chono7 Pretpostavljam jer NEMA pravih izvora informacija, G2A i slični su vrlo tajnoviti i apsolutno ništa ne otkrivaju.
Naravno da ćeš onda početi s logičnim pretpostavkama. Primjerice tržište rabljenih igara je u potpunosti jasno, zakonski pokriveno i svima dozvoljeno i ne vidim baš da se devovi žale na to.
S druge strane ti najviše tvrdiš da G2A i Kinguin kodovi dolaze od npr Grafa i laptopa...isto si rekao da je kada kupuješ to i naglašeno da dobiješ kod za igru.
Eto ja sam išao na Amazon i nisam na to naletio. Nigdje.
Ili ćemo govoriti da se RTX 2080 prodaje ko vruće kifle pa da ekipa stalno dobije nove kodove za igre koje još nisu izašle? 🤭
Što se tiče digitalnog markeplacea to apsolutno podržavam i eto baš me zanima kada će to doći na Steam i slične, ali u to nešto sumnjam 😉
Ide sve to prema pretplatama u kojima devovi dobivaju manje nego po jednoj kupovini. Isto tako streaming koji je još ipak daleko, ali ne predaleko.
Prije bi rekao da je općenita kupovina igara (uključujući digitalnu) "zastarjela" jer pretplate postaju stvarnost.
Vidiš kako sve ide više u smjeru anti-consumer nego consumer happy?
S fizikale, pa je MS pokušao onaj cirkus 2013, prije toga smo imali one bizarne online passove za multiplayer igre, pa je došla digitala u kojoj nemaš pravu kontrolu nad svojom kupovinom (digitalni kodovi koji su siva zona dolaze na tržište), sada dolazi subscription based servisi u kojima nemaš NIŠTA, a streaming ne moramo ni spominjati...to je na sličnoj razini samo s manjom pouzdanošću.