foggy 26h Azure, moram priznat da mi je igra za sad jedva sedmica. Ocekivao sam cuda nakon sto sam vidio ocjene, no prvih 20h apsolutno nista se ne desava, tek na trecem danu evo krece neka akcija pomalo.

Je nakon onog maestralnog Endinga u Zero-u , Azure ide dosta sporo, bar prva 2 chaptera, ali ako si na 26 Sati onda pretpostavljam da si negdje na dijelu kad imaju onu konferenciju između nacija i tu kreće show, samo pomalo igraj kolko ti se igra , ne treba forsirat , al vjerujem da će ti se dojmovi promijenit do kraja igre 😃

foggy I bolje, bio bi stalno pod aferama

Vjv. ko onaj načelnik što je općinsku karticu peglao u bordelu u Austriji Ha-Ha-Ha Ha-Ha-Ha

8 dana kasnije

Azure je done.

Prvih 20-25h igre je 6/10 ako sam darezljiv. Onda je iducih 10h neka solidna 7/10.

I onda chapter 4 i sve do kraja jedno 9/10. Zadnjih 20tak sati mi je bilo predobro, hrpetina zahtjevnih fajtova i prica odlicna. Da igra nema tu prvu polovicu koja je nesto najdosadnije in a long time, mislim da bi mi ocjene bile jasne, no ovako 75/100 cca i toeto.

Ostaje mi Reverie, Daybreak i jos nesto.

Trails in the sky done, Crossbell done, cold steel done.

Super serijal koji se igra kad se covjek zazeli te stare formule jrpg-a, inace bi poludio da ih igram jednu za drugom.

Svako ima svoje al za mene je Crossbell duologija sam vrh serijala i nešto sto će se teško nadmašiti. Priča,likovi,gejmplej i muzika nekako je sve potaman a grafika ne da nije mana kao kod ostalih igara nego je po meni prednost i velika nadogradnja u odnosu na Trails In The Sky. Naravno Zero i Azure sam uvijek posmatrao kao jednu igru iz 2 djela i nikad ih nisam odvajao. Ukratko ocjena 9/10

dejzika Grafika? Grafika je nula od 10 ako govoris o stilu i artu in-game grafe. Igrao sam Ps4 verziju.

Animacije i scene koje su crtane rukom su predivne i odlicne, taj dio mi je bio super.

Ako pricamo o nekoj kvaliteti, Crossbel duologija mi nije bolja od Trails in the Sky i likova tamo. Pogotovo kad pricamo o prvih 20h i jednim od najgorih side questova. Puno previse teksta koji se uvijek moze skratit ali oni 20min pricaju o izgubljenoj macki. Stvarno sam se naigrao jrpga i ne mogu jednostavno reci da mi je Azure mjerilo vrha ponude.

herc Ost je 10/10, tu se nema sta reci.

Brzo to njima ide ako već imaju spreman demo za II.

foggy Nisam neki stručnjak da procjenim vizuelni dio al od svih igara u serijalu meni ima najbolju grafiku…grad izgleda prelijepo,boje su jake i jasne a likovi i njihovi portreti su takodje odlični i to je ono sto ja gledam. Ako poredimo sa Trails In The Sky mnogo je unapredjenija verzija mada je i razlika u godini izlaska igre velika. E sad sto se tiče price i likova,bolji su mi Zero i Azure jer su mračnije i imaju tu atmosferu krimića.

dejzika Sky je naravno stariji pa mi je logicno da su malo poradili na vizualima. Jesu, ali sad da je to nesto spektakularno… njihove igre su uvijek 2 generacije iza trenutne kad se radi o grafici, i kad smo kod toga, bas to je uvijek tema rapsrave - igre im izgledaju kao govno vecinom, no ne igramo ih zbog grafike. I to je istina, a i nemaju bas neki art style da bi mogli pricat kak je ljepo.

Cold Steel je daklem 10 puta napredniji sto se grafe tice, a vjerujem ovi noviji su jos koji korak dalje.

Zaboravio sam i napomenuti Azure i ponavljanje 80% prve igre i lokacija. Ako me jos jednom netko posalje u Geofront poludit cu. Sve super, ali toliko puta u iste dungeone u 180h koliko imam u obje igre… ne znam, meni to nije napeto.

Cold Steel je ipak 3D i to se ne može porediti al i on zaostaje mnogo za konkurentskim igrama…Daybreak ima mozda 10-20 posto bolju grafiku od Cold Steela i to je to. Nebitno,nikad im grafika nije ni bila neko jako oružje kao sto kažeš.

6 dana kasnije

Neizmjerno mi je drago što je Daybreak ovako toplo dočekan jer stvarno opravdava svaku ocjenu. Pacing, priča, likovi, muzika… sve je top tier.

https://noisypixel.net/the-legend-of-heroes-trails-through-daybreak-highest-rated-entry-in-the-west-average-critic-score-of-88-across-all-platforms/

Sa 88 najbolje ocjenjeni Trailsi do sada…

I btw, serijal je prodan u 8 milijuna primjeraka, 500 tisuća u pola godine, veliko postignuće za ovakav niche serijal.

https://www.pcgamer.com/games/rpg/nis-america-says-trails-and-ys-rpg-fans-wont-have-to-wait-so-long-for-future-english-releases-we-want-to-bring-that-timeline-down/

"We do want to bring [games] out as quickly as possible, but not at the expense of the localization quality… Finding that balancing act is something that we’ve been working on for years at this point, and we’re getting better. So hopefully we can continue to see decreased time between the launch in Japan and when [games] come out in North America and Europe, as well as a high level of [localization] quality."

Kai će vjerojatno biti ultimativni test ovoga.

Uvaženi kolega herc, molim vas, dozovite se pameti i napokon počnite igrati Daybreak!!

11 dana kasnije

f_i_c_o hvalim te bože pa nisam vidio ovaj leak do sada.

Pokvare te najave ili leakovi svako iznenađenje.

Jel ima trailer novi? Ne nadjem na YT.

f_i_c_o Idemo se odmah naroljat ko Scherazard i Olivier. Odmah, sada odmah!!

Izgleda da koriste Kuro borbeni sustav… Još da ostave XSEED skriptu i samo dodaju glasove… NE, ne mogu.

maverick

maverick

Tek je jučer objavljeno to , izgleda da su to čuvali kao mega tajnu.

maverick Pokvare te najave ili leakovi svako iznenađenje.

Slažem se ovako kad te uhvate ovako na prepad , onda je hype effect x5

kabegami

2025 će biti dobra godina izgleda

Sad dok sam tražio po yt trailer vidim da su ljudi već znali da dolazi Remake. Baš mi je drago što si nisam ranije spojlao.

Jebote internet, točno mi dodje da ga ugasim i koristim samo za ovakve prilike. Ništa više ne može biti iznenađenje.

@f_i_c_o vidi šta ti pričam

f_i_c_o

Čak mi se i dopada taj cel shaded, još-više-anime vizualni stil. Gameplay i jurcanje po svijetu izgleda apsolutno fenomenalno. Baš se veselim, a još ni Kai nije vani.

EDIT: Gdje nam je @herc ? Nadam se da je dobro… 😃