- Uređivano
The Legend of Heroes
Prvi Cold Steel na Steamu ima Overwhelmingly positive.
Incest of the cold steel, majke mi
Inače, nema potrebe ponavljat kako su to vrhunske igre
Koliko god bile vrhunske, nekako je Cold Steel meni osobno jrpg kamilica. Nije mi to 90+ rang igre, ali oko 8 stoje, plus minus, kako koja. Volim ih i super su, ali Rean i neki likovi su bas glupavi i prica zna imat 100 rupa, 1000 likova i pretjerano razvucena. Ima u svega, ali na kraju dana, meni te igre imaju dusu i stvarno nemam problem s njima, samo treba i bit realan. Najvise od svega volim sto su turn-based i combat mi je za prste polizat
foggy Koliko god bile vrhunske, nekako je Cold Steel meni osobno jrpg kamilica. Nije mi to 90+ rang igre
Ali da, šalu na stranu, CS je slabiji od prethodna dva arca. Otišli su full anime sa Reanovim monolozima i "power of friendship" spikama.
Vele da je Hajimari ipak dosta bolji (što bi @f_i_c_o mogao znati ali on ŠUTI ) i korak prema boljem, a Kuro izgleda sve bolje i bolje.
foggy 1000 likova
Najgore od svega kod ovoga je što svaki lik mora dobiti screen time pa mora reći barem jednu rečenicu. Mislim, Gaius barem dva puta kaže wind u svakoj animaciji gdje priča, ili Kurt o mačevima. Oh da, Kurt... Osoba čija je jedina trauma činjenica da onom jebenom Cedricu ne mora lizat dupe, ali evo njega, jedan sav pokisao i tužan jer eto, nema više cilj kojem bi težio. Pa onda stalno priča o mačevima... a kad ne priča o mačevima priča o duhovima svojih predaka u... MAČEVIMA! Kad sam to vidio toliko me nasikiralo da sam prekinuo njegov bonding event i išao se družit s drugima (sa Duvalie). Odmah sam dobio flashback na jebenog Eliota i njegovu priču o tati. Jebote, lik o starome priča kao da je zadnja seljačina i siledžija koja mu opali šamar jer, kaj ja znam, nije napisao zadaću na vrijeme. A ono, stari ga samo hoće grlit. Nije mu dao violinu, kme kme... jebala ga violina.
foggy igre imaju dusu
Ovo!
Sky je izvuako apsolutni maksimum iz ovoga. Podarili su nam igru temeljenu na elementima stare škole RPG-a, udahnuli igri život vrhunskim pisanjem i šarolikom postavom likova i tema (što ozbiljnih što šaljivih) i serijalu dali jedan sasvim novi identitet i prepoznatljivost.
Upravo zato, zbog svijeta koji su stvorili, na Cold Steel sagu gledam kroz pomalo ružičaste naočale. Nije loša, uopće, samo je nešto slabija od prethodnika...
Na kraju dana, i nije tako strašno biti najgori među najboljima.
- Uređivano
40h zasada . I da rekoh bi da je bolji od CS-a za jednu stepenicu, novi likovi su odlično napisani i njihova pozadinska priča je vrhunska posebice ako si čitao jednu specifičnu seriju onih knjiga što skupljaš u Cold Steel IV. Combat system je dobio još jedan zanimljivi upgrade, znači Assault Gauge uz to što ga možeš koristit da si osiguraš triple adventage prije borbe sad možeš koristit i u samom combat-u, ako se odlučiš za tu opciju dobiješ instant 30 cp-a, 2bp-a, STR, ATS/ADF ili HP recovery i napad nešto tipa onaj rush za koji si morao potrošit 5BP-a (btw animacije za ovo su tip top ):
I kao što možeš vidjet u tom napadu sudjeluju čak i backup party memberi što bude vrlo korisno kad treba brake-at žilavog protivnika . Drugim riječima combat system je čista perverzija .
Reverie Corridor segement dosta podsjeća na Phantasmu (nekome će se ovo svidjet, nekome neće). Side-contenta ima na bacanje od onih mini story-a (nešto slično kao ona vrata u sky 3rd), minigames (pom pom, vm), trial chests... .Ono što mi se posebice sviđa je način na koji je to organizirano. Sav side content je isključivo vezan za Reverie Corridor, imaš portale preko kojih možeš pristupit različitim aktivnostima dok je u main worldu naglasak stavljen isključivo na tri main story rute, sad vjv. će Reverie Corridor imati značajnu ulogu u main story-u, ali do toga još nisam došao, a i main story ne bi previše komentirao jer spoilera ima doslovce na svakom koraku (mada po ovome što sam zasada vidio slutim da će to biti još jedan spektakl) ...
Minor spoiler:
Bonding eventovi su također dobili upgrade, ali o tome neću raspravljat, odigrajte i prosudite sami.
Soundtrack je po običaju vrhunski, ali je Jindo ovdje carry-ao naveliko.
kabegami a Kuro izgleda sve bolje i bolje.
f_i_c_o novi likovi su odlično napisani i njihova pozadinska priča je vrhunska posebice ako si čitao jednu specifičnu seriju onih knjiga što skupljaš u Cold Steel IV
Naravno da sam pročitao. Ta mi je knjiga i najbolja (odmah iza nje je Doll Knight), pročitao sam sve knjige, čak i onu o paradajzu.
Očekujem jako puno od novih likova jer me je baš hajapalo.
Ovo je najbolja odluka ikada. To je ono što je falilo 3rd (koliko god mi je bio odličan), ta sloboda. 3rd je u principu dungeon crawler sa odličnom (ali osobnom) pričom.
Jel gledaš već cijenu PS4/5 ili budeš čekao PC Kuro?
- Uređivano
kabegami Jel gledaš već cijenu PS4/5 ili budeš čekao PC Kuro?
Ma gledam već Ps5 i vidim da se digital edition prodaje za "donekle normalnu cijenu", ali ne mogu se natjerat da kupim konzolu koja nema podršku za disk, a normalni ps5 nema već samo u onom precijenjenom bundle-u, a to ne želim. Ps4 mi je sad bezveze kupovat, no ne sekiram se oko toga previše, moram prvo Hajimari dovršit, Tales of Arise čeka, a ni Nier Replicant nisam dovršio do kraja -_- , dok to sve odigram možda se u ponudi i nađe normalni Ps5 + sve ovisi o tome koliko dugo će trebat čekat pc port...
- Uređivano
kabegami da mu je valjala guzomata ne bi covik stao na pol puta lol
Iako moram reci da Automata ima fantastican Soundtrack. Presao sam cjelu igru iskljucivo zbog njega i zato sto se glavni lik (likusa) krece fluidno i brzo pa nije toliki napor od igre, a i nije dugacka sto je veliki plus.
Replicant je remake prvog...
Mislim da je kolega već sprč- ovaj, završio guzomatu.
- Uređivano
kabegami Mislim da je kolega već sprč- ovaj, završio guzomatu.
Prešao 3 puta (sve rute), platinirao... 10/10
maverick da mu je valjala guzomata ne bi covik stao na pol puta lol
Ne već sam mislio da će overlay za Hajimari biti zajebano konfat, ali isplao je da je konfat to na pc-u vrlo jednostavno, a i Tales of Arise je u međuvremenu stigao, YS IX nisam ni taknuo, a i Personu 5 bi trebao odigrat, a u Replicantu nisam predaleko došao tako da mi nije problem krenut ispočetka, ali kako god Replicant planiram odigrat kad tad
maverick Iako moram reci da Automata ima fantastican Soundtrack
True dat.
Isprike na duplom postu ali bitan info je u pitanju.
Stigao je demo, prolog igre pa tko želi može baciti oko.
Bossovi su lockani na tun base, što potvrđuje da je akcijska komponenta modificirani field attack.