Završio igru konačno - riješio zadnji "glavni quest" s kojim je osvojena kompletna Engleska, počistio sve regije u potpunosti:
Na kraju skoro 140 sati igranja, power level 497.
Ostaju mi još ekspanzije što je jedno barem 20-30 sati igranja. Ako ovo usporedim s drugim naslovima, ovo je definitivno najveća SP igra od Ubisofta valjda ikada.
I najlošiji AC od zadnja tri - progress u gameplayu kompletno podreden gridanju i hintanju da postoji store s mikrotransakcijama, cijeli loot sustav potpuno besmislen (jednom kada nadogradiš neki set, ostali ne nude ništa drugačije, niti mythic oprema nudi bilo kakvu drastičnu razliku), glavna priča bez glave i repa - kroz cijelu igru osvajaš Englesku (i cijelu radnju - gameplay sustave slože oko toga) i onda ti budući kralj na pola igre napravi ovo:
Da bi Ubisoftovi veleumovi izveli potpuno priglup twist na kraju bez ikakvog smisla.
No kako sam igrao to 140 sati, daleko od toga da je igra loša - tko voli AC, zna što ga čeka i proći će ovo uzduž i poprijeko. Žao mi je samo ogromnog propuštenog potencijala, valjda je korona napravila svoje u developmentu.
I da, soundmixing i texture quality na PC-u - živa katastrofa i sramota. Odigrao igru većinom na kraju na plejci budući da sam je dobio od kolege na poslu, a Ubisoft je fino složio prijenos saveova između platformi.
Neka ocjena je 6.5-7/10, za fanove serijala navučena 8-ica.