Deadwalker a kako drugačije bi neki pregovori morali izgledati?

Tko god bio na vlasti u sve tri zemlje, ako pregovori kreću danas to su otprilike realni uvjeti. Zadrži osvojeni teritorij, zaustavi rat i daj garancije da više nećeš aspirirati prema drugim teritorijima. Ovo odugovlačenje i igrokazi će vjerojatno trajati dok Rusi ne vrate Kursk. Grubo je, ali to je rat bez obzira tko je dobar, a tko loš u njemu.

Ok, druga je priča što ja to ne bih nikad potpisao jer Rusi su već jednom dokazali da se ne drže dogovora, ali u ovom trenutku to su realni uvjeti. Ako želi mir Ukrajina će se morati odreći nekog teritorija i pokušat ispregovarat da to bude što manje.

Ja ne kužim zbog čega mi nismo potpisali Miloševićev sporazum kad nam ga ponudil, nego smo ko kukavice napale tzv. Krajinu. Baš smo bili stoka ko ovi Ukrajinci danas koji se kukavički brane. /s

Fenix ne znam, s poštivanjem međunarodnog prava za početak? Prijedlogom da okupirani teritorij bude “ničija zemlja” dok se kroz neki referendum pod međunarodnom / UN organizacijom ne odredi u kojoj državi ljudi žele živjeti (a ne ona lakrdija koju su Rusi organizirali). Bubam bezveze, no ne vidim ovdje baš neki kompromis za Ruse.

Super da se priča o miru, no ako je novi svjetski poredak otimačina teritorija temeljem tko ima veću vojnu silu, loše nam se svima piše. I pogotovo dok Rusi to potpisuju koji su kako kažeš, već puno puta pokazali da se ne drže dogovorenog.

Deadwalker to su sve lijepe želje za upvoteanje, ja samo pišem što je realno u ovom trenutku ako bi sad pregovarale obje strane. Pa čak i ako ispregovaraju da se provedu najpošteniji referendumi ikad, neki djelovi sad čini većinom RU populacija. Realno Rubio ovdje nije rekao ništa netočno, stanje je takvo kakvo je u ovom trenutku. Na koncu, pregovori su pregovori, ako se ne dogovore ratovat će dalje.

Ako ćemo o međunarodnim pravima i pravednošću, s čim se osobno skroz slažem, jer nije pravedno, nijedan rat ikad niti je pravedan niti u skladu s nekim međunarodnim pravima.

klinjo kužim sentiment, ali uopće nije usporedivo. Nismo li mi njima nudili autonomiju unutar naših granica, pa to nisu prihvatili? Završilo je tako da smo mi vojnom operacijom uspjeli vratiti te dijelove. Da Ukrajina napravi isto nije realno u ovom trenutku

Ahh ti zli Kanađani

Giphy - will ferrell snl GIF by Saturday Night Live

Kako je krenulo, rating će mu ponuti mnogo brže od gospodarstva u narednim tjednima.

moschus Ludjak je upravo poduplao poreze Kanadi na celik i aluminij…

i rekao je da ce zaustaviti uvoz gradjevinskog drveta iz Kanade, ne znajuci da USA nema takve sume Ha-Ha-Ha

Fenix kužim tebe i Woodia, da je pravde...ali je nema. Al, treba očekivat da se Ukrajinci ne predaju sam tak...
          Iskreno, dobro je da su se Europi dogodili Trump, Putin, Musk, Orban, Fico (ne član na FFA-u). Da je europskoj zajednici to svojevrsni udarac nogom u guzicu da ne ovisimo o takvim narcisoidnim klaunovima i da počnemo sami o sebi ovisiti. Naravno da neke stvari ipak trebamo od drugih..
          Sad mi brat poslal jednu mudru Krumpovu odluku...
          https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics/usda-cancels-funding-food-banks-schools-trump-b2713125.html?fbclid=IwY2xjawI9WxNleHRuA2FlbQIxMQABHRjlcaMiQjKYcy7V4jJI5K0xPY6I9sSpDv0i8QqAj9hz_s9h5j-hrRmddA_aem_c0SpwWAy7VSYHqTJKRSMrQ

Sjedinjene Američke Države i Ukrajina objavile su zajedničku izjavu nakon sastanka u Džedi u Saudijskoj Arabiji, potvrđujući da će SAD odmah ukinuti pauzu u dijeljenju obavještajnih podataka i nastaviti slanje vojne pomoći Ukrajini.

Kijev je također izrazio spremnost prihvatiti američki prijedlog za trenutačno, privremeno primirje u trajanju od 30 dana, koje se može produžiti uz međusaglasnost strana, pod uvjetom da Rusija pristane i istovremeno ga provede.

"Sjedinjene Države će prenijeti Rusiji da je uzajamnost ključ za postizanje mira," navodi se u priopćenju. Sastanak američkih i ukrajinskih dužnosnika trajao je više od osam sati u saudijskoj luci Džedi.

https://www.index.hr/mobile/vijesti/clanak/amerika-ukrajina-je-pristala-na-nas-prijedlog-primirja-sad-je-sve-na-rusima/2650137.aspx?index_tid=655783&index_ref=naslovnica_vijesti_prva_m

Ne bude to potrajalo, a pitanje je hoće li Rusi i pristati.

Nekako sam i ja skeptičan budući da su Rusi u naletu u Kursku, ali živi bili pa vidjeli.

Na ovakvo što nebi ni djeca u trećem osnovne pali.

Elon Musk has told the White House he plans to give $100 million to President Trump's political operation, according to a person familiar with his plans.
          Why it matters: The contribution is unheard of in both amount and type: Musk, who is technically a special government employee, is the world's richest person.

• Musk donated more than $250 million to a pro-Trump super PAC during the 2024 election campaign. That made Musk Trump's biggest financial booster.

• Now, he is the face of the DOGE team that's driving the Trump administration's huge cuts to the federal workforce and agencies.

• The New York Times first reported the latest planned contribution.

Zoom in: Trump's political team has set up a pair of organizations: MAGA Inc. and Securing America's Greatness. It is not clear if Musk will give to either of those two groups, or if he plans on giving to another one that will be controlled by Trump's team.

• MAGA Inc. and Securing America's Greatness are run by Chris LaCivita and Tony Fabrizio, who were top advisers on Trump's 2024 campaign and have close ties to the Trump White House.

• The two groups have raised around $500 million -- a massive sum that will be used to help expand the Republican majorities in the midterm elections and to pressure Republicans to support Trump's agenda.

• Representatives for Musk and the White House did not respond to Axios' requests for comment in the evening.

https://www.axios.com/2025/03/12/musk-trump-100-million-donation-political-operation

prayer Ne bi me iznenadilo i da nije, iskreno. Već sam se naslušao njegovih gluposti, tipa da bi bilo idealno da se korona liječi izbjeljivačem i sl.

Zero

Ma svašta je tip izvalio ali poslušaj još par puta i slušaj intonaciju i kako izgovara riječi, na prvo sam i ja mislio da ie stvarno ali se jasno vidi da je AI kad malo bolje obratiš pažnju.

wooddiebone

Lol. Sigurno si čuo o čuvanju identiteta izvora? Gleda se kredibilitet novina/portala.

Ako Guardian ili Reuters napišu isto, to ne znači da muljaju i lažu. Moguće, ali većinom ne, jer im je ugled onda na liniji.

Woodie otkriva da novinari javno ne imenuju svoje izvore, samo 500 godina nakon početka prakse.

sluzbeno se vraca vojni rok, moguce vec najesen….2200€ placa, 2mj obuke te prilikom zavrsene vojne obveze imas cak prednost kod poslova u drzavnoj sluzbi…wow…

Genesis

2200 eura plaća?

Da nije Sony orkestrirao cjelu ovu krizu da konačno proda koji PS5 klincima nakon srednje Ha-Ha-HaHa-Ha-HaHa-Ha-Ha

Genesis sluzbeno se vraca vojni rok, moguce vec najesen….2200€ placa, 2mj obuke te prilikom zavrsene vojne obveze imas cak prednost kod poslova u drzavnoj sluzbi…wow…

Jel se može retroaktivno dobiti tih 2200 mjesečno, ja sam dobivao 100kn Ha-Ha-Ha

To je naknada za 2 mj. Opet, nije uopće loše, da nisam prešao 30 možda bih se i ubacio s obzirom da im stalno dižu plaće.

Nego:

Rusija postavila tri uvjeta za primirje: 1. Ukrajina ne smije u NATO, 2. Neće biti stranih snaga u Ukrajini, 3. Krim i četiri ukrajinske oblasti bit će međunarodno priznate kao dio Rusije

Baš se pitam hoće li Ukrajinci pristati. 🙄

Ja zadnjih par dana najviše pratim ovo u Srbiji. Mi smo u kurcu, ali koliko su tek oni... Neusporedivo.

Nije mi jasno kako to Vučiću i SNS ekipi sve skupa uspjeva toliko dugo prolazit. Doslovno svi veliki mediji su potkupljeni, to se ni ne pokušava skrivat kao kod nas, uopće nemaju srama. Sad ima nova suprotna skupina studenata, koji kao žele učiti, ali 99% ih nisu studenti.

Kupilo im se šatore, ogradilo ih se u parku, dostavlja im se voda i hrana, zajebavaju se i skoro pa javno primaju dnenice, imaju video dokazi gdje ih se regrutira. I sve ide u smjeru da se gradi velika diverzija za najveći prosvjed pravih studenata dosad koji je prekosutra na kojem će se pokušat iscenirat neredi i nasilje. I najgore od svega je da svi to znaju

Fenix ono tamo je tek drlog. A i u BiH još zadnji snovatelji velike srbije rade ekscese ne bi li spasili Dodika od zatvora. Takvi likovi kao njih dvojica ne prezaju ni od masovnih žrtava samo da zaštite guzicu

Fenix

Pratim malo i to. To su takozvani "ćaci".

Ma neće im to proć. Bit će velikih sranja, ali ne vidim scenarij u kojem se vraća na staro osim ako se Vučić ne odluči na neki svoj Tiannemen Square.