The Legend of Heroes: Hajimari no Kiseki

The beginning is distant, too soon for the end...”

Oh, kada se samo sjetim tog (emocionalnog) putovanja sa Hajimari... Početno oduševljenje kada je najavljen, iščekivanje novih informacija tijekom cijele godine, igranja “četvorke” kako bih što prije mogao započeti čekanje najave za zapad (ok, znam da zvuči smiješno, ali tako je)... Najava je stigla, a igra stiže tri godine prekasno. U trenu kada sam ugledao 2023. godinu kao (okvirni) datum izlaska... moram priznati da sam ostao osupnut. Nekakav čudan miks oduševljenja i frustracije. Kuro je kucao na vrata, pa dovraga, pomislih, pa kolilko ćemo samo čekati.

No tada se, poput zrake svjetlosti, pojavio tračak nade, overlay je bio spreman. Razmišljao sam čak i o nabavci dodate opreme za PS4 kako bi ga mogao odigrati. Ubrzo sam odustao od te ideje, stoga je na njezino mjesto stigla druga, naprosto genijalna ideja. Nešto na razini najgenijalnijeg Ouroborosovog plana, nešto što ću, za potrebe ovog teksta (a u maniri Trails serijala) nazvati – Gaming PC Plan! Naravno, ovaj je plan bio vrlo težak, kompleksan i sastojao se od čak nekoliko faza (uglavnom moje plakanje u kutu nad spoznajom koliko novaca trebam dati za takvu mašinu) no ipak, Trailsi su bili u pitanju (skupa sa desetak različitih emulatora) pa je odluka ubrzo pala! Trailsi su bili spremni, overlay je letio!

Kao kompromis za to što je sve osim main story na japanskom i što zapravo ne postoji način da slažem bilo kakav build likova (tehnički, postoji combat overlay, no nisam baš toliko lud da pola sata tražim neki predmet) odlučio sam igru igrati na very easy te pratiti isključivo priču. Nakon toga je sve bilo spremno za ovu epsku završnicu priče o zapadnoj Zemuriji.

Obzirom da sam odigrao sve Trails igre koje su (na ovaj ili onaj način) bile dostupne nikako nisam mogao razumijeti forsiranje Crossbell igara prije ove igre, no sada kada sam završio Hajimari shvaćam da sam bio jako, baš jako u krivu. Unatoč činjenici da se radi o tri međusobno isprepletene priče koje se zbivaju na nekoliko različitih lokacija, ovo je ipak jedna velika priča o Crossbellu. O tome malenoj državici, tampon zoni između dvije velesile, koja godinama sanja nikad ostvareni san.

Veliki dio igre odlazi na naklapanja o Crossbellu, odnosu između carstva i republike, ekonomiju, politiku i zapravo traženje vlastitog identiteta i nacionalne pripadnosti. World building u svom najčišćem i najblještavijem obliku. Kao takav Hajimari može na momente biti čak i dosadan, jer se svodi na ono što smo već prošli, doživjeli i prebrodili (nekoliko puta) no međutim, upravo u tome i jest čar ove priče – težnja za boljim sutra.

Upravo zato na scenu stupa nova misteriozna skupina. Čeveni grešnici, od milja zvani Picnic Squad, vođeni misterioznim C, zapravo su nešto najbolje što se dogodilo Trails serijalu te neosporivi dokaz da Falcom nikada nije izgubio dar za pisanje živopisnih, komičnih a opet tako kompleksnih likova. Nadia i Swin su zapravo savršen dokaz toga da Falcom sluša fanove i nastoje se prilagoditi i poboljšati iskustvo gdje god i kako god mogu.

Upravo zbog raspodjele priče na različite chaptere koji pak pružaju uvid na svijet iz pomalo drugačije perspektive, ponukane drugačijim iskustvima, Hajimari djeluje kao potpuno nova, svježa igra. Micanje (glavnog) fokusa sa Class VII i podjela glvnih uloga na nekoliko različitih likova, umanjuje se dojam koji su ostavile Cold Steel igre. Rean više nema potrebu pričati polusatne motivacijske govore, Gaius ne spominje vjetar, Lloyd ne preskače “barijere” u svakoj drugoj rečenici. Svaki glavni lil je zapravo sporedan u velikom platnu koje tvori priču ove igre.

Svaki lik je samostalan, svi su pronašli svoju ulogu u svijetu (čak i jebeni Eliot, zlostavlja ljude po cesti s onom svojom jebenom violinom) i svi su baš, baš jako cool. Rean divlja s mačem, Emma je na dobrom putu da postane najsnažnija vještica u klanu, Lloyd je izgradio vlastiti identitet kroz SSS, Rixia ima još veće si- ovaj, još je spretnija u plesu i zapravo svatko od njih ima svoju ulogu u svijetu koji ih okružuje.

Svaki sporednni sadržaj zapravo se nalazi u Reverie Corridor, što znači da neometano možemo pratiti priču bez da brinemo jesmo li izgubili nešto od sadržaja. Epizode koje se otključavaju kroz RC su naprosto sjajne. Veliki broj epizoda su zapravo fileri (izuzetno zabavni, moram priznati) no njih nekoliko služe kao takav slastan foreshadowing da sam ih naprosto morao upaliti nekoliko puta koliko su dobre. O combatu nemam što reći, četvorka je napravila sve štpo je mogla pa je tako i ovdje. Samo bih želio reći da tko god je izmislio Valiant Rage komponentu treba mu dati nagradu.

Ponavio sam ovo već nekoliko puta, prije koju godinu skoro sam odustao od JRPG žanra i gaminga u potpunosti. Otkrio sam Trailse sasvim slučajno, preko slike, odlučio sam ih probati, očekujući nešto generično i dosadno a zapravo nisam bio niti svjestan da sam, tako zbunjen i bez previše razmišljanja, otkrio najbolji serijal igrara koji sam ikada imao priliku igrati. Serijal koji objedinjuje sve ono što sam nekoć volio u žanru, serijal koji se konstantno razvija i nikad ne staje. Serijal koji je u već umrtvljeno sivillo žanra, potpuno tiho, unio toliko boja da ni dan danas, 18. godina od nastana, ne prestaje sjati. Blještavije no ikada prije.

Krenio bih igrati serijal, ali bojim se. Bojim se da mi se svidi i onda zaboravim na zivot.

kabegami Obavezno počni od Sky trilogije.

Znam, to mi je i @f_i_c_o rekao, a pogledao sam malo i po netu kojim redom i svi preporucuju da se krene sa Sky serijalom, ali kad vidim koliko toga ima, brate mili, komotno nista drugo ne moram i ne mogu igrati.

maverick brate mili, komotno nista drugo ne moram i ne mogu igrati.

Vjeruj mi, ostalo ti neće ni nedostajati.

Bilo bi dobro da netko napise tocno kojim redom i koje sve igre je potrebno odigrati da se nista bitno ne propusti.
    Koliko sam shvatio Trails of Cold Steel IV je zadnja za sada? A Trails in the Sky je prva.

Trails in the Sky First Chapter
      Trails in the Sky Second Chapter
      TitS The 3rd

Trails from Zero
      Trails to Azure

Cold Steel saga (I-IV)
      Trails into Reverie

Kuro no Kiseki

Tim redoslijedom...

maverick

Dok završiš sky trilogiju baš će ti lijepo izać službene verzije zeroa i azurea, a dok prođeš cold steel stignu i ostale doć.
        Prvi sky nije toliko dug, možda oko 40 sati, a odmah po njemu ćeš vidjet da li ti stil paše. Način prezentacije priče i svijeta, borba, dungeoni i općenita struktura igre su konzistentni kroz cijeli serijal. Svaki agra ima neke svoje posebnosti, ali u globalu su jako slične.

kabegami

Jesu li Dragon Slayer: The Legend of Heroes, Dragon Slayer: The Legend of Heroes II, The Legend of Heroes II: Prophecy of the Moonlight Witch, The Legend of Heroes III: Song of the Ocean povezani sa Trails serijalom

@perusona_tsukai Samo kroz neke easter eggove, kao i FF recimo.
        Serijal je poznat po in-game knjigama, pa je tako jedna knjiga (Doll Knight) iz Tear of Vermilion prenesena u Trailse a jedan element iz te knjige je postao bitan dio priče.

maverick

Ovo što ti @herc kaže, jednom kad krenes Trailse neće ti druge igre trebat 😃, a i ovo što @sanzo kaže isto, u prvom sky-u češ odmah vidjet da li ti gameplay odgovara ili ne, ali onda ćeš bar znat, probao si nije ti igra legla i to je ok ( iako čisto sumnjam u ovo drugo, pošto znam da imaš dobar ukus za jrpg igre i cijeniš kvalitetnu priću, a prvih 5 nastavaka su po meni barem sami vrh storytelling-a i worldbuilding-a u svijetu jrpg igara)

A vidim da je @kabegami već napisao redoslijed 👌🏻, btw vrh text za Hajimari 🤝

Sorcerer

Ali vidjet ćemo , dokle god prave ovakve igre nije problem i pričekat malo, iako bi bilo lijepo kad bi dobili simultani release date s Japanom ili bar da se taj vremenski razmak malo smanji na neki razumni period tipa pol godine max.

herc
        Durante radi na njemu tako da se može očekivat vrhunski port i po mogućnostima i po performansama. Vjerujem da mu daju Sky igre na mjesec dana da bi sve probleme u PC verzijama počistio.

Upravo naišao na Trails to Azure (Steam) stranici:

Power from the Past: Import save data from Trails from Zero for a different story experience, including additional event scenes and entirely new scenes! Also, use your save data from Trails to Azure for bonuses in the upcoming release of Trails into Reverie!

Ma može! To mi je već drugi razlog da opet odigram to čudo zajedno sa Zero. Prvi je taj što su to jednostavno odlične igre.

herc meni je to ipak malo prerano da bi ponovo odigrao, radije cu cold steel zavrsit do reveria. Mozda jednom u buducnosti odigram cijeli serijal od pocetka, ali puno je to sati, a ima hrpa drugih igara koje cekaju.

@sanzo

Meni je ostao još samo Cold Steel IV kojeg ostavljam za jesen-zimu, a Crossbell duologiju ću nakon što Azure izađe.

Titlovi su na engleskom... Titlovi u traileru su na ENGLESKOM!! Želim vjerovati da iza toga stoji nešto više od običnog trolla...

This ain't no drill!!!! O__________O

17 dana kasnije
          12 dana kasnije
          5 dana kasnije

A mi pozdravljamo Vana i @kabegami Vidimo se nakon 500 sati igranja!
          Pazi na oči! 😃

herc i nakon 3 godine cekanja da lokaliziraju

@sanzo mislio sam nakon što @kabegami odradi svojih 500 sati. Ja isto čekam lokalizaciju. Moram još dovršiti CS IV, pa onda opet Zero i Azure.

herc meni je prerano za ponovit crossbell, odradim cs3 i 4 na jesen i onda pauza do hajimari. Treba se i drugim igrama posvetit

f_i_c_o

Začudilo me je što je samo 10gb velika. Mislio sam da skidam neki šrot.

Pa PS4 demo je bio 15gb. Hah

10 dana kasnije
              11 dana kasnije

The Legend of Heroes: Kuro no KIseki

“Fear is fundamental concept that defines what it means to be human.”

Kada bi me netko pitao da mu u jednoj rečenici opišem Kuro no Kiseki, rekao bih mu: “Kuro no Kiseki je Trails from Zero, samo u 3D-u.”. Mislim da bi takav opis bio najtočniji. Od prvog trena kada je najavljen, uz ključne promotivne artove koji su tada bili pušteni, Kuro je mirisao na stare Trailse, na razlog zbog čega sam toliko zavolio ovaj serijal. Nakon Cold Steel sage, koja ipak nije bila na razini ostatka serijala, unatoč činjenici da je ponudila uistinu pregršt toga, bojao sam se u kojem će smjeru Falcomovci otići. Ipak, Falcom sluša fanove i svaku kritiku shvaća ozbiljno stoga su se vratuli korijenima serijala i stvorili možda i najzabavniji JRPG koji sam imao priliku igrati.

Kuro no Kiseki po mnogočemu je vrlo posebna točka u serijalu. On označava početak kraja serijala, odnosno hrabri ulazak u drugu, poseljednju. etapu koju Falcom već godinama trči. Smješten u Republiku Calvard, mjesto susreta mnogih različitih kultura i mjesto koje sluši kao svojevrsna vrata, ili bolje brana, između naprednog Zemurijskog zapada i istoka. To je točka spoticanja za mnoge i mjesto o kojem mnogi sanjaju. Kao najistočnija zemlja zapadne Zemurije, Calvard služi kao odredište za mnoge koji sanjaju o boljem životu. Obzirom na misteriozni proces dezertifikacije krajnjeg istoka mnogi su ljudi, u nadi za boljim životom, pohrlili u Calvard. Takav masovni priljev izbjeglica uzrokovao je nastajanje novih i jačanje nekih već oformljenih ekstremističkih skupina i pojavu terorizma u ovoj nekooć kraljevini. Te informacije bile su dostupne od samog početka serijala, temelj na kojem su izgradili ovu zemlju. To je ujedno i bila jedina konkretna informacija o republici te je sve ostalo bilo prekriveno velom tajne. Upravo se zato, kada se otisnemo u ovu avanturu, osjećamo kao da otkrivao jedan sasvim novi svijet.

Priča nas stavlja u ulogu Vana Arkridea, mladog Spriggana, osobe koja se bavi svime i svačime. Privatni detektiv, izbacivač, diler, taksist, spasitelj mačaka – sve to spada u opis poslova. Ono što prvo možemo vidjeti jest činjenica da je Van iskusan. Svi dosadašnji junaci su bili neiskusni i tek su kretali na svoj put, Van taj put već ima. Mračan i prepun trnja ali ipak njegov.

Nakon što ga Agnes, učenica prve godine na prestižnoj Aramis akademiji, angažira da pronađe davno izgubljeni predmet Van biva bačen u grotlo kaosa koji ubrzo zahvaća cijelu zemlju. Putujući po posve različitim lokacijama Van biva suočen sa nizom misterioznih događaja i cijelom lepezom, poprillično bolnih, sjećanja. Na tom putu mu se, uz Agnes (koja svesrdno prihvaća posao u negovom Solution Officeu) mnoštvo živopisnih junaka. Od malene Feri, pripadnice jaeger skupine Khurga, androgenog plesača Aarona, preko istakinutih celebrity lica koja pune naslovnice lokalnih tabloida pa sve do misterioznih pojedinaca od koojih su neki već trebali biti mrtvi.

Kuro je vrlo specifičan naslov u serijalu. Iako je diskutabilno je li najmračniji (jer još uvijek postoji Sky The 3rd, jel), zasigurno je najkrvaviji i najbrutalniji. Ovaga su puta Falcomovci hrabro bacili u koštac sa vrlo teškom i mračnom tematikom, prikazujući Calvardsku svakodnevicu kao izrazito mračnu. Kriminalne aktivnosti skrivene u mračnim kutcima Calvardskog glavnog grada su sveprisutne i dio su te svakodnevice. Upravo zato atmosfera Kuro no Kiseki izgleda kao da je izašla iz kakvog noir romana. Vješto plešući na granici dobra i zla, svijetla i tame, u sivoj zoni (ili možda bolje u nijansi crno-plave) Kuro gura serijal u jednom sasvim novom, ozbiljnijem smjeru. Iapk, usprkos ozbiljnosti, Kuro je prepun humora, i to vrlo dobrog humora. Kvaliteta pisanja se upečatljivo popravila (u odnosu na Cold Steel sagu) i vratila se na razinu kakva je bila nekoć. Više nema filer razgovora, besciljnih hehe i “swords & wind” razgovora pa čak niti tučnjave oko scrreen timea. Svaki lik je upečatljiv, bitan i svojstven te se ističe svojim karakterom. Razgovori između likova djeluju prirodno, poput nekolicine prijatelja koji odlučili “zaružiti”. Dinamika između likova je sveprisutna i njihova međusobna podbadanja su baš ono po ćemu je serijal bio poznat. Ne moram vam niti reći da se suptilno (a više puta i ne baš toliko suptilno) provlače perverzije.

Prije svega, zbog tematike koju Kuro nosi, možemo reći kako igra ipak namjenjena ozbiljnijoj skupini igrača. Teme poput prostitucije, konzumacije droge i alkohola (sjetitie se samo kako je Rean doživljavao mini moždani svaki put kada bi netko pio) su prisutne i oko njih se niti ne stvara neka velika galama. Zpravo zato su Falcomovci dobili vjetar u leđa i zaigrali se sa ubacivanjem svakojakih perverzija. Takve scene su baš dobar odmak od inače teške priče ove igre i zapravo su me nekoliko puta baš dobrano nasmijale. Ne želim spoilati ništa, ali samo bih rekao da ovi Vanovi perverznjaci (na čelu sa Aaronom) ne biraju žrtve i nitko neće biti pošteđen. 😃

Moram se osvrnuti na drugi najbitniji element Trails serijala (odmah iz priče) a to je gameplay. Prvo, rekao bih da se devovi napravili grešku u koracima i to prilikom same najave igre a kasnije i tijekom promocije. Vijest koja je odjeknula poput bombe i izazvala negodovanje mnogih (uključujući i mene) bila je prelazak na akcijskih tip combata. Moram prizanti da mi, kada sam to prvi put pročitao, nije bilo svejedno. Falcom je poznat po izuzetno kvalitetnom i ispoliranom akcijskom combatu, ipak, ali da se takvo što dogodi Trails serijalu i na taj način u potpunosti ukloni turn-based combat bilo bi svetogrđe. Nakon snažnih temelja koje je ostavio Cold Steel takvo što je bilo nezamislivo. Unatoč tome, tijekom cijele promocije igre provlačila se inforacija o akcijskom combatu. I kada su gotovo sve nade bile izgubljene i lađe potonule, pojavio se gameplay u kojem je zapravo se bilo objašnjeno. Ne, Trailsi nisu postali akcijska igra, turn-base i dalje postoji i igra je bolje no ikada prije.

Umjesto kakvog (Bože sačuvaj) hibridnog pristupa combatu Kuro je čistokrvni turn-base naslov koji akcijsku komponentu koristi kao svojevrsni ispušni ventil, element kojim se ubrzava igranje. Akcisjki dio je bazičan, tipka za običan npada, specijalni napad i dodge. Kao takav, on služi kao svojevrsna evolucija postojeeg field napada. Ovoga je puta drugačije jedino to što, umjesto da trčimo neprijatelju iz leđa kako bismo ga zviznuli, ošamutili i na taj način stekli određenu prednost u borbi, imamo aktivan imput prilikom takve borbe. Ukoliko neprijatelja ošamutimo (izazvavši “stun” status) piskom tipke za aktivaciju turn-base borbe, Trailsi poprimaju svoj stvarni oblik, oblik najboljeg turn-base naslova na tržištu.

Turn based combat se izmijenio ali one upečatljive stvari još uvijek prisutne. Najupečatljiviji element je slobodno kretanje i “namještanje” likova. Likovi se povezuju u svojevrsne link napade pružajući glavnom napadaču neki oblik pojačanja, bilo u obliku dodatnog napada, aktivacijom zaštitnih štitova ili pak pojačavanjem određenih elementarnih karakteristika. Tako likove možemo slagati jedne pored drugih, poput sardina u konzervi te na taj način omogučiti najveću moguću štetu ,ipak, moramo paziti da ne ostanemo izloženi neprijateljskom napadu koji bi nas lako mogao pokositi.

Najveću promjenu doživio je orbment. Artove više ne dobivamo pukim slganjem quartz kristala već su oni isključivo vezani za orbalne driveove i plug-in kompononte. Slotovi u orbmentu služe kako bi pojačali naše stuatusne parametre. Postoje četiri vrste “odjeljaka” u orbmentu, napadački, obrambeni, magijski te extra. Način na koji smo postavili quartove uvjetuje kakve ćemo dodatne elemente dobiti. Driveri se najčešće sastoje od kombinacije elemenata ali također mnogi imaju mogućnost dodatnih plug-in polja u koja možemo stavljati različite artove. Upravo ovaj element pridonosi višestrukom taktiziranju i produbljuje gameplay.

Naravno, ovdje su i S-Craftovi koji su ovoga puta usko vezani uz S-boost komponentu. Aktivacija S-crafta ovisi o broju S-boostova koje imamo, na taj način se zaustavilo prekomjerno korištenje S-Craftova te od igrača iziskuje pametno korištenje i taktiziranje.

Uz sve to, postoji Hollow Core, Kuro verzija Master Quartza. Za razliku od MQ, čiji je efekt konstantanto aktiviran, ovdje je stvar malo drugačija. Efekt HC postaje aktivan tek nekon aktivacije S-boosta. Razlika u količini štete je OGROMNA pa se i ovdje očekuje pametno taktiziranje. Mogu slobodno reći kako Kuro zahtjeva veći postotak taktiziranja od bilo koje druge igre u serijalu.

K tome, ne mogu vam niti opisati kako je zabavno igrati ovu igru. Tranzicija iz akcijske u turn-based borbu je izvedena tako glatko i flashy, uz cijelu paletu specijalnih efekata koji besprijekorno frcaju ekranom. Takvo što tjera na daljne igre i isprobavanje različitih likova jer svaki od njih ima poseban stil borbe (bazičan, ali drugačiji).

Grafički igra nije doživjela neku preveliku evoluciju, iako bih rekao da izgleda prekrasno. Najveći problem su i dalje teksture na otvorenim lokacijama ali pregršt boja i ubacivanje dodatnog drveća, različitog cvijeća, grmlja uz puteve kojima trčkaramo stvarno pridonoosi dojmu da se ipak radi o većim lokacijama te istraživanje čini barem malo uzbudljivijim. Modeli likova izgledaju apsolutno savršeno i mislim da su sada napokon našli vizualni stil kojem su težili od kada su prešli u 3D. Sve skupa djeluje pitkije, jasnije i jednostavno bolje. Pokreti likova se doimaju prirodnije a najveći plus je upravo implementacija pravih animacija. To je započelo sa Hajimari, ali sve te animacije koriste motion capture pa su scene borbi uistinu epske. Iako se na prvu ne čini da se mnogo toga izmijenilo na bolje, upravo ovakve stvari pridonose dojmu da je Kuro početak jedne nove ere za serijal.

Završio sam igru prošli tjedan, pokušavao sam igrati štošta, ali jednostavno nisam mogao Bio sam prazan, 120h je prošlo u trenu i odjednom je sve to završilo. Ništa drugo nisam igrao 3 dana, sjedio sam i gledao u prazno (dobro, sad već pretjerujem, valjda ste skužili) ali ne pretjerujem kada kažem da apsolutno ništa što mogu igrati nije na toj razini. Pogledao sam trailer za Kuro 2, sretan što napokon bez bilo kakvih bojazni o mogućim spoilerima mogu uživati u novom poglavlju ovog serijala. Tek tada mi je došla misao da više ne kaskam za serijalom. Da sam odigrao sve dostupne Trails igre (tad su mi opet malo zaiskrile okice) i da sa veseljem mogu čekati najavu PC verzije.

Da mi je netko prije samo godinu i pol rekao da ću kupiti novi PC kako bih igrao Trailse, da ću biti u mogućnosti odigrati sve dostupne igre i to na engleskom nasmijao bih mu se u lice, odmahnuo rukom i rekao lud si ( a tada boih otišao u neki mračni kutak i pomislio: “Pa nije to toliko loša ideja.”). Ovo pišem (iako imam osjećaj da sam istu stvar već pisao nekoliko puta) samo zato što želim reći kako me niti jedan serijal nikada prije nije potaknuo na takvo što. Traisli su bili prvi, bili su serijal koji me vratio JRPG-u i gamingu općenito. Serijal koji vrednuje sve ono što se godinama kroz žanr gradilo i podsjetilo me da sam možda ipak suviše brzo odbacio sve ono što nudi. Stoga, ima posebno mjesto u mom srcu i zauvijek će tamo ostati. Kako kao testament prolaznosti vremena tako i simbol odupiranja istome. Ovo su igre s dušom i igre za dušu. Zar nam je uopće potrebno nešto više?

P.S.

Započeo sam igranje pomoću overlaya koji je donio nekoliko preinaka te je igranje bilo baš pravi užitak. No tada je doletio (sa plaštom i velikim Bracer emblemom na prsima) naš uvaženi kolega f_i_c_o (kojeg zato jako volim) i ponudio mi engleski patch. Taj patch je testament predanosti Trails communitya sklepan u samo nekoliko dana nakon izlaska. Skoro su mi suze krenule kad sam otvorio menu i sve je bilo prevedeno na engleski. Sve one bojazni o manjku imerzije su u sekundi nestale.

kabegami

Fino sročeno kolega, I da ovo se već na prvi pogleda vidi da je rijeć o ponukrvnom Falcom naslovu, likovi, dijalozi, worldbuilding sve je tu, a i grafički se vidi poprilično velika razlika u odnosu na stari engine kad su modeli likova u pitanju 😃 + jedna sitnica koja je kolegi promakla, ali to možda i nije tolko bitno , ali novi engine ima podršku za 21:9 ultra wide rezolucije

Evo i par screenshotova:

Btw: @kabegami @herc

Just Japan things 😃