GOG odsad nudi povrat do 30 dana od dana kupnje igre
Jako daleko od servisa, a kamoli epiteta platforme. Nedostaje tu jako puno stvari
- Uređivano
edit: nvm glup sam
EGS je kompletna platforma isto kao što sam ja mršav i zgodan. Ajd ne seri molim te. Od tvojih nebuloza sa ovim kineskim spywareom budem dobil koronu.
Fensi upristoji se malo.
Htjeli ti i chono to priznat ili ne, EGS je ekvivalent Steamu i GOG-u po uslugama. Sad, koliko su kvalitetne i opsežne, to je već tema za drugu raspravu.
- Uređivano
EGS je store i launcher, nije servis, a kamoli platforma. Jedina platforma je zapravo Steam sa marketom, communityem, developmentom i svim podsustavima koje ima. Da, po mnogima je los zbog nacina poslovanja, ali brate ogroman je. Osim toga uredno pise Epis Game LAUNCHER, a naziv je Epic Games STORE.
Weky obrisi slinu, pa napisi nesto konkretno. Smaras sa seruckanjima
Brijac Obično svi koji kupuju na GOG-u kupuju s razlogom (uz opasku kako se tu uglavnom radi o starim igrama, što uostalom i stoji za akronim GOG odnosno Good Old Games). Ti igrači žele dati novac studijima kao poticaj i kompenzaciju za rad. U suprotnom se uopće ne zamaraju refundom jer GOG nema zaštitu i ono što je dostupno moguće je lako i piratizirati.
- Uređivano
ja sam kupil jebeni cyberpunk na gogu. Tj prvo sam ga kupio na steamu i onda me bilo sram, napravio sam refund kupio ga na gogu. Može Epic biti najbolji launcher na svijetu, imati najveću zaradu na svijetu i dalje su najveća govna. Ubili su unreal tournament. (igru koja actually zahtijeva skilla).
@yakuza_stinger nemam se što upristojit. Ide od topica do topica priča gluposti. Doslovno sam se spustio na njegovu razinu da mogu komunicirati sa njime ^^
fensisuperstar e sad vidis kako je meni bilo jucer voditi raspravu sa nekim tko ne cita post u cjelosti, ponavlja jedno te isto ko papagaj, trola i nedokazaniji je od djeteta starog 2 godine. nemamo mi vise zivaca k'o nekada voditi takve debilne rasprave i zato izreagiramo nekada onako, iako nam to nije opravdanje.
@maverick dobro ok al ti si fakat 24 7 hostile as fuck budimo realni xD čekaš personu sa zweihanderom u zamahu
- Uređivano
fensisuperstar ma vjeruj mi da ne cekam, vec sam alergican na provaljivanje. eto ti primjera o neki dan u temi gt 8 kad se rasprava razvali u 15ak postova, nepotrebno, jer lik odluci postati xbox fenboj i usporedjivati simulaciju (tj simcade) sa totalnom open world arkadurinom od igre i jos spama sa svojim mrtvim statistikama, koje nije ni provjerio. kad vise nema argumenata onda bubne da forza horizon ima bolju grafiku, mislim ono, u kojem smo razredu osnovne?! znam da sam glupson sto se kacim na takve stvari, ali eto.
Discord je davao 90% zarade developerima pa im je trgovina propala.
- Uređivano
Sorcerer sory ali u krivu si. Na steamu se igre toliko prodaju da i sa manjim % koji ide developerima i dalje zarade više. To je čista matematika. That's about it. Mogu oni davati free igre i kupovati eskluzivnost ali na kraju dana sav taj novac nije usporediv sa onime što bi dobili prodajom na steamu. Valve je amerika a egs su teroristis. A amerika ne pregovara sa teroristima. Fuck EGS.
Ukratko, devovi se odlučuju za ekskluzivnost na Epicu jer žele biti na gubitku.
- Uređivano
Ne nego misle da će EGS i Steam ostvariti istu prodaju. Što je nemoguće. Steam je i dalje jača platforma.
A gle, ako je Epic voljan iskeširat fine cifre kao recimo 10 milja za Control, zašto ne? Ti kao nebi primio 10 milja da ti netko u kešu da?
Pričamo o sigurnih 10 milijuna koje dobijaš odma u startu bez da ijedan primjerak igre prodaš. Naravno da će se trenutno igra manje prodavat na EGS-u nego na Steamu čisto zbog baze korisnika, al se zarada s ovim unaprijed skompenzira. A Epic si time osigura priljev novih igrača.
To je praktički IMO identično kao kad imaš one šeme na lutriji. Jednokratna isplata 20 milijuna odmah sad ili 100 milijuna kroz 20 godina u manjim anuitetima. Pa sad što ti je draže.
Više-manje ovo što Yakuza kaže. Realno, EGS je tehnički naspram Steama trenutno čisti bullshit od platforme, no imaju ogroman kapital s kojim si mogu stvoriti mogućnost da (jednog dana možda) konkuriraju Steamu. Privlače korisnike sa ogromnim ulaganjima (trebaju dakle Steamove brojke) i istovremeno razvijaju platformu. Nema garancija, no kako dolazimo u doba kada će se sve vrtiti oko eko sistema u kontekstu streaming servisa i kako imaju zlatnu koku da stvore loyalty budućih potrošača (klinci koji će postati consumeri s vlastitim kreditnim karticama), imaju dugoročno šanse za pravu stvar. Živi bili pa se igrali.
Samo sto to nije platforma.