wooddiebone skretanje pažnje s pravih problema. Isto kak i Trump s tim Grenlandom napinje, a i Kinez s Tajvanom. Pokažeš prstom na drugog i optužiš ga za sranja koja si sam napravil. Tak kad čujem Vučića da sere po nama da smo mi organizirali prosvjede studenata. Onak, stari, mi nismo sposobni naciljat prdež u bocu, a kamoli nekakve prosvjede napravit.
TITANXIS još gore, cugali smo na zabavi kad mi to iz ne znam kojeg razloga šogor počel pričat.
USA, Trump wins, Kamala go home i političke teme
They Live is happening
Ja jos nisam vidio los govor od ovog covjeka. Guverner Illionisa Jay Robert Pritzker.
Zelenski pristao na deal.
- Uređivano
A republikancima prošao prijedlog proračuna u Kongresu.
217-215 na glasanju.
Izrezano je 880 milijardi iz Medicaida. E ako se do sad mislilo da im je zdravstvo u kurcu, ovo će biti spektakl.
Elon je dobio dodatne porezne olakšice.
- Uređivano
Ništa novo da republikanci daju porezne olakšice najvećim investitorima u kampanju.
No koga zanima, proračun im je ovako dosta zanimljiva tema. U zadnjih 15-20 godina su nagomiliali toliki dug da samo kamate za njega iznose skoro kao cijeli vojni proračun. Da održavaju takav dug dalje, trebala bi im ekonomija rasti barem 4-5% godišnje (što nije slučaj, rastu oko 2%). Tehnički imaju dalje dvije opcije:
1/ Dizanje poreza više-manje za sve;
2/ Drastično kresanje potrošnje.
Politički samoubojstvo je jedno i drugo. Tako je vjerojatno strategija kladiti se na AI koji bi trebao pojačati rast BDP-a te u procesu kresati potrošnju. A to već vidimo na što liči sada Znam da su već u par navrata dizali zakonski limit do kojeg se mogu zaduživati dalje, no ne mogu ni to vječno raditi.
Uvijek mogu isprintati novac, lol.
To i rade, u zadnje 4 godine dolar porastao 400% u cirkulaciji.
2020 i covid neće oporavit ekonomiju još 50 godina.
Pa to su i radili zadnjih 20 godina lol, zato imaju takav dug. Ne znam ako su jednom imali uravnotežen proračun. Sve je ok ako ti ekonomija raste pa dodana vrijednost i rast produktivnosti uhvati korak sa isprintanom lovom, no to nikada nije bilo na levelu kako se štancao dolar. Da im nije toliko potražnja za valutom na svjetskoj razini, već bi odavno bili u gabuli. Američki je narod u konačnici platio oklade banaka koje su uzrokovale zadnju krizu, a ekonomija mora te silne pare onda i stvarno realizirati. Kada se dogodi idući veliki američki krah, bit će to takav udarac da će se valjda svijet oporavljati cijelo desetljeće.
ThomasAAnderson u zadnje 4 godine
Deadwalker 2/ Drastično kresanje potrošnje.
Deadwalker Politički samoubojstvo je jedno i drugo.
Ovo drugo očito nije političko samoubojstvo.
DOGE je upravo drastično rezanje potrošnje i ima ogromnu podršku građana.
A javni dug je ionako izmišljena brojka.
wooddiebone aha, čekam prva ispitivanja podrske javnosti nakon što masa ljudi dobije otkaze. Već sada nisu bajna:
https://vijesti.hrt.hr/svijet/trump-dobio-srednje-ocjene-amerikanaca-12028003
- Uređivano
"Tangerine con man" "fanta fascist" "got nothing going on behind the eyes" i to još sa tim naglaskom aha
- Uređivano
wooddiebone DOGE je upravo drastično rezanje potrošnje i ima ogromnu podršku građana.
"Ogromno" je izrazito nategnuto nakon ovih otkaza. A tek će biti nategnuto kad svi socijalni programi budu ukinuti/podrezani s ovim mjesecom.
Projicirani deficit nakon potvrde novog proračuna će porasti. Jer gle čuda, ako ti doneseš porezne olakšice za najbogatije koji će ušparati 4,5 mlrd dolara godišnje i toliko ne uplatiti u proračun, a uštediš 2 mlrd režući zdravstvo, socijalu i sve ostale federalne programe, ja bi rekao da ti još nešto nedostaje da se "potrošnja" barem održi na istoj razini. Ne znam, dugo je prošlo od matematike u osnovnoj školi, možda sam u krivu.
Kompletna računica i plan koji su pokazali se sastoji u projekciji da će im ekonomija rasti 40% godišnje više nego to pokazuju svi ekonomski parametri i da će time pokrpati rupe u sljedeće 4 godine. Ne treba diploma Harvard ekonomije da se vidi kolika je ovo fantazija.
Musk trenutno na twitteru oko Microsoft licenci na kompjutorima kod uhljeba, eto srezao je i to. Ostala je još 2.499.99.99.999 mlrd razlika za uštediti.
Budemo vidjeli. Tek je nešto manje od dva mjeseca predsjednik. Stigne do kraja mandata i Musk izgrindiati taj POE2 za stvarno.
wooddiebone Stigne do kraja mandata i Musk izgrindiati taj POE2 za stvarno.
Nisam ekonomski stručnjak, tko ono najviše profitira od trgovinskih ratova? Nije valjda da su možda…krajnji potrošači?
Ali pazi te izjave:
Oštro je kritizirao blok, rekavši da je EU "osnovana kako bi prevarila Sjedinjene Države".
Živimo u filmu idiocracy.
Sa sluzbenog instagram accounta narancastog majmuna. Ne znam ni sta reci na ovo, bolesno.