- Uređivano
USA, Trump wins, Kamala go home i političke teme
“Has it ever occurred to you, Winston, that by the year 2050, at the very latest, not a single human being will be alive who could understand such a conversation as we are having now?' 'Except began Winston doubtfully, and he stopped. It had been on the tip of his tongue to say 'Except the proles,' but he checked himself, not feeling fully certain that this remark was not in some way unorthodox. Syme, however, had divined what he was about to say 'The proles are not human beings' he said carelessly.”
“Don't you see that the whole aim of Newspeak is to narrow the range of thought?... The whole climate of thought will be different. In fact, there will be no thought, as we understand it now. Orthodoxy means not thinking-not needing to think. Orthodoxy is unconsciousness.”
not far now. zapravo, unistavanje kritickog misljenja je sustavno vec zadnjih 50 godina, unistavanjem edukacije i posebno logike.
Dogodila se inverzija definicije kritickog misljenja, gdje su najprominentnijii kriticki glasovi oni koji demostrativno kritiziraju stoljecima etablirane znanstvene i logicke cinjenice, a sve sa ciljem da u sto vise citatelja izazovu misao: "Je li mozda sve laz?" "Oni nas lazu" "Sto je uopce istina"
Kad uspijes prodati takvu jednu podsvijesnu sumnju javnosti, otvorena su ti vrata da prodas bilo koju tezu, u bilo koje doba dana, cesto i vise potpuno kontradiktornih teza istovremeno, i ti koji sebe smatraju kritickim promatracima ce zazmiriti na oba oka na sve logicke alarme.
Doslovce ce lik moci slobodno dignuti nazi pozdrav i nitko od "new age skeptika" nece dopustiti nikome povezati te dvije stvari. U svojoj glavi ce to kategorizirati kao simbol otpora "onima koji nas lazu". Doslovce ce moci na mjesto ministra zdravstva doci lik koji ne vjeruje u cijepiva.
Oni koji su odbijali nositi maske u epidemiji ce nositi maske dok marsiraju Washingtonom i dizu ruku u "Muskov Autisticni pozdrav od Srca"
Doslovce ce ti moci prodati inzulin umjesto za 1dolar za 800dolara dozu. I nitko nece ni trepnuti. Bitnije ce biti reagirati na crnca u AC shadows.
Uvjerit ce te da fikcija mora imati uporiste u povijesti i logici, a da stvarnost ne mora,
Ne nuzno. I ne bas danas. Shut up.
A s druge strane bar sad znamo da velike konspiracije nema.( iako stitrek jos misli da je nikad jaca)
Ovakav nagli zaokret izmedju dviju vlada obara puno mitova o americi kojima su nas sopali u americkim filmovima.
Taj crv "a sto ako je sve konspiracija" je odradio svoje, Nijedan sudionik demokracije, dakle pojedinac, vise ne vjeruje da njegov glas ima ikakvu stvarnu moc, a slijedom toga i da nijedan pojedinac nema nikakvu odgovornost za stvari koje se dogadjaju.
Greska je u pojedincu. U cijeloj vojsci pojedinaca koja nesmiljeno marsira pod posprdnom parolom iz bivse juge :"ZAJEDNO SMO GLUPLJI"
somethingwrong daj smanji taj prolaps od teksta moram skrolat da pročitam dvije rečenice u križ xD
Da mi je netko prije 10 godina rekao da ćemo u 2025. sve više ulagati u naoružanja i vojsku..
fensisuperstar vraca red u svojoj zemlji naustrb ostatku svijeta, prijeti se Kanadi i Greenlandu da ih bude uzel na jedan ili drugi nacin, Gazu planira pretvorit u novu sjevernu koreju sa zlatnom statuom sebe u centru, pred cijelim svijetom ponizi cijelu jednu drzavu i njihovog predsjednika, bas je frajer, napokon nekaj radi americki predsjednik, daj odjebite vise s drkanjem na tog narcisoidnog psihopata.
Woodie, godinama sam te volio čitati i pratiti, ali majke mi ako kužim zašto i kako si otišao na ovu stranu sad.
Neke tvoje postove čitam i po par puta, samo da vidim jesam li nešto krivo pročitao, krivo shvatio ili si možda sarkastičan. Ali ne, fakat si otišao u tom smjeru.
Eto, od puno stvari na forumu, to mi je možda najviše žao.
fensisuperstar ja ga nisam tako doživljavao. Fakat.
Za tebe znam da ga podržavaš. Na to sam već navikao, da ne kažem, oguglao.
Tzereen Za tebe znam da ga podržavaš.
između njega i kamale biram njega. To je manje zlo. Nema smisla pljuvat po njemu sad. Gotovo je. Predsjednik je. Sad treba vidit koliko će toga napravit u 4 godine. Ali ja to vidim ovako. Frajer je zaustavio gender bullshit koji se širi i kod nas. To podržavam. Ne podržavam sve. Obama je recimo izraketirao pol bliskog istoka. Da je isto napravio Trump bio bi đavo. Jednostavno vi imate svi predrasude oko njega. Što god napravio dobro gledat će se ono loše. Doveo je klinca koji se bori sa rakom mozga i kojemu je san bio biti policajac i postao je počasni član tajne službe. Kad je zatražio pljesak za klinca svi su pljeskali osim demokrata. Da frajer dodirom može liječit rak i dalje bi se fokusiralo na ono loše. Poanta je da ljudi imaju zacrtanu sliku i drže se nje kao pijan plota.
Meni je osobno urnebesno da ste se uzjebali oko Trumpa dok nam vlastita država gnjila korupcija. Da je barem jedan takav retard da uđe udari kurcem u stol, i krene rezati buđet državnim službama i daje otkaze ovim lopovčinama.
Ali neće zato što je ova država rođena sa HDZu i umrijet će sa HDZom.
- Uređivano
fensisuperstar kao što sam rekao. Pratim i tvoje postove i znam kako stojiš na ovu temu. Em ti je frajer, em, da se izrazim tvojim stilom , si progutao njegov populizam ko Riley Reid u blacked raw.
Nećemo se oko toga nikad složit, samo što ja nemam živaca pisati na ovu temu tako posvećeno i strpljivo kao što ovih par članova pojašnjavaju koliko je Trump sjeban. I Musk.
Tzereen Riley Reid u blacked raw.
Loš odabir dronfulje.
Preloš.
fensisuperstar činila mi se kao tvoj stil. A ujedno je i jedna od poznatijih.
Moj odabir je manje poznat.
Tzereen činila mi se kao tvoj stil.
Samo Emejota bajo moj.
fensisuperstar Doveo je klinca koji se bori sa rakom mozga i kojemu je san bio biti policajac i postao je počasni član tajne službe. Kad je zatražio pljesak za klinca svi su pljeskali osim demokrata.
Čekaj, to je ono kad je ukinuo financiranje istraživanja borbe protiv raka, pa je doveo malog prostituirat na TV?
Samo lol na ovo
Ali dobro, realno je genijalan PR. Djece bolesne s rakom ima koliko hoćeš, svaki put kad napravi sranje treba izprostituirat jedno. Očito prolazi
- Uređivano
Da se razumijemo, ovo je Trump:
Samo je toliko narcisoidan da vjerojatno fakat brije da on može u 24 sata rješavati ratove i da ga zbog toga ljudi budu obožavali. Meni je uopće neshvatljivo kako takva persona može dobiti bilo kakvu javnu dužnost, ali eto, Amerikanci me uvijek iznova iznenade (tu se zapravo čak slažem s fensijem oko toga da je bolji izbor od jednog HDZ-a lol)
Inače podržavam njegovu ideju (ne baš politiku) da sreže javnu potrošnju (nama bi to savršeno dobro došlo), ok mi je ideja da želi realizirati mir prvenstveno da Amerika od toga profitira (pa da američki profit spasi Ukrajinu od daljnje humanitarne katastrofe), no ako ovako nastavi, pokopat će sam sebe i prije isteka drugog mandata. On valjda u tjedan dana donese 20 odluka, da bi onda 19 njih poništio ili skužio da su neprovedive pa odustane. Užasno mu fali bilo kakve taktičnosti ili političke mudrosti, imam dojam da ga Putin vesla kako god želi. Ali ok, možda je to sve točno ono što Trump želi da mislimo i zapravo ima samo najbolji PR na svijetu.
somethingwrong A s druge strane bar sad znamo da velike konspiracije nema.( iako stitrek jos misli da je nikad jaca)
Istraži malo izvor popularizacije pojma konspiracija, realnost je egzaktna a to je da se u 2025. ratuje te kuha na globalnoj razini koristeci razno razne manipulacijske poteze.
Ne vjerovati "najmocnijim" politicarima svjetskih velesila i oslovljavati ih kao puppete nije nikakva konspiracija, T je bio reality show glumac na TV-u a sada je u politici, isto je i za Z-a, takvi klaunovi su uvijek upotrebljivi klaunovi.
- Uređivano
Na koju stranu misliš da sam otišao? Stranu koja ne podržava beskrajno ratovanje i dizanje tenzija nego želi krenuti prema rješenju?
Ne razumijem što je tolko kontroverzno u mom stavu i odgovorit ću na svako pitanje koje mi netko postavi da bi probao razumjet.
S druge strane, svi argumenti koji idu kontra mog stava su bazirani ili na ideji da treba ratovati dok Ukrajina ne bude apsolitno sravnjena sa zemljom ili na patološkoj mržnji prema narančastom čovjeku.
Oba su apsolutno iracionalna. Sve negativno kaj o njemu pišu, gledam već godinama kod svih političara ikad, ali samo njemu se to pripisuje kao nešto što se ne smije tolerirati.
Doslovno 3 godine zapad dopušta da se događa to kaj se događa u Ukrajini, nespreman niti uzeti u obzir pregovore s Putinom. Onda dođe jedan Trump i pokrene cjeli proces za mir.
I kreće medijska i politička sabotaža od prvog dana. Nikako narančasti čovijek ne smije biti taj koji će postići mir, jer je taj čovjek neprijatelj. Puno nam je bio draži senilni djedica kojim smo mogli manipulirat.
Doslovno Trump Derangement Syndrome.
Doslovno veći witch hunt i smear kampanja se nije vodila nikad nigdje, a da je i apsolutno sve kaj o njemu pišu, pričaju i tvrde istina, nije ništa gori od bilo kojeg drugog političara.
Ne mogu ga podnjet pojedinci. Takav im je trn u oku da su svako zrno racionale koje im je još ostalo od medijske manipulacije i propagande spremni ignorirat da bi drugima pokazali da su oni častiti i moralni ljudi i ne podržavaju LITERALLY HITLERA.
S druge strane, ljude koji stanu na loptu, razmisle o onom kaj se događa i nisu vođeni iracionalnom mržnjom nego promatraju kaj se događa se optužuje da zauzimaju strane i podržavaju diktatora.
Da, iskreno podržavam bilo čiji trud da se završi rat u Ukrajini.
Neki se protive samoj ideji sjedanja za stol smo zato što je kriva osoba pokrenula inicijativu. Meni je to apsurdno i odvratno.
Možda je to krivo. Možda treba ratovati još 5 godina, možda mora poginuti još 100-150 milijuna ljudi da pravda bude zadovoljena i zli Putin bude osuđen u Haagu da u luksuznoj ćeliji čeka smrt dok svi mi oplakujemo stradale i gradimo spomenike.
Predivna budućnost temeljena na moralu i suradnji. Rupe od metaka se lako riješe sa rabic mrežom i malo gleta.
Ali bar narančasti čovjek nikad nije dobio Nobelovu nagradu za mir.
Vidjet ćemo za 5 godina kak će bit. Siguran sam da ću ja puno prije priznat ako se pokaže da sam bio u krivu nego bilo tko na "drugoj strani".
wooddiebone opisi mi molim te kak je Trump pokrenul peace inicijativu izmedju Ukrajine i Rusije, cisto da vidim dal smo gledali istu stvar.
- Uređivano
Ok, djelomično mi je jasnije.
Pun si neke gorčine. To se vidjelo još od onog otkaza od prije par godina. Neću reć ljutnja, ali više gorčina i prijezir prema nekim stvarima.
Da ne ulazim u dublju psihoanalizu, vidim da ti je srce na mjestu, ali da se tebi desilo upravo ovo što pišeš u dijelu svog teksta i za što optužuješ druge. Pao si pod utjecaj manipulacije medija, društvenih mreža, možda i okoline pa vjeruješ u te populističke izjave u koje vjerujem da ne bi ni krajičkom oka ušao prije par godina.
Dosta ti je kapitalizma, establishmenta ili čega već, uz to vjerojatno povezuješ da je sve loše što se desilo u zadnjih par godina posljedica liberala i ljevičara, pa se nadaš da su Musk i Trump zrno razuma i dašak promjene.
Ni jedan ni drugi nisu rekli neku iskrenu stvar već dugo dugo dugo. Muska čak i njegov grok te community notesi redovno debunkaju. A Trump je pak priča za sebe. Ako ti u ovom stanju zbilja vjeruješ da se on bori za mir, mislim da ti i 20 stranica suprotnog teksta neće promijeniti mišljenje.