Posto sam u zadnje vrijeme poceo dosta hvatat trofeje i to mi pruza dodatni izazov/zabavu u igrama nakon sto ih odigram, definitivno bih htio neke promjene. Vecina vas je dala super prijedloge i ja nemam previse nista za dodat. Jedino bih htio reci nesto o promjeni koju bih ja najradije htio vidjeti. sanzo je tako nesto spomenuo. A to je da svaki trofej ima neku brojevnu vrijednost od 1 do 100. Kazem nije lose ovo sto je sanzo rekao, ali ni to nije savrsen nacin. Npr. imas trofej u GTA V da proletis ispod svih 50 mostova. Nije bas najlaksi trofej, neki mostovi su malo zajebani, ali uz nesto vise truda moglo bi taj trofej bar 50% ljudi osvojit. Prema PSN Profiles taj trofej ima otprilike 3,50% ljudi (a na toj stranici su vise manje ljudi kojima je bar malo stalo do trofeja). Bas na PS4 kad gledas Trophy Listu taj trofej ima postotak osvojenosti vjerojatno manje od 0,3%, a ne bi me iznenadilo da ima i najmanjih 0,1%. Jednostavno je 97 milijardi ljudi igralo GTA V od kojih vecina ne mari za trofeje pa je zato i tako mali postotak. A imas trofej poput Just Cause 3 Platinum koji nije nimalo lagan i definitivno treba dosta truda, a prema PSN Profiles taj Platinum ima 5-7% ljudi (ne sjecam se vise). Na PS4 trophy listi JC3 Platinum vjerojatno taj trofej ima bar 0,1% ili 0,2% vise ljudi nego trofej za mostove u GTA V, a JC3 Platinum je 10 puta tezi trofej nego trofej za mostove u GTA V. Tako da bi u izracunavanje bodova za trofeje koje sam spominjao na pocetku treba i ukljuciti objektivnu tezinu trofeja koja bi se i temeljila i djelomicno na npr. stranici PSN Profiles gdje bi mogao ocijeniti tezinu trofeja, ali samo ako si tu igru i odigrao. Tako da nema izmisljenog pumpanja/opadanja ocjena tezine trofeja. Ali o tom potom, taj sustav treba malo razraditi.
Uglavnom, onda bi trofeji poput preci 1. Epizodu The Walking Deada bili 1 bod, 2. Epizoda 2 boda, a tipa svi chapteri 5. sezone 5 bodova te isto tako Platinum 5 bodova. Ali bi zato Platinumi za igre poput Trackmania Turbo, GT5, Super Meat Boy i slicno nosili 100 bodova sto je max jer su brutalno teski trofeji za osvojit, takoreci gotovo nemoguci. I onda bi te skupljene bodove mogao potrositi na neke male popustice za PS+, teme, avatare i slicno. Mozda i na neke igre ako se slazu 3rd partyji.
Kazem, vecinom ste dali dobre prijedloge za promjene, ali ja bih najvise vidio promjene vezane za ovo sto sam pisao, samo naravno razradenije.