oxi Sve u svemu, nisam protiv stranaca, ali ono što sam vidjela do sada su polu pismeni degenerici koji se ne žele i nemaju interes prilagodbe zapadu i zemlji u kojoj su došli raditi. Nisu svi isti, ali dobra većina.
Biti će toga sve vise. Samo sačekajte. Kada vidim šta rade ovdje po njem, krkaju se i međusobno po svojim favelama i arlaucu kao divljaci kada nemaju s kime drugim.
Sve je dobro dok ne počnu silovati i ubijati.
Medjutim, zapadne države su si svojom politikom same krive za ovakve scenarije. Dali su privatnicima na volju uz minimalne ili nikakve kontrole, a narod postaje prefin za x y poslove i samim time raste potreba za uvozom radne snage.
To ništa ne bi bio problem da postoje programi za integraciju tih ljudi i da postoji kontrola onih koji dolaze, na način da se zna njegov Background, dali je bio kažnjavan i koliko u svojoj matičnoj državni.
Ne možeš npr naslijepo uvesti 20 marokanaca, bez ikakve provjere.
Nadalje još jedan veliki problem se predstavlja. Kada izbjeglice dodju, njih se stavlja u odredjene građevine (u njem npr) gdje su samo oni. Što znači da ni nemaju većeg doticaja sa zapadnjacima i time se za njih ništa ne mjenja. I dalje nastavljaju po svojim običajima, samo što sada imaju dovoljno novaca i vremena da oni malicioznog uma smišljaju zlodjela.
Ne možeš ljude tako izolirati i ono što radiš je praviš npr Afganistan u malom. Doslovce ima i ograde oko tih nazovi "kvartova". I kao neka se integriraju.
Sve to su teške stvari za suditi i učiniti pravilno i nisam stručnjak niti znam odgovore na takva pitanja, ali pobogu ako nešto ne možeš učiniti kako treba, onda nemoj ni započinjati. Što znači ako vlasti nemaju cistu viziju i program kako hendlati imigracije i uvoz jeftine radne snage, onda ne trebaju ni dozvoljavati tako šta. Ovako čine protuuslugu i njima (izbjeglicama) i narodima država u kojima se to dogadja.
Fenix ja sam 0% za Trumpa, smatram da je Biden i iz groba bolji izbor
Stvarno, bez sarkazma, bih volio čuti zašto.