chono7 Nije ovo klasični sustav prevare.
Kupac na G2A dobije svoj kod, on ga iskoristi i on je miran.
Način na koji je taj kod stečen je u jako puno slučajeva prevarom, ponajviše kreditnim karticama.
Znači seller krade kartice, iskoriste da kupe hrpu ključeva kao giftove (nikakve Nvidia/AMD dealove) i kroz očito neke rupe u sustavu mogu prodavati gift kodove koje su kupili na prevaru.
Kasnije devovi moraju vraćati lovu ljudima kojima je ukradena kartica i DOSLOVNO gube novce. Ne vide ni dolara od toga.
Znači tvoje usporedbe i izjednačavanje čistih prevara s rabljenim igrama koje se mogu samo kupiti u trgovinama u originalnom obliku je u najmanju ruku bizarno.
Zašto sam spomenuo G2A prije ne znam koliko postova prije? Zato što mi je malo bizarno da ekipa koja redovno kupuje na G2A se praktički smiješka na to što netko kupuje fizičke verzije igara koje pod 1) devu daje puni novac, pod 2) mogu prodati potpuno legitimno i zakonski, pod 3) niti devovi ni izdavači se ne bune protiv toga.
S druge strane definitivno se bune protiv G2A i sličnih koji rade prevare na sve strane.
Milijun kodova G2A proda u jednom mjesecu. Čisto sam skeptičan da to sve dolazi iz Nvidia/AMD dealova, a to je i potvrđeno s obzirom na količinu steam gift kodova.