The Legend of Heroes
herc
Kuro ih je savio sve!
f_i_c_o
Kad god virnem zaigra mi srce. Stvarno su brzi!
A k tome, dečki, dolazi i prijevod za Ys vs Kiseki igru:
https://geofront.esterior.net/2021/10/09/ys-versus-the-features-release-on-october-16-2021/
Izdaju oni sve nas što moramo čekati toliko
Da se usput pohvalim. Imam sve platine u Cold Steel serijalu, i ukratko 2, 4, 1, 3 su mi nekako redom ako bih rangirao. 4. mi je jako dobar i obožavam fajtanje, a 2. mi je uz brod i ekipu totalno bacio Suikoden vibru i tu se počelo sve širit pa mi je nekak bio najoriginalniji. U svakom slučaju stvarno mi je drag serijal iako ne i najbolji, ali TLOH saga definitivno ima mjesto srcu dragog JRPG-a. Je, ima klišeja 800 i Rean je pica kakve nema, ali jednostavno kad igram ove igre osjećam se kao doma i izlaze svakakvi osjećaji sreće iz mene.
Vidjet će oni kad ih ispiratiziram i izoverlayam sve. I još ću ih tužti za nanošenje duševnih boli zbog japanskog grlenog vrištanja!
foggy i ukratko 2, 4, 1, 3 su mi nekako redom ako bih rangirao.
Za mene:
4 je najbolja, naprosto su razorili sve pred sobom sa onakvim genijalnim combatom. K tome, kao netko tko prati serijal od prvog nastavka Sky trilogije, one krasne sitnice vezane za najveći misterij serijala koje na samome kraju ispale a potom se slože poput najbolje slagalice predstavljaju najbolju točku ove sage.
2 bi bila druga. Jednstavno, klasični Trailsi sa pregršt obrata, misterija. Uzimajući elemente već znanih igara stvorili su igru sa apsolutno čarobnom osobnošću.
3 je ovdje samo zato što je "izm,eđu". Jako puno se toga dogodilo, ali ništa se nije završilo. Iako, uvođenje dual MQ-a je apsolutni win.
1 je zadnja... "idi od točke A do točke B, borba! RESET" i tako cijela igra... Skidam im kapu na posljednja 3 sata kad sve eksplodira.
Platinu nemam niti jednu, iako sam svaki odigrao 2 puta... IV sam započeo i treći. Budem i četvrti, ako bude trebalo.
kabegami Meni je jedinica bila super da me uvede u ovo sve. Jest možda nekako najgora, ali ipak mi je približila likove i bazirala se na manjom i bitnoj skupini što je van tih linearnosti meni sjelo super. Pogodili su srž i makar se ništa previše ne desi, na kraju se desi sve. Trica mi je previše svega a ničega, i previše likova gdje svakom vuku da je bitan te mu daju 109378 linija teksta, a ne moraš baš toliko znat o svima. Fajt da, tu nemam šta reći, svakim nastavkom sve je bolje i koliko volim što rade opisat ne mogu. Ovakav fajt je kombinacija svega što ja najviše volim, baš po mojoj mjeri, iako neke starije igre imaju i bolji combat.
Uglavnom, sve u svemu, gdje je prijevod
foggy Meni je jedinica bila super da me uvede u ovo sve. Jest možda nekako najgora, ali ipak mi je približila likove i bazirala se na manjom i bitnoj skupini što je van tih linearnosti meni sjelo super.
Ma ok je jedinica, pogotovo ako se prethodno igrao Zero/Ao pa je jako zanimljivo pratiti sve što se događa.
Moj najveći problem je taj šablonski pristup pričanju priče. Svaki chapter ima početak, zaplet, vrhunac i kraj. Problem je što se nakon kraja chaptera ne osjeća međusobna povezanost između istih jer svaki put krečeš ispočetka. Priča se ne gradi lijepo kao što se gradila u prethodnicima.
Dvojka nema tih problema, niti bilo koji drugi nakon jedinice.
foggy Trica mi je previše svega a ničega
Trojka jako puno toga otvara a ništa ne završava, sva sreća da to čini četvorka...zapravo bi 3 i 4 trebali gledati kao iste igre.
foggy Uglavnom, sve u svemu, gdje je prijevod
https://zerofield.net/2020/09/30/hajimari-no-kiseki-spreadsheet-translation/
OVDJE!
Sad nam se @f_i_c_o negdje podmuklo smije, ali dobit će on...
Što se tiče prijevoda, bio je jedan pothvat prije par mj kojim bi implementirali overlay u samu igru, no NISA ih je (zbog autorskih prava) srušila prije no što su uspjeli poletjeti.
kabegami Ma ok je jedinica, pogotovo ako se prethodno igrao Zero/Ao pa je jako zanimljivo pratiti sve što se događa.
Moj najveći problem je taj šablonski pristup pričanju priče. Svaki chapter ima početak, zaplet, vrhunac i kraj. Problem je što se nakon kraja chaptera ne osjeća međusobna povezanost između istih jer svaki put krečeš ispočetka. Priča se ne gradi lijepo kao što se gradila u prethodnicima.
Upravo zato biram jedinicu ispred trice, jer točno si opisao oba nastavka. Trica je šablona da veća ne može biti, apsolutno sve ide tim tokom 1,2,3,1,2,3... I nije mi se svidjelo toliko praznog hoda jer mi fali malo tih likova sastrane i njihovih priča, a u jedinici barem imam fokus na svoju ekipu. Naravno, Eliota treba protjerat iz igre x4.
Lauru sam ljubio kroz sva 4 nastavka, ali pošto sam igrao više puta tu su pale i Alisa, i Emma, a dok sam otvarao sve trofeje i final bonding evente, pali su i svi drugi. Rean je na žalost morao i po sestru zbog trofeja, baš je gad.
Ma jebem im sve e, ti prijevodi i to sve skupa, već su 12 puta sve mogli portat, ionak im igre rade i na tosteru.
- Uređivano
foggy Eliota treba protjerat iz igre x4.
Nemoj da opet počnem, jedva se suzdržavam......
foggy Rean je na žalost morao i po sestru zbog trofeja, baš je gad.
Sestra je odmah naskočila, niš se ne brini!
foggy Ma jebem im sve e, ti prijevodi i to sve skupa, već su 12 puta sve mogli portat, ionak im igre rade i na tosteru.
Pogotovo Zero/Azure koji su maltene gotovi... čekat do 2023. je LUDOST.
Btw, samo da znaš, Kuro 2 je već u razvoju... Kuro ako dođe do 2024. bit će super, ne znam kaj misle.
f_i_c_o Još malo fali do 100-tke
, a onda ng+ .
f_i_c_o To + da Gaius-ova svaka druga riječ nije "wind"...
Ali Gaius je full zanimljiv lik, pogotovo kad priča o Nord Highlands... i cijela priča oko njega nakon dvojke... Šteta što su ga upropastili sa "wind" i što je i dalje beskoristan za priču.
Nakon skoro 100 sati završen Azure Od kraja trećeg chaptera do sad igra ne popušta ni na trenutak, sad bi najradije odmah počeo Cold Steel, ali mislim da mi treba malo odmora prije nego se upustim u još 4 rpg-a od 100 sati.
- Uređivano
https://www.dualshockers.com/falcom-plans-to-develop-on-switch-new-kiseki-trails-game-in-2022/
"Falcom also mentioned the Kiseki series has now sold over 6 million copies worldwide, and how it plans to keep developing its IPs outside Japan in North America, Europe and Asia, on consoles, mobile and PC."
"Falcom will start developing games directly on Nintendo Switch
Besides the next Kiseki game getting released by September 2022, Nihon Falcom also mentioned in its financials plans to start in-house development of games on Nintendo Switch (Thanks to Game’s Talk for pointing it out). The first game Falcom handles like that will be the Switch version of Nayuta no Kiseki Kai (The Legend of Nayuta: Boundless Trails)."
Možda se konačno situacija za zapadno tržište promijeni na bolje.