Odigrao u Valhalli jedno 3 regije u Engleskoj, cca 25h do sada.
Za sada su mi priča i likovi nekako najslabiji segment igre (izuzev same Eivor) - nema onog nekog više cilja glavnog protagonista koji bi te vukao dalje (npr. Bayekova osveta ili Kassandrina potraga za obitelji) tako da je sve napravljeno nekako previše "povijesno" - dođi u neku novu regiju, upoznaj hrpu novih random likova, omogući nekom novome da postane kralj, sklopi novo savezništvo, repeat cijeli proces. Čak i ti silni likovi nisu zapravo nešto loše napisani i ne fali im motivacije (zapravo suprotno od toga), samo ne znam, baš mi fali ono nešto što su imale zadnje dvije igre. Onaj neki glavni quest koji povezuje sve regije i drži razvoj tvog lika.
S druge strane, gameplay mi je mnogo bolje legao nego u zadnje dvije igre - light i heavy napadi super se nadopunjuju s različitim vrstama oružja, štit ima svoju funkciju ako se koristi kako treba (u kontekstu čuvanja healtha i punjenja adrenalina za finishere), abilityji su korisni (posebice u boss borbama) te su uspjeli riješiti da možeš raditi oneshot stealth ubojstva ako želiš tako igrati. Mislio sam da će igra biti prelagana (kako su neke recenzije na launchu sugerirale), no dobro je sve to balansirano da igra nije prelagana, niti preizazovna (zna biti velikih oscilacija u dizajnu boss borbi i obični protivnici kako ti raste power level, polako se pretvaruju u čisto topovsko meso). Ok, borba zna biti dosta trzava u smislu da se animacije vidno prekidaju, lock on na neprijatelja zna stvarati probleme s kamerom, nekada dobiješ damage iako te protivnik nije okrznuo i svašta nešto (nije to super popeglano kako zna biti u drugim igrama sličnog sustava borbe), no suma summarum, ok je. Raid sustav mi je super novost (i nema baš tako puno raidova kako sam mislio da će ih forsirati), osvaranje tvrđava u finishu svakog acta je baš prezabavno iskustvo.
Vizualno je igra apsolutno prekrasna, jedino su mi leveli svi preslični, nema onih povijesnih lokacija kako je to bio slučaj s Originsom i Odisejom. Fali mi to baš ovdje, sve je nekako kao u Witcheru 3 - hrpa random sela / mjesta koji isto izgledaju i zaboraviš ih čim si izašao iz njih.
Soundtrack mi je genijalan, tu su u serijalu do sada napravili najbolji posao. Bit će to OST za dugogodišnji repeat.
Inače mi je dužina igre i količina sadržaja ok - više-manje na razini zadnje dvije igre pa sam odmah znao što me čeka. Dvoumim se ako uzeti sada na popustu season pass za prva dva DLC-a, no htio bih još do Božića odigrati neke druge igre pa se ne bih htio samo družiti s AC-om naredna dva mjeseca.