpisala.

A kad smo kod iznosa - računale su se cijene poslane opreme po stanovniku pojedinačnih zemalja, pun je internet. Po stanovniku Amerike ispada 4 velike pizze iz restorana godišnje. Iako nisi jer smo mi slali staru opremu, čisto za potrebu diskusije, da smo slali pare iz proračuna ispalo bi te 50ak eura do sad.

Čisto male perspektive. Može tebi ovih 50 eura biti puno i ne želiš više da cent ide Ukrajini, legitimno, ne želiš. Ali nemojmo ovo maskirati u neke polemike o "miru" koji je bio predložen.

Osobno sam priličan siguran da ako se pristane na uvjete koje su Trump i Putin zamislili za "mir", platiti ćemo puno, puno više u narednim godinama svi.

Miro Ali bogami da je kod nas bilo nema vise rata ali osvojeno ostaje srbiji nebi nikad a ni onda pristao.

Hrvatska je sama oslobodila okupirani teritorij.

Da smo izvukli tolko para i oružja od svijeta i nastavili tražit još bez da smo pokazali ikakve znakove napretka, misliš da bi međunarodna zajednica ovako skakala pred neprijatelja da zaštiti nas i naš teritorij i bila spremna na 3. svjetski rat?

Yeah right, baš ko embargo na oružje.

ThomasAAnderson

Po osmi valjda put: Ekipa nije ni sjela za stol pregovarat, a vi pričate o nekakavom prepuštanju teritorija i uvjetima koje su Trump i Putin smislili.

Izmišljate stvari. Prestanite.

Jebote izginut ćemo svi bez da uopće probamo spriječit opći rat. Hrpa vas uvjerena da nismo ni trebali.

Jebeno.

wooddiebone Po osmi valjda put: Ekipa nije ni sjela za stol pregovarat

Od početka invazije 2022. bilo je barem 6 rundi pregovora za koje znamo o prestanku rata. Propali su iz više razloga, najveći jer Rusija ne odustaje od pozicije da teritorij na kojem je ruska vojska je ruski teritorij, a Ukrajina to neće nikad priznat.

https://www.atlanticcouncil.org/blogs/ukrainealert/putins-2022-peace-proposal-was-a-blueprint-for-the-destruction-of-ukraine/

https://www.rferl.org/a/russia-ukraine-peace-deal-putin-draft-treaty/33183664.html

wooddiebone Hrvatska je sama oslobodila okupirani teritorij.

Da smo izvukli tolko para i oružja od svijeta i nastavili tražit još bez da smo pokazali ikakve znakove napretka, misliš da bi međunarodna zajednica ovako skakala pred neprijatelja da zaštiti nas i naš teritorij i bila spremna na 3. svjetski rat?

Yeah right, baš ko embargo na oružje.

Bi itekako, moj pok otac je kupija kalasnjikov od njemaca koji su iste prodavali za 4000 maraka, itekako su pomagali i nastavili bi 🤣 da su pomogli 1% koliko se sada pomaze njima nebi ni bilo izgubljenog teritorija ni silnih tisuca zrtava. Tu sad glume velike humaniste a pljackaju afriku dan danas di god stignu, poserem se na EU.

Jedino Rusija koja je slala opremu preko mađarske, a ukrajinci su naravno pomogli braci pravoslavcima srbima za koje su polozili oko 380 zivota, ako dobro pamtim brojku.

ThomasAAnderson Hrvatska, kao i većina država, uključujući US, nije slala lovu, slala je što je imala po skladištima od vojne opreme

U pravu si, moj zajeb & skroz kriva interpretacija.

Ovo što se potrošilo novčano na pomoć ukrajinskim izbjeglicama kod nas je skroz korektno i ok, tu nema ko kaj prigovarat.

Što se tiče drugih stvari, ostajem pri svome mišljenju.

Evo konačno jedan dobar prijedlog za kraj rata, šteta što u nastavku ide nastavak prijetnji Ukrajini

1 / 2
              Musk poljskom ministru vanjskih poslova odbrusil da je mali čovjek.

klinjo čisti L za Muska što je napisao small man. Da je samo napisao ovo bez small man bilo bi fantastično. Ali realno ništa čudno za autističnu osobu jel.

Ne znam u kojem svemiru Musk ima šanse u fizičkom obračunu 1 na 1 sa Putinom.

Čak bi platio da vidim kak ga Putin zašarafi u dva poteza 🤣🤣🤣🤣

ThomasAAnderson

Pa cjela poanta je da su to bili jednostrani prijedlozi koje je predlagao Putin.

Ono što se sad želi postići je obostrani dogovor. Ja jednostavno ne vidim što Ukrajina ima za izgubit pristankom na tako nešto kad uvijek može odustati i nastaviti ratovati.

Rubio je napisao da bi Rusi bili na granici s Poljskom i da zbog toga Sikorski treba zahvaliti. Ma nije valjda da i on između redova smatra da da Rusija ima kapaciteta i potencijala biti prijetnja i za druge države pored Ukrajine. Jer ono, to bi bilo suludo i širenje paranoje, zar ne?🤔