The Legend of Heroes
I evo da citiram
"The Features of new Xipha system allows players to seamlessly switch between action and more tactical command based battles, allowing them to chose how they want to fight."
Tako da mislim da po tom pitanju nema straha.
- Uređivano
A to su valjda i napravili tako da si svatko može birat što mu više paše + moguće da s ovim naslovom pikiraju na novu/frišku publiku pošto serijal dobiva u zadnje vrijeme dosta na popularnosti na zapadu. Znaš i sam da su ostavili samo klasičan combat system da bi se sigurno našao bar jedan filozof koji će reći da je turn based combat trebao otići u povijest. Ovako su taj rizik eliminirali odmah u startu
- Uređivano
foggy A cuj, svakom svoje, ali serijal je poznat po super turn-based fajtu koji mi je glavni razlog zast igram te igre, pa da mi sad naprave samo akciju radi igraca i popularizacije...
Sve jasno, ja budem isto vjv. 90% vremena igrao u classic modu dok ovaj action budem vjv. probao iz znatiželje.
Al zato baš kažem da im je ovo genijalni potez s mogućnošću mijenjanja combat stila. Postojeća publika ima classic bombat system i vrlo vjerojatno će se toga većinom držat dok s ovim novim action combat system-om možda privuku novu publiku (jbg treba od nečega i zaradit $$$ + ako se igra bude dobro prodavala onda možda u budućnosti i mi dobijemo prijevod u nekom razumnom periodu) , nigdje ja nisam rekao da klasični turn based system treba izbacit (to bi bilo svetogrđe i blasfemija) samo da je super što su dodali mogućnost da si svatko može birat što mu paše .
f_i_c_o Je je, slazem se ja s tobom 100%, samo me ljute ti moderni klinci koji bi samo stiskali bez smisla. Dobro, nije da su im igre stiskalice, ali kad mi fino slojevito naprave turn-based pa kemijas kad i sta, uf, ja u ekstazi. Zato mi realno ni ne treba akcijski pristup, a vidim po grupama gdje pratim da ljudi isto govore.
Neka im bude ako je dobro za nas, neka bude i FPS dok god mi mozemo sebi prebacit na turn-based
@foggy Na akcijski combat gledaj kao na modificirani field attack.
Za razliku od dosadašnjih naslova gdje protivnika možeš samo ošamutiti ovdje se daje aktivni imput. Igrat ću i jedan i drugi, svakako.
Posebno zato što je igra ima nekoliko ruta pa je replay value velik, zamisli samo kakav kaos možeš napraviti kad si jedno 50lv iznad bossa i samo frcaju brojke. Borbe em su brže em su oku ugodnije (točnije, trebale bi biti).
Što se tiče turn base borbe, dosadašnji Trailsi su dogurali do apsolutnog limita, dalje nije išlo. A ovdje ti se pruža mogućnost kontrole i "namještanja" aktivnog lika unutar njegovog kruga. Znači kao pravi taktički RPG.
Ma joj, moram prestat... opet mi je tipkovnica slinava.
foggy Ja bi rađe da su ubacili neke fajtove ala Suikoden kad imas onaj strategijski dio,
Misliš na one taktičke borbe? Joj ne, bolje da nisu. Ono mi je nakon nekog vremena počelo ići na živce.
Posebno u trojci gdje je to bilo pravi drlog.
foggy Svakako ce nas izjebat i htjet cemo jos.
Pa već jesu, gamad jedna.
Ne smijem se niti sjetit da Hajimari dolazi tek 2023. opet ću imat živčani slom.
00:00 - 02:44 = action based
02:44 - 04:24 = turn based
- Uređivano
https://www.gematsu.com/2021/07/the-legend-of-heroes-kuro-no-kiseki-details-12-more-sub-characters
Novi predsjednik Calvarda....
Ali ovo:
According to Van, who is contracted as a tester, Gilliam “is probably a dick.”
- Uređivano
herc
Meni je cijela duologija nalik na kakav krimić, ne samo zbog atmosfere i settinga već i sam način na koji su izgradili i prepričali priču.
Točno mi dođe da ponovo odigram... ali prvo bih morao ponoviti Sky trilogiju.
f_i_c_o
Ne znam koji mi je bolji... Ovaj sa Reanom i Patrickom mi je legendaran. Jedna od najdražih Reanovih scena.
I ovo:
"The only suitable punishment for that is DEATH!"