Ja također obožavam dobru, uvjerljivu atmosferu. Od novijih igara koje sam igrao Darkwood to pogađa u srž, bar što se horor žanra tiče. Šumski setting, raspadnuti lokali, fantastičan, imerzivan zvuk, limitirana vidljivost, jezivi neprijatelji, limitirani resursi; ono što su devovi te igre razumijeli je stvoriti odbojan, ljigav i zastrašujuć svijet u kojem prijetnje dolaze iz svih smjerova, a čak i kada ne, strahujete za život svog lika jer je potpuno okružen dekadentnom, primitivnom florom i faunom u kojoj jači proždire slabijega. Silent Hill i Forbidden serijali stvaraju nešto slično ali u linearnijoj formi, te su mi osobno među najdražima općenito. Puno se govorilo o njima pa više ne treba, sve se zna.
Maverick, slažem se s tobom u nekim stvarima, ponajviše s onim što si pisao da se manje poznati filmovi, igre ili štogod danas nažalost moraju na teži način izboriti za spotlight, a to je u mnogo slučajeva ciljanje na ljude koji će se sami potruditi pronaći ih jer inače možda neće ni čuti za njih. Shooter i sandidam su lijepo svojim riječima to pojasnili. Nemoj uzeti za zlo ako ispadne malo bezobrazno ali sam tražiš preporuke od kojih ćeš ne znam kolike odmah odbaciti jer ti nešto ne valja, tipa gameplay kod Disca. Lakše je onda samo googlati action adventure i birati što bi ti od toga najviše odgovaralo. Kažem, sve je to u dobroj namjeri i nemoj mislit da pizdim iz neke zlobe 😛