- Uređivano
@foggy, @f_i_c_o, @maverick
https://2021.falcom.co.jp/kuro/
Još nisu objavili za koje platforme izlazi, ali vjerujem da će osim za PS4/PS5 izaći i za NS i PC
@foggy, @f_i_c_o, @maverick
https://2021.falcom.co.jp/kuro/
Još nisu objavili za koje platforme izlazi, ali vjerujem da će osim za PS4/PS5 izaći i za NS i PC
Kada sam prvi put vidio najavu odmah mi je prošla misao kako sve skupa izgleda nekako gritty, cijela ta noir atmosfera me odmah podsjetila na Zero no Kiseki. I onda pročitam ovo: https://www.gematsu.com/2020/12/the-legend-of-heroes-kuro-no-kiseki-protagonist-and-heroine-illustrations
"The illustrations were drawn by Katsumi Enami"
Enami je radio i na Crossbell duologiji
Uistinu se veselim, izgleda da Falcom sluša fanove pa ce ekipa biti manja, priča (moguće) mračnija (kad se samo sjetim Zero/Ao comboa) i da uistinu koračamo prema nekim drugačijim, mračnijim Trailsima.
Nadam se da će ovaj put protagonist biti barem malo ciničan ili sarkastičan, dosadno je (i jadno) bilo gledati kako svi motaju Reana oko malog prsta kroz četiri igre.
kabegami
Ono šta je najbolje da ce igra koristiti novi engine
Please look forward to The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki, the latest entry in the Trails series, depicted in rich expression by Falcom’s new original engine!
https://www.gematsu.com/2020/12/the-legend-of-heroes-kuro-no-kiseki-first-details-screenshots
Poserem se ja na njihov engine, kasne 3 generacije. Ne dira me previše grafika u tim igrama jer se ne igraju zato, ali ako već svi mogu, zašto konačno ne stignu i oni na neku zavidnu razinu. Bilo bi ugodnije za igrat i doživit što nam žele pružit.
Potpis na ovo, atmosfera u Crossbell duologiji je na je na jednoj sasvim drugoj razini u usporedbi s ostalim igrama iz tog serijala (nije da atmosfera u tim igrama ne valja, sasvim nasuprot rekoh bi da je debelo iznad prosjeka za jedan jrpg, ali Crossbell je jednostavno klasa za sebe) .
Krenuo sam igrat Cold Steel prije par dana. Nekakvi prvi dojmovi bi bili da se radnja odvija dosta sporije razvija u odnosu na TSOH i Crossbell, imam 35 sati u igri i tek sam na zavrsio chapter 3 i sad su se počeli javljat lagano zanimljivi zapleti, ali imam osječaj da će za ovu igru trebat utući 100+ sati da se završi.
Ono što me donekle smeta i to sam baš neki dan raspravljao s članom @herc je način kako su preradili quartz sistem. Znači 1 quartz == 1 ability, nema vise kombiniranja quartzova po onoj liniji, a to mi je bila jedna od boljih stvari u trails in the sky i crossbell epizodama, da imaš set arts-a ovisno o tome kako si posložiš quartzove.
Mada vidim da boje postoje tj. svaki lik ima svoj set linija pa možda još samo nisam došao do tog dijela da mi se otkljuća ta mogućnost, spoilere zaobilazim u sirokom krugu i maximalno gustam u igri. To je ovak trenutno jedina stvar koja me donekle smeta sve ostalo je vrh zasada.
f_i_c_o Ono što me donekle smeta i to sam baš neki dan raspravljao s članom @herc je način kako su preradili quartz sistem. Znači 1 quartz == 1 ability, nema vise kombiniranja quartzova po onoj liniji, a to mi je bila jedna od boljih stvari u trails in the sky i crossbell epizodama, da imaš set arts-a ovisno o tome kako si posložiš quartzove.
Ima i multi-skillova iz jednog quartza, ali generalno nemas liniju i efekt parenja. Although, imas Master Quartz koji dodatno daje magije i skillove, ali uz jedno 8 milijuna quartzova nece ti falit kombinacija. Pol ih nisam ni koristio. Slazem se da je bolje bilo u titsima.
A znam da imaju oni "rare quartzovi koji daju po 2-3 skilla odjednom", ali nije to to . Po meni ono kako su napravili u zero i azure nisu trebali dirat a to je master quartrz + kombo po linijama == savršenstvo.
No ako sam mogao igrat Star Ocean 4 250+ sati onda me jedna ovakva sitnica sitnica sigurno neće odbit od igre.
f_i_c_o Ja imam 20h sad u SO4, majke mi ona mala me baca u depresiju, 'kay?
Je, ne znam zašto diraju ono što valja, mogli su taj sistem doradit, a ne downgrejdat. Zero i Azure me još čeka, jerbo želim to na konzoli igrat. Nakon toliko hvale mislim da će mi sjest bolje nego Cold Steel, nekako mi je on najslabiji od svih tih njihovih franšiza.
Lymle je definitivno najgore napisani lik u JRPG igrama unazad zadnjih 15 godina, a možda čak i otkad žanr postoji...
foggy Je, ne znam zašto diraju ono što valja, mogli su taj sistem doradit, a ne downgrejdat. Zero i Azure me još čeka, jerbo želim to na konzoli igrat.
https://www.dualshockers.com/zero-ao-no-kiseki-kai-ps4-western-releases-teased/
https://www.dualshockers.com/zero-ao-no-kiseki-kai-switch-ports-falcom-global-expansion/
foggy Nakon toliko hvale mislim da će mi sjest bolje nego Cold Steel, nekako mi je on najslabiji od svih tih njihovih franšiza.
Oče sigurno, jel po prići i likovima rekao bi da su Zero i Azure tu negdje oko SC-a možda čak i mrvicu bolji
Sorcerer Ono šta je najbolje da ce igra koristiti novi engine
Ma čak mi taj novi engine nije toliko bitan koliko me zanima kako će taj novi akcijsko-taktički gameplay funkcionirati. Promjena je nakon Cold Steel dobrodošla, obzirom da su ondje uistinu postigli vrhunac što se tiče borbe.
f_i_c_o Potpis na ovo, atmosfera u Crossbell duologiji je na je na jednoj sasvim drugoj razini u usporedbi s ostalim igrama iz tog serijala (nije da atmosfera u tim igrama ne valja, sasvim nasuprot rekoh bi da je debelo iznad prosjeka za jedan jrpg, ali Crossbell je jednostavno klasa za sebe) .
Kad se sve lijepo posloži i počne otpetljavati, osjećao sam se kao da čitam kakav detektivski roman.
Obzirom da si završio Crossbell, sad napokon imam s kime to prokomentirati.
f_i_c_o ...način kako su preradili quartz sistem. Znači 1 quartz == 1 ability, nema vise kombiniranja quartzova po onoj liniji, a to mi je bila jedna od boljih stvari u trails in the sky i crossbell epizodama, da imaš set arts-a ovisno o tome kako si posložiš quartzove.
Ovdje je veliki fokus na Master Quartzovima. I meni je to smetalo jako jer sam navikao na eksperimentiranje sa raznim magijama pa sam ostao dosta razočaran. Ali navikao sam se jednom kad su se MQ počeli razvijat.
Savjetovao bih ti da na sve likove staviš Breath/Holy Breath (ako MQ ne daje istu) i da se fokusiraš na quartzove sa pasivnim parametrima. Na likove kao što su Emma (POSEBNO Emma) fokusiraj se samo na dizanje ATS-a jer... Emma je zvijer.
Artovi bitni za art usere a to se nadoknadi kroz MQ.
f_i_c_o Oče sigurno, jel po prići i likovima rekao bi da su Zero i Azure tu negdje oko SC-a možda čak i mrvicu bolji
Priča da, jer se sve skupa više razvilo (Sky trilogija je sami početak) ali NIKAD NITKO neće biti bolji od Estelle. I Joshue... I Estelle i Joshue kada su zajedno.
Pih, Emma i Double magic damage quartz za prvi napad uz visok ATS = OP. Isto to samo raw damage na lauru i onda u celo. Lauru sam i zaveo <3
OP Emma je najbolja Emma.
Ona mi je bila cura, a Gaius BFF.
Tako je i meni trebalo, mislim da je 78 sati bilo, a za ovaj drugi dio: