foggy Koliko god bile vrhunske, nekako je Cold Steel meni osobno jrpg kamilica. Nije mi to 90+ rang igre
Ali da, šalu na stranu, CS je slabiji od prethodna dva arca. Otišli su full anime sa Reanovim monolozima i "power of friendship" spikama.
Vele da je Hajimari ipak dosta bolji (što bi @f_i_c_o mogao znati ali on ŠUTI ) i korak prema boljem, a Kuro izgleda sve bolje i bolje.
Najgore od svega kod ovoga je što svaki lik mora dobiti screen time pa mora reći barem jednu rečenicu. Mislim, Gaius barem dva puta kaže wind u svakoj animaciji gdje priča, ili Kurt o mačevima. Oh da, Kurt... Osoba čija je jedina trauma činjenica da onom jebenom Cedricu ne mora lizat dupe, ali evo njega, jedan sav pokisao i tužan jer eto, nema više cilj kojem bi težio. Pa onda stalno priča o mačevima... a kad ne priča o mačevima priča o duhovima svojih predaka u... MAČEVIMA! Kad sam to vidio toliko me nasikiralo da sam prekinuo njegov bonding event i išao se družit s drugima (sa Duvalie). Odmah sam dobio flashback na jebenog Eliota i njegovu priču o tati. Jebote, lik o starome priča kao da je zadnja seljačina i siledžija koja mu opali šamar jer, kaj ja znam, nije napisao zadaću na vrijeme. A ono, stari ga samo hoće grlit. Nije mu dao violinu, kme kme... jebala ga violina.
Ovo!
Sky je izvuako apsolutni maksimum iz ovoga. Podarili su nam igru temeljenu na elementima stare škole RPG-a, udahnuli igri život vrhunskim pisanjem i šarolikom postavom likova i tema (što ozbiljnih što šaljivih) i serijalu dali jedan sasvim novi identitet i prepoznatljivost.
Upravo zato, zbog svijeta koji su stvorili, na Cold Steel sagu gledam kroz pomalo ružičaste naočale. Nije loša, uopće, samo je nešto slabija od prethodnika...
Na kraju dana, i nije tako strašno biti najgori među najboljima. 😃