Deadwalker ne kužim. Premijer Izraela je traženi ratni zločinac.

Ne kužim ni ja da hodam Bečom, minding my own business, idem do trgovine kupit mlijeko, a retardi po ulici oko mene razbijaju, pale, mašu mi zastavom i deru mi se u facu. Ej, u jebenoj Austriji si, kome prosvjeduješ jbt

Brijac

Dobro da nisi onda šetao po Parizu 🙃

(ne podržavam naravno uništavanje imovine i nasilje, no mislim da imaju razloga za prosvjede).

Nego…

Deadwalker šetaš se po londonu pitaš nekoga OI MATE WHERE CAN I FI… i misteriozno ti se stvori nož u leđima.

Deadwalker Premijer Izraela je traženi ratni zločinac.

Optužen za ratne zločine. Traže ga da mu sude, ne zato jer je već osuđen.

Svejedno, Netanyahu nije Izrael, a na tim prosvjedima se uredno i vokalno veliča Hamas i blati Izrael. Dio organizatora prosvjeda otvoreno i vokalno podržava Hamas, Hezbollah i ostale teroriste.

To je razlog zašto su prosvjedi ilegalni.

renda

Eh da država ima kontrolu nad onim kaj je ljudima bitno…

Giphy - china olympics GIF by South Park

wooddiebone Ne treba podcjenjivat kolko to zapravo znači ljudima.

Ne treba uopće, s obzirom da između ostalog ideologije, religija i demografske crte najčešće i dijele ljude, utječući na nečije političke stavove. Predsjednik i vlast su izabrani demokratski voljom većina, a ta većina će i živjeti dalje s tim odlukama. Za prave ekonomske i društvene posljedice prvih odluka vidjet će se koliko su pozitivne/negativne, a ono što svjedočimo iz dana u dan ne djeluje kao pomak na bolje. Sumnjam da je selektivno novinarstvo u pitanju.

Zero

Ne znam, ja ne vidim medije koji pišu pozitivno i negativno tak da ne mislim da je problem u selektivnom novinarstvu nego u selektivnom biranju informacija koje sebi uzimaš kao relevantne.

Imaš i u ovoj temi masu primjera gdje ljudi jednostavno odbacuju neku informaciju zato jer im ne ulazi u narativ onoga kaj oni shvaćaju kao ispravno, čak i krojenje nekih priča koje su totalno neutemeljene samo zato jer to njima tak izgleda i zvuči bolje.

Kada si već spomenuo, preporučam ovaj agregator vijesti koji prikazuje lijevu / centar / desnu pristranost u kontekstu praćenja svih bitnih svjetskih događaja.

https://ground.news/

Dosta dobar način kako se objektivno informirati, a da se izbjegne taj element selektivne (vrlo često nesvjesne) konzumacije sadržaja prema izvorima koji se više poklapaju s osobnim uvjerenjima.

Deadwalker

Koristim ground news već dvije godine i pretplatnik sam na pro licencu.

Odlična stvar.

U.S. President Donald Trump's administration is planning to revoke temporary legal status for some 240,000 Ukrainians who fled the conflict with Russia, a senior Trump official and three sources familiar with the matter said, potentially putting them on a fast-track to deportation.

The move, expected as soon as April, would be a stunning reversal of the welcome Ukrainians received under President Joe Biden's administration.

https://www.reuters.com/world/us/trump-plans-revoke-legal-status-ukrainians-who-fled-us-sources-say-2025-03-06/