Imam do sada nekih 45 sati igranja i moram priznati da postaje cijelo iskustvo već poprilično zamorno. Došao u Lunden regiju, nisam očekivao da će grad biti samo jedna manja zapuštena rimska kolonija (dok se sjetim gradova iz Originsa ili Odiseje, baš razočaravajuće).
Zatim sam kroz neki side quest slučajno otišao u Asgard i skužio da je to zapravo cijela mini ekspanzija u zasebnoj regiji. Mislim, respektiram trud da malo razbiju rutinu, no cijeli storyline je baš zamoran, loše napisan / ispričan i nepotreban. Nešto kao God of War za siromašne.
Moram promijeniti stav oko satnice, ova igra je baš postala drugi posao, s time da sam ušao u cijelo iskustvo s očekivanjem da se to ne može brzo završiti. Mogli su broj tih regija komotno prepoloviti - i dalje bi ispričali istu priču s puno manje grindanja. Ali jbg, danas se očito kvaliteta igre mjeri u količini sati koja se može izvući iz naslova.
Dok su Origins i Odiseja imali zanimljiviju glavnu priču i dobar loot sustav (pa je to vuklo igrača naprijed), ovdje toga nema pa se napredak svodi na čišćenje regija koje su preslika jedna druge, grindanje resursa za upgrade opreme i odrađivanje hrpetine side questova koji su također… grind. Koliko sam čuo, kraj igre je razočaravajući pa se pitam koliko ima smisla to odigrati do kraja.