Baldur’s Gate 3
Real time combat mod fino napreduje
https://www.dsogaming.com/mods/baldurs-gate-3-real-time-combat-mod-available-for-download/
Nakon 60+ sati dovršio Act 1, odradio popriličan broj misija (mislim da nisam nešto propustio s obzirom da sam detaljno istraživao i pričao sa svima na koje sam naišao). Trenutno sam lv. 7, klasa paladin, a postao sam (i ostao za sada) oathbreaker. Owlbear i pesek su mi kampu kao ljubimci, a romansirao sam Lae'zel i Shadowheart. Namjera mi je kasnije zavesti Karlach, no moram ju prvo "malo ohladiti".
Igra me kako vrijeme odmiče sve više oduševljava: zanimljivi i dragi likovi (i njihovi međusobni odnosi posebno između Lae'zel i Shadowheart koje se baš i ne podnose međusobno), izvrsna glasovna sinkronizacija, razne mogućnosti i eksperimentiranje u borbi, pristupačne kontrole, osjećaj napretka iako nema grindanja (npr. matrijarh pauk plus ostala ekipa pauka u spilji su mi bili problem na lv. 3 ili 4 kad sam prvi puta tamo zašao, dok sam ih na lv. 5 manje-više bez problema porazio), doza neizvjesnosti svake borbe, razvoj priče, sporedne misije, nema načičkanosti markerima na mapi, razne odluke s kojima često nismo sigurni u pravi ishod, nikakav osjećaj repetitivnosti... Odigranih 60 i nešto sati prošlo vrlo brzo, a ne bunim se ako potraje još dva, tri puta toliko.
Meni je Karlach svakako zainteresirana za noćno druženje, ali je trenutno još "prevruća"
Već vidim kako ću se u jednom trenutku prebaciti na BG3 kojeg nisam još odigrao. Samo nastavite s hvalospjevima
StarFox_N ako odigram prvo BG3, ovaj zadnji Dragon Age neću više nikada pokrenuti.
Deadwalker I ja zato zavrsavam sve "slicno" prvo.
foggy imam dojam da bi mi BG3 mogao biti jedna od najboljih igara ikad jer obožavam takve RPG-ove. Ostavio sam si to za bozicne blagdane kada imam konačno u planu 2 tjedna godišnjeg gdje neću ići na neka putovanja (kao npr. tijekom ljeta) tako da mi je to idealno vrijeme za odigrati. Doduše, sada kako igram zadnji DA, baš me vuče iz nekog razloga BG3
Ja isto odgađam jer znam da mi ne gine barem 200h s obzirom koliko je otišlo na Divinity OS 1 i 2 (a ovo je još veće). Mislim da ću to ujedno i zaigrati na PC-u umjesto na PS5, što zbog HUD-a, što zbog puno teksta po onom viđenom.
Nakon približno 120 sati završen Act 2. Igra i dalje apsolutno oduševljava, a i sama priča mi je postajala sve zanimljivija i napetija kako sam se približavao kraju dotičnog poglavlja. Sa likovima sam došao do levela 10, a u ekipi pored moje paladinke redovno vodim Lae'zel, Shadowheart i Galea, s time da ponekad umjesto Shadowheart uzmem Karlach ili Astariona (koji mi je najbolji za zamke i zaključane škrinje i vrata). Borbe su mi u ovom poglavlju bile i nešto lakše naspram prvog, a čak je i zadnji boss poglavlja pao bez većih teškoća. Šteta samo što nikako nemam opciju romanse sa Karlach, a pretpostavljam da je to vjerojatno izostalo zato što sam službeno u vezi s Lae'zel.
Eto, nastavljam dalje svoje pohode, a već vidim da će biti puno toga dobrog s obzirom na razvoj priče i misije koje me čekaju.
Baldurs Gate 2 sam prije 20 godina igrao xy puta i sve sam nekako odgađao ovo zbog turn baseda. Ne jer ne volim turn based, baš naprotiv, nego ohladilo me jer mi je BG bio nespojiv s tim i nije mi se dalo silit u nešto što treba 50-100 sati. Ali jbt kako je ovo dobro
I teško, frustrirajuće, ali baš zabavno. Jedino me živcira što žena samnom "igra" i diktira build, tako da je naš main custom lik retardirani beskorisni idiot, udaram trokut kad god je na redu
A od baš zamjerki na igru mora se spomenut kamera, baš je jako loša
Ovo zlo od igre narušilo nam je obitelj. Od petka odgađamo kitit bor, jutros u zadnji čas pokupovali što treba za Božić, nabili već blizu 40 sati... Evo sad sam na jedvite jade natjerao ženu da se primi posla, navukla se gore nego ja i iskreno mi je to super. Ona prije ovoga nikad nije igrala baš neku ozbiljnu igru, a kamoli kompleksan RPG.
Ne želim nista guglat o igri, pa molim vas da mi netko bazično kaže je li ima više mapa/regija?